Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

Magunkról

magunkrol_harmatA Harmat Kiadó egyetemista és főiskolás diákok kezdeményezésére jött létre 1990-ben. Az alapítók elsődleges célja az volt, hogy színvonalas irodalommal lássák el a kereszténység iránt érdeklődőket, illetve úgy segítsenek hitbeli és életvezetési kérdésekben, hogy megőrizzék a hit személyességét és egyben igényességét is. Kiadványaikon keresztül emellett igyekeztek párbeszédet kezdeményezni a különböző felekezetű és világnézetű emberek között a természet- és a társadalomtudományok változatos területein.

    A Harmat Kiadó hosszú utat járt be megalakulása óta; számos műfajjal, témával és feladattal bővült a profilja, miközben igyekezett ezt a sokszínűséget egy közös összetartó erő alá hozni. Ennek köszönhetően született meg a következő elképzelés, amely mára már egyfajta vezérfonálnak is tekinthető: „Az egészséges kapcsolatok szolgálatában.” Ezt a kapcsolatok három dimenziójának vizsgálatával és közelebb hozásával kívánja megvalósítani: kiadványaival az Istenhez, az embertársainkhoz és az önmagunkhoz fűződő viszony ápolására koncentrál.

    konyvek_harmatA kiadónak több mint 500 kötete jelent meg eddig – a műfajok rendívül széles skáláját vonultatva fel – közel hárommillió példányban. Egyik legfontosabb kiadványának a Magyarázatos Biblia tekinthető, ami 2014-ben látott napvilágot, hogy ennek segítségével a mai olvasók is közelebb kerülhessenek a több ezer éve született szöveghez. A Biblia megértését szolgáló könyveken túl a párkapcsolattal és gyermekneveléssel foglalkozó kötetek is egyre fontosabb szerephez jutottak a kiadó életében, emellett megjelentek szakkönyvek, illetve életutakat bemutató és interjúkat tartalmazó sorozatok. A Harmat Kiadó profiljába ma már az ifjúsági és a felnőtteknek szánt regények, illetve a gyerekkönyvek egyaránt beletartoznak. Ezen belül is nagy hangsúlyt kapnak a különböző korosztályoknak szánt gyermekbibliák, melyek közül számosat a díjnyertes Kállai Nagy Krisztina illusztrált.

    Az írók kiválasztásánál a kiadó egyre inkább törekszik arra, hogy a külföldieken túl a hazai alkotók is megszólalhassanak. Ennek köszönhetően több könyvet adott ki Cseri Kálmán lelkipásztortól, emellett pedig – többek között – Visky Andrással, Hegedűs Endrével és a Bolyki Brothers tagjaival született interjúkötete. Legfontosabb szerzőinek mégis az 5 szeretetnyelvet kitaláló Gary Chapman, a bibliamagyarázatairól híres John Stott, illetve korunk aktuális és égető kérdéseit tárgyaló Philip Yancey és a teológus Timothy Keller tekinthető. A Narnia krónikái írójának, C. S. Lewisnak a teljes életműsorozatát is a kiadó gondozza, illetve Francine Riversnek – a keresztény regény műfaj egyik legjelentősebb képviselőjének – a könyvei is itt jelennek meg.

    hazassag hete tarsadalmi szerepvalalasA kiadó a könyvek mellett magazinokat is kiad. A Family magazin immár 10 éves és negyedévente látja el hasznos tanácsokkal és tanulságos olvasmányokkal népes olvasótáborát. A CikCakk magazin pedig az alsó tagozatos korosztályt igyekszik megszólítani kéthavonta megjelenő tartalmas és játékos olvasnivalóival.

     A Harmat Kiadó küldetése egyre fontosabb részének tekinti továbbá a társadalmi szerepvállalást is. Ennek köszönhetően nemcsak aktuális kérdésekkel (öngyilkosság, iskolai erőszak stb.) foglalkozó kiadványokat ad ki, hanem aktív szervezője is különböző kezdeményezéseknek. Legfontosabb ilyen szerepvállalása a Magyarországon 2008-tól kezdve megrendezésre kerülő Házasság Hete elnevezésű programsorozathoz kapcsolódik.

     A Harmat Kiadó non-profit szervezetként működik, így látja ugyanis biztosítva azt, hogy hosszú távon is a minőség és az üzenet maradjon meg legfontosabb célként. Frissítő gondolatokkal szeretné ellátni olvasóit nap mint nap, ahogyan erre a „Harmat” elnevezés is utal.

A kiadó nem fogad kéziratokat, azok beküldéséért felelősséget nem vállalunk.