Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

Oroszlán jele trilógia

Ebben a nagy lélegzetvételű műben az ifjú arisztokrata iránt érzett szerelme és az Istenbe vetett hite között őrlődő rabszolgalány történetén keresztül követhetjük végig Róma erkölcsi hanyatlását. A római csapatok Titus vezetésével szinte a földdel teszik egyenlővé Dávid és Salamon egykor virágzó székhelyét, Jeruzsálemet. A szörnyű pusztítást követően a zsidó származású Hadassa Rómába kerül, hogy Julia Valerianus rabszolgájaként élje mindennapjait. Szeretetével és gyönyörű meséivel azonban nemcsak úrnője szívét nyeri meg, hanem annak bátyját, Marcust is elkápráztatja. Ám a lány különös titkot rejteget, amely akár az életébe is kerülhet: a birodalom alapjait fenyegető új vallás, a kereszténység híve…

Az oroszlán jele-trilógia második kötete Marcus és Julia Valerianus sorsának bemutatásával az istenkeresés rögös és sokszor kiszámíthatatlan útjának gyönyörű allegóriájává válik.

A sorozat izgalmakkal teli befejezésében az első kötetből megismert Atretes sorsát követhetjük végig, miközben a Germániában élő törzsek mindennapjaiba és szokásaiba is betekintést nyerhetünk. 

„Amellett, hogy egy eseménydús, élvezhetően megfogalmazott történetet olvashatunk, gyönyörűen le van festve a vérrel és szenvedéssel teli első század, megismerhetjük a régi, igazi Rómát mind az aranyban bővelkedő nemesi családok, mind az akár éhezést és kínzást is tűrő rabszolgák szemszögéből is. Éppen úgy adagolja belénk a keresztény vallás kialakulásának hogyanját, hogy ne érezzük soknak, tehernek, és legfőképpen ne menjen a történet rovására. Ez hatalmas erénye a könyvnek, szórakoztatva tanít, s miközben úgy gondoljuk, csak egy könnyed romantikus regényt olvasunk, bizony ragadhat ránk a történelmi-vallási oldalából is sok minden.”  ( Részlet Coffee blogjának bejegyzéséből)

Szívből ajánljuk ezt a trilógiát vakáció idejére – vigyázat, letehetetlen! 


Lapozzon bele

Kapcsolódó termék

-25%
Francine Rivers:

Oroszlán jele trilógia

Francine Rivers váratlan fordulatokban gazdag regénysorozata a Római Birodalomba, az I. század viharos és kegyetlen korába kalauzolja olvasóit.
A nagy lélegzetvételű műben az ifjú arisztokrata iránt érzett szerelme és az Istenbe vetett hite között őrlődő rabszolgalány történetén keresztül követhetjük végig Róma erkölcsi hanyatlását.

A csomag tartalma:
- Hang a szélben
- Visszhang a sötétségben
- Ha eljön a hajnal

Részletes adatlap »11 700 Ft 8 775 FtKosárba