Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

Adventi várakozás

Advent négy hete többek között azt a 400 évet jelképezi, amíg Isten hallgatott. Ennyi idő telt el ugyanis az utolsó ószövetségi kijelentés és az új szövetség kezdete, Jézus születése között. Vajon hány generáció élte le az életét ebben az „isteni” csendben? Az emberi értelem ott toporog türelmetlenül a „Miért?”-ek ajtaja előtt. Valamiért Isten úgy döntött, hogy hosszan hallgat. Vagy mondhatnám úgy is – végigolvasva az ember több évezredes lázadásának történetét –, hogy csoda, hogy ezek után megszólalt. Akkor azonban a hangja nagyot szólt, mert szava, üzenete testet is öltött.

Nemcsak csilingelő gyerekünnep a karácsony, hanem felfoghatatlan titok, amit nem értünk meg magunktól. Azért titok. Kell, hogy Valaki elmagyarázza, és ehhez odafigyelés és elcsendesedés szükséges. Négy hét elég erre? Ne adjunk Istennek receptet! Neki elég lehet egy szenvedő ember sóhaja, de kevés lehet egy „Okoska”  teljes élete, aki annyira tud mindent, hogy Isten nem fér a közelébe emiatt.

 Ő másképp éli meg az időt, nekünk azonban egy napra 24 órát adott. Lehet, hogy nem fér bele minden, de az a mi felelősségünk, hogy valahogy a legfontosabb ki ne maradjon! Lehet, hogy idén valamit el kell engedni, hogy ezt a Legfontosabbat megragadjuk, mert az idei adventi nem is négy hét, hanem inkább három.

Kedves Olvasóm, döntsünk most!

Herjeczki Kornél

Harmat Kiadó vezetője