Erkölcsi döntések

Bevezetés az etikába

scott-b-rae-erkolcsi-dontesek.jpg

A szerző időszerű nézőpontból vizsgál olyan kérdéseket, amelyek mind az egyének között, mind társadalmi szinten heves vitákat váltanak ki. Kitér az abortuszra, a reprodukciós és géntechnológiákra, valamint az asszisztált öngyilkosságra. Az élettel és halállal kapcsolatos etikai dilemmák között kiemelten foglalkozik a halálbüntetés problémájával. A szexuális etikán belül a nemi irányultsággal, az azonos neműek házasságával és a születésszabályozással kapcsolatos kérdésekkel. Tárgyalja a háború erkölcsi vonatkozásait és a terrorizmus kérdését. Megvizsgálja az etika és a gazdaság kapcsolatát, valamint bevezet az üzleti etikába és rövid áttekintést nyújt a kapitalizmus globális gazdasági rendszerének erkölcsi értékeléséről is. 

Oldalszám:408

Méret:168 x 238 mm

Kivitel:kartonált

ISBN:9789632882826

Kiadás éve:2015

Raktár:' Jelenleg nincs raktáron, kérek értesítést, ha raktáron lesz.

5 500 Ft 4 400 Ft

-20% kedvezménnyel

Kapcsolódó könyves blog

 • 2015. november 28.

  Könyvbemutató – Erkölcsi döntések

  Scott B. Rae Erkölcsi döntések – Bevezetés az etikába című könyvbemutató és a témában rendezett kerekasztal-beszélgetés.

  Elolvasom »
 • 2016. július 28.

  Scott B. Rae: Erkölcsi döntések – Bevezetés az etikába

  Napjaink számos égető kérdésével, többek között az abortusszal, az eutanáziával, a homoszexualitással, a háborúkkal, a halálbüntetéssel, a reprodukciós technológiákkal vagy a 2008-as pénzügyi válság nyomán a gazdasági morállal is foglalkozik Scott B. Rae etikatudós könyve, amelyet nemrégiben adott ki a Harmat Kiadó. A keresztény szerző célja, hogy segítsen eligazodni számos olyan kérdés megítélésében, amelyekre a […]

  Elolvasom »

Az Ön által megtekintett termékek