Kiszállítási információk Magunkról About us Über uns About us Über uns

Egy kegyes kétbalkezes naplója

Nagy kedvenceim közé tartoznak azok a könyvek, amelyek napló formájában íródtak. Ennek a kívánalmamnak tesz tökéletesen eleget Adrian Plass naplója is, ami egy nagyon humoros, keresztény hangnemben íródott történet. Negatívumként csupán annyit tudnék ellene felhozni, hogy igen rövid.

A könyv Adriannek és az ő kis családjának a mindennapjairól szól, melyben jelentős szerepet kapnak az ismerőseik, a barátaik és a szomszédiak is. Másokhoz hasonlóan Adriannak is számos olyan kérdése van a helyes keresztény élettel kapcsolatban, amelyek megválaszolásra várnak. Az egyik ilyen igazán fontos kérdés számára, hogy mit jelent kereszténynek lenni, és hogy a hit valóban hegyeket képes megmozgatni? Hitbéli jártasságának próbatételeként meg is próbálkozik egy gemkapocs elmozdításával, de természetesen nem sikerül neki arrébb imádkoznia.

        “Éjszaka újra próbálkoztam a gemkapoccsal. Hittel parancsoltam neki, de meg sem moccant.
        – Istenem – mondtam -, bármit hajlandó vagyok feladni érted, ha csak egy fél centit is arrébb menne.
        Semmi. Komolyan aggódni kezdtem. Ha egy mustármagnyi hit is elég ahhoz, hogy hegyeket mozdítsunk meg, mi lesz velem, aki még egy gemkapcsot sem tud arrébb imádkozni?!”

A keresztény élet viharos tengerén a biztos pontot Adrian számára a családja jelenti. Anne a felesége, aki egyben bölcs tanácsadója is, és kedvenc szereplőm Gerald, a fia, aki nagyon jó anagramma kreátor.

Az író rendkívül humorosan és eredetien, kissé szarkasztikus formában ír a keresztény életről. Ötleteit a mindennapokból meríti, melyben fontos szerepet kap a hit, a család, a templomba járás, a szeretet, a fájdalom, a félelem, a képmutatás… melyek mindegyikéről Adrian kalandjain keresztül olvashatunk. Nagyon tetszett a könyv stílusa és a szellemessége, valamint azok a bölcsességek, amik a sorok közt rejtőztek. Mindezek mellett a könyv kapcsán megbizonyosodhatunk arról is, hogy a humor és a nevetés milyen jól összefér a kereszténységgel.

Adrian Plass napjaink egyik legjelentősebb és legsikeresebb brit keresztény szerzője, aki több mint harminc könyvet írt már.

/Részlet a szilvamag olvas című blog könyvajánlójából./


Lapozzon bele

Kapcsolódó termék

-20%
Adrian Plass:

Egy kegyes kétbalkezes naplója

„Nagyon »jó keresztyén lennék«, ha időnként nem zavarnák meg mások az életemet” – örökíti meg az utókor számára naplójában aznapi következtetését kegyes kétbalkezes, alias Adrian Plass. A szentségre őszintén és együgyűen törekvő  hősünk mindennapjaiban a magunk gondjait, bajait, örömeit, küszködését és sikereit láthatjuk meg – görbe tükörben. Aki beleolvas, nem fogja tudni letenni ezt a vidám, öniróniával fűszerezett, újabb és újabb csattanókat és – a sorok között megbújva – bölcs belátást kínáló naplót.

Részletes adatlap »2 200 Ft 1 760 FtKosárba