Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

Élethinta

Van egy hely, ahol bátran teszik fel neked a kérdéseket – és kompromisszumok nélkül végig is jönnek veled a válaszkeresés útján. Olyan kérdések ezek, amelyeket te is szerettél volna már föltenni, csak nem volt kinek, vagy úgy érezted, hogy ez tabu, ilyet azért mégsem illik kérdezni Istenről. Szikszai Szabi megteszi. Magának Istennek szegezi a kételyeket és a negatív érzéseket. Az Újragondoló blog szerzőjének Élethinta című kötetét ajánljuk.

Képzeld el, hogy az online térben van egy hely, ahol a bölcsesség szeretete, egy terápiás szoba megnyugtató légköre, és a vakmerő Isten-keresés egyaránt jelen van.

Egy hely, ahol találkozhatsz Heidegger, Kierkegaard, C. S. Lewis és Chesterton gondolataival, irodalmi idézetekkel, de mégsem kell butának érezned magad, ha (még) nem olvastad őket.

Egy hely, ahol őrülten és bátran tesznek fel neked kérdéseket – és kompromisszumok nélkül végig is jönnek veled a válaszkeresés útján. Olyan kérdéseket, amelyeket te is szerettél volna már föltenni, csak nem volt kinek, vagy úgy érezted, hogy ez tabu:

Ilyet azért mégsem illik kérdezni Istenről. Szikszai Szabi megteszi. Istennek szegezi a kételyeket, és a rossz érzéseket is.

Az Újragondoló blog nemcsak újragondolja veled mindazt, amit hittanórán tanultál, amit a lelkipásztorod mondott neked vagy, amit az emberiség ősi kérdéseként hurcolsz magadban. Ez a blog egy olyan hely az online térben, ahol az érzelmek kéz a kézben járnak az értelemmel, ahol a tudás és a személyesség nem zárják ki egymást. Szent hely, mert a szerző nemcsak Istenről beszél, hanem ő maga is áttetszővé válik, hogy átengedje magán Isten üzenetét.

Elérkezett a pillanat, hogy az Újragondoló írásaiból készült válogatás offline változatban is az olvasók kezébe kerülhessen. A Harmat Kiadó gondozásában megjelent Élethinta című esszékötetről van szó, amely a könyvformához igazított, szerkesztett változatban kapható. Illata, tapintása van.

Kevés könyv van a magyar nyelvű keresztény könyvpiacon, amit egyaránt jó szívvel ajánlhatunk gyakorló keresztényeknek és olyanoknak, akik kívülállónak érzik magukat az egyház világán. Az Élethinta ezek között van.

A szerző református lelkész, Kárpátaljáról származik, de írásaiban olyan egyetemes emberi hangot szólaltat meg, amelyre más felekezetűek, sőt, más világnézetűek is rezonálhatnak. Mégsem köt vadházasságot a korszellemmel, nem adja olcsón az örömhírt, hanem felráz, elgondolkodtat, elindít és Krisztus követésére hív.

Seben Glória/Kötőszó


Lapozzon bele

Kapcsolódó termék

-20%
Szikszai Szabolcs:

Élethinta

Válogatáskötet Szikszai Szabolcs református lelkész Újragondoló írásaiból. „2010 szilveszterén indítottam el az Újragondoló blogot. Amikor tervezgetni kezdtem, hogy szeretnék a kereszténységről írni, úgy, ahogyan mások nem, az ismerőseim hitetlenkedve fogadták ötletemet, mondván, hogy úgysem érdekel senkit egy ilyen blog. Ahogy teltek az évek, kiderült, hogy nagyon is sok embert érdekel a kereszténység, ha az egy konkrét személy valós történetébe van ágyazva. A bejegyzéseket emberek tízezrei olvasták el, osztották meg − világnézeti és felekezeti háttértől függetlenül.”

Részletes adatlap »2 200 Ft 1 760 FtKosárba

Kedves Vásárlónk! Kiadónk december 15-én, szombaton zárva tart.

'