Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

Esti mesélő könyv – Állatos mesélő könyv

2016. november 21.

Erre a két mesekönyvere egész rövid idő alatt lecsaptam: amikor megláttam a borítókat, azonnal! A gyönyörűséges képek elvarázsoltak, és amikor kinyitottam a könyveket, a mesék tovább segítették ezt a varázslatos utazásomat.
A mesék elfeledtették az aktuális gondjaimat, olvasásukkor visszacsöppenek abba a világba, ahova a legtöbb felnőtt már nem képes visszatérni.

Nagyon jól szórakoztam miközben a történetek sorain szaladtak a szemeim, és olyan szerencsés helyzetben voltam, vagyok, hogy nem csak a saját gyerekeimnek olvashattam fel 1-1  királyos, tigrises, szegény legényes csodát, hanem az ovis gyerekekkel együtt is örülhettem, ott is folytathattam, akár egyedül is, a csendes pihenőjük alatt. Így történhetett meg, hogy egész hamar befejeztem a két könyvet, amely rengeteg mesét tartalmaz.

S bár nem zavar, ha nincsenek rajzok egy mesekönyvben hiszen az audio-vizuális világ egyre nagyobb teret hódít a gyerekek életében is, bevallom, hogy ha vannak képek, azokkal nagyon kritikus vagyok. A Mesélő Bibliában (és társ-kiadványokban) megismert és megszokott kedves illusztrációk (Kállai Nagy Krisztina alkotásai) vezették végig a mesekönyvekben olvasható értékeket, amelyekben egyaránt megtalálhatóak voltak az emberek, állatok; a furfang és a szerencse, a jóság és az alázat, szeretet. Mindkét könyv végén megtalálhatóak azok a ötletek (ötlettár), amelyek segítik a mesék csoportban történő feldolgozását.

 Az Esti mesélő könyv 40 története a világ különböző részeiből érkezett hozzánk. A vissza- visszatérő tigris és nyuszi, és az ő közöttük lévő kapcsolat Rémusz bácsi meséit juttatta eszembe, azaz nem is kellett drukkolnom a pihe-puha tapsifülesnek, tudtam, hogy ő lesz mindig az okosabb.

Megismertem Ostoba Jack-et, aki Mihók hasonmása volt, és találkoztam egy másik állatok nyelvén tudó juhásszal is. Ott voltam a kislány mellett, aki a csillagokkal szeretett volna játszani, és bandukoltam a kisegérrel, aki feleséget szeretett volna találni magának.
Ha arra is kíváncsi vagy, miért is nem bántja az oroszlán az egeret, akkor mindenképpen vedd kezedbe a könyvet, és még számtalan kedves rövidebb vagy hosszabb mese tárul a szemeid elé.

 Az Állatos mesélő könyv (36 mese) annyiban tér el az előzőtől, hogy csupa csodajó állatos történet kapott benne helyet. Nekem, pedagógusként mindig az a legnehezebb, hogy az adott témához területhez olyan kiegészítőt keressek és találjak, amelyekben pont azok az állatok szerepeljenek, amelyet én szeretnék.

Ebben a könyvben ezek megtalálhatóak. A holló, a szamár, a papagáj, a hangya, az egérszarvas(!) akinek a barátja a tarajos sül volt, a mangófás majmok, mind-mind megtalálhatók a könyvben, csak győzzed megkeresni őket!
Ebben a kötetben már külön iskolás korúaknak szóló történetek is olvashatók, és ez is tartalmaz a végén egy Ölettárat, a feldolgozásokhoz. A világ minden tájáról bemutatott meséken keresztül segíthetünk a gyerekeknek más tájakat, más népeket és más szokásokat is megismertetni.

Mindkét könyvben megfelelő hosszúságú mesék találhatók, amelyek a gyerekeket elröpítik egy új világba, éppen abba, amelybe vágynak: a mesék birodalmába.

Lapozzon bele

Kapcsolódó termék

-20%
:

Esti mesélő könyv

A lefekvés ideje a legeslegjobb alkalom a mesélésre. A gondosan összeválogatott történetek az emberiség közös értékeiről szólnak: bátorságról, jószívűségről, furfangról, szeretetről, önfeláldozásról, barátságról. Az Ibby-díjas Kállai Nagy Krisztina varázsos illusztrációi keltik életre a képzelet szülte figurákat és tájakat. A kötet végén pedig „Ötlettár” segíti a mesemondás színesítését és a hallgatóság bevonását a felolvasásba. Polcoljuk hát fel a párnákat, tereljük gyermekeinket a takaró alá, és vegye kezdetét közös utazásunk „egyszer volt, hol nem volt” időkbe és „az Óperenciás-tengeren túli” vidékekre! „…a világ minden tájáról ismert népmesék hangos felolvasásra szánt, gyönyörű gyűjteménye” Oxford Times

Részletes adatlap »3 900 Ft 3 120 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2016. november 09.

Meleg színek 365 árnyalatban

Van egy fa a házunk előtt. Tavasszal nincs is szebb fa a környéken: olyan, mint egy óriási epres vattacukor, elborítják a halványrózsaszín szirmok. Virágzás után egyszerű, jelentéktelen fává válik. Aztán ősszel ismét eljön az ő ideje. A levelei élénk, erőteljes színeket öltenek, a világossárgától a narancs összes árnyalatán át a sötétbordóig. Már messziről kitűnik a többi fa közül. Aztán ismét dísztelenül vár egészen rügyfakadásig.
Elolvasom »

2015. október 06.

Tűzálló

Hivatása gyakorlása közben, a lángoló épületek belsejében Caleb Holt tűzoltóparancsnok mindig tartja magát a tűzoltók legfőbb szabályához: soha ne hagyd cserben a társad! Ám széthullóban lévő házasságában más szabályok szerint él. Vajon tűzállóvá tehető-e még a kapcsolatuk?

Elolvasom »

2017. április 18.

Hogyan szeresselek?

Számtalanszor eszembe jutott már a kérdés, amikor egy problémás viselkedésű gyermekkel találkoztam, hogy mi lehet a megoldás? Hogyan kezeljem, ha bármit mondok, nem hajlandó a feladattal foglalkozni? Mit tegyek, ha csak az elutasítást kapom? Amíg Chapman könyveivel nem találkoztam, ilyen helyzetekben mindig csak bosszankodtam magamban, és arra gondoltam: miért nem képes megnevelni a szülő a gyerekét? Miért nem tudja ez a gyerek, hogy ha valami kötelező, azt meg kell tenni? Igyekeztem játékosan tanítani, figyelemfelkeltően és érdekesen, mégis mindig volt egy-egy tanulóm, aki nem akart nekiállni annak, aminek a többiek szívesen. Tisztában voltam vele, hogy ez nem az ő hibája, viszont azzal nem, hogy mi lehet ennek az egésznek az oka. Chapman – évek múlva – megadta a választ erre a kérdésre: az üres szeretettank!
Elolvasom »

2016. július 15.

Nem csalás, nem ámítás: péntekre új gyerek!

Mit mondhat még egy újabb amerikai szerző a gyereknevelésről? – fogalmazódott meg bennem, amikor kezembe vettem dr. Kevin Leman Péntekre új gyerek? című könyvét. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy két órája le sem tettem. Leman lenyűgözött: az írás letisztult stílusa, a kötet jól használhatósága, kézikönyv jellege az, ami hiánypótlóvá teszi a magyar piacon, ráadásul még humoros is. Nem kis feladatra vállalkozik: azt ígéri, öt nap alatt új emberré varázsolja gyerekünket. S valljuk be, nem kevesen vagyunk, akiknek időnként szükségük lenne erre a kis varázslatra…
Elolvasom »

2015. október 07.

Jézus másként

A teológiai kézikönyvek általában fosztóképzővel – halhatatlan, láthatatlan, végtelen – határozzák meg Istent. De vajon hogyan lehetne róla másképpen beszélni, nem tagadással? – kérdezi Philip Yancey. Új könyvében a „valóságos” Jézusnak ered a nyomába, aki meggyőződése szerint egymagában korrigálja az Istenről alkotott összes téves elképzelésünket.

Elolvasom »

2015. október 07.

Magyarázatos Biblia

A Magyarázatos Biblia célja, hogy kedvet csináljon a Biblia rendszeres olvasásához, és áthidalja a kulturális szakadékot a mai olvasók és a Biblia évezredekkel ezelőtt íródott könyvei között.

Elolvasom »

Még több könyvajánló blog »

Kedves Vásárlónk! Kiadónk a december 7-i és 14-i szombati munkanapokon zárva tart. Megértésüket köszönjük!

'