Kiszállítási információk Magunkról About us Über uns About us Über uns

Doris Van Stone könyvajánló

2020. július 08.

Egy testbeszédről szóló könyvet olvastam át nemrég újra, hátha találok benne olyan képeket, amik segítenék az autista fiamat a többi ember gesztusainak megértésében. Miközben keresgéltem, magam is új dolgokra ébredtem rá újra. Nevezetesen arra, hogy bizony, ha a mozdulatok nem hazudnak (márpedig ezek ösztönös dolgok), akkor még mindig akad bántalmazott gyerek a környezetemben.

Nehéz szívvel gondoltam végig, mit tehetek, mit tehetnék értük. Igencsak kicsi az eszköztáram. Egészen megszomorodtam ebben a tépelődésben. Így éppen a legjobbkor került a kezembe Dorie – A lány, akit senki sem szeretett című könyve, majd ennek folytatása, a Sehol sem sírhatsz. Megrendülve kóvályogtam végig az első fejezeteken. A nem kívánt terhességből született gyermek elutasításán, elhanyagolásán, sok-sok magányán és félelmén. Az intézet személytelen légkörén, az újra és újra összetörő bizakodások során, a bántalmazás, kihasználtság számtalan stációján.

Aztán egy egészen apró kis fordulat következik be: valaki, aki még csak nevet sem kap a könyvben, beszél Isten szeretetéről az intézet lakóinak, és Dorie – bár megnyilvánulni nem mer – belekapaszkodik ebbe a felé nyújtott segítő kézbe. A sorsa nem változik meg drasztikusan. A nevelőszülőknél és később az apjánál töltött évek is tele vannak elutasítással, nehézséggel, elbizonytalanító helyzetekkel, ám a gyermek mégis új úton jár ezután, otthonra és biztonságra talál ebben a szeretetben.

A felnőtté válás azonban nem egyszerű. Családi háttér nélkül pedig különösen nehéz az indulás. Dorie elképesztő kanyargós úton jut el egy igazán szép állomásig, amikor elfogadó és megértő társra talál. Az életük azonban továbbra sem lesz rózsaszín álom. Misszionáriusként komoly hitpróbák, betegségek, veszélyek szegélyezik útjukat. Benne azonban már egy komoly bázis addigra az Isten megbízható szeretete. A külső történések sokkal inkább a felszínt érintik innen, hite igazi menedék számára.

Második könyve még mélyebb kitárulkozás. Nagyon kevesen tudnak erről őszintén beszélni. A szexuális bántalmazás olyan sebeket ejt, amiket még jelezni, kimutatni is szégyell az áldozat. A fájdalom elrejtése pedig nem oldja meg az évek során sem a felgyűlt harag, félelem és magány bilincseit. Dorie példája azonban azt a reménységet ajándékozza nekünk, hogy létezik gyógyulás. Lehet ép lelkű felnőtté válni ilyen múltbeli sérülésekkel is. Van feloldozás és helyreállítás Istennél.

Múltbeli megpróbáltatásait és jelenbeli békességét tapasztalva sokan indulnak el az általa mutatott úton, hogy a megtört szívek gyógyítója őket is karjába vegye és életre dédelgesse. Vállalják a megbocsátás nehéz és rögös útját, elfogadják az életükre igent mondó Istent és valami teljesen újat kezdenek el vele. És erre a másik életre hívogathatunk mi is embereket. Gyerekeket, fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt. Soha sem késő és soha nem veszett oda minden.

Szükség van rá nagyon. Jó végiggondolni így is az életet. Hatalmas erőt ad tudni, hogy van remény. Istennel pedig mindig van!

Füller Tímea

Kapcsolódó termék

-20%
Doris Van Stone, Erwin W. Lutzer:

Dorie – A lány, akit senki sem szeretett

„Valaki egyszer azt mondta, ha semmid nincs már, csak Isten, rájössz, hogy ő elég. Isten mellém állt, amikor senki másnak nem kellettem.” Dorie megrázó igaz története rávilágít arra, mit képes véghezvinni Isten szeretete egy ember életében; az ő megbocsátása és kegyelme minden sérelmet és szomorúságot fölülírhat. Doris Van Stone végigvezeti az olvasót gyermekkora testi-lelki megpróbáltatásaitól a lenyűgöző misszionárius időkig, amikor férjével Új-Guineában a dani bennszülöttek között éltek.

Részletes adatlap »1 750 Ft 1 400 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2015. november 19.

Mint aki látja a hangot

Visky Andrással beszélget Sipos Márti Harmat Kiadó, 2009...

Elolvasom »

2015. október 06.

Kiút a szorongásból

A szorongás megkeseríti az életünket, megfoszt nagyszerű lehetőségektől, elrabolja az örömünket és nem engedi, hogy pihenjünk. Hiába menekülünk előle, egyre növekvő teret követel....

Elolvasom »

2015. október 06.

Úgy döntöttem megbocsátok…fiam gyilkosának

Az édesanya, dr. Dianne B. Collard fia halála után tizennyolc évvel írta meg könyvét, hogy leendő olvasóival együtt keressen választ kínzó kérdéseire. Miért hagyta Isten, hogy ez megtörténjen? Csakugy...

Elolvasom »

2016. július 15.

7 nap, amely megosztja a világot

Örömmel ajánlom az érdeklődők figyelmébe John C. Lennox 7 nap, amely megosztja a világot című könyvecskéjét, mely magyarul is végre megjelent a Harmat Kiadó gondozásában. Az oxfordi matematika és tudo...

Elolvasom »

2015. október 06.

Hátrahagyottak – gyász az öngyilkosság után

Világszerte évente egy millióan élik át a tragédiát, amikor szeretteik, vagy közeli hozzátartozóik úgy döntenek, hogy véget vetnek az életüknek. Közülük sokak történetével találkozunk a szerző könyvéb...

Elolvasom »

2016. április 20.

Egy híres barátság története

„Ezek a legbecsesebb órák – amikor egy fárasztó nap után négyen-öten összegyűlünk kedvenc fogadónkban; papucsba bújunk, lábunkat a ragyogó nap felé nyújtjuk, italunk könyöktávolságra; beszélgetünk, s ...

Elolvasom »
Még több könyvajánló blog »