Kiszállítási információk Magunkról About us Über uns About us Über uns

Ti azért így imádkozzatok!

Kovács Endre Ti azért így imádkozzatok! című könyve a Miatyánk vezérfonalát követve olyan útmutatást igyekszik találni az imádkozni vágyó ember számára, ami mai kérdéseinket komolyan veszi, és mindeközben a kétezer éven átívelő keresztény örökség hangsúlyait is hűen képviseli.

 

Vélemény a könyvről

A szerző a Miatyánkot inkább az imádság ívéről alkotott képében követi, mint szóról szóra. Az olvasót egy olyan barangolásra hívja, amelyben a Miatyánk nyomán bejárhatja az imádságos élet vidékét. A kötet a Miatyánkhoz hasonlóan az imádságot először mint Isten uralmának keresését, aztán mint kérést, végül mint szemlélést láttatja.

Az első rész azt a fajta imádságot járja körül, amelyben figyelmünket az istenkeresés köti le, amikor elszántan kutatjuk az igazságot. A könyv második részében a hangsúly önmagunk feltárására helyeződik, amikor is az ember szükségei szerint kér, küzd, kopogtat és zörget imáiban.

Harmadsorban aki imádkozik, időnként egyszerűen csak felajánlja magát, amint éppen van, átadja magát Istennek. Mindhárom megközelítésmódnak megvan a maga helye és ideje az istenkapcsolatban, a legtöbb imádkozó így vagy úgy gyakorolja is mindhármat. A Ti azért így imádkozzatok! a kereső, a kérő és a szemlélődő imádság útján ad támpontokat az olvasó számára. A könyv jól érzékelteti, hogy a Jézussal együtt imádkozók, bármilyen keresztény egyház, közösség vagy mozgalom tagjai is legyenek, egészen közel találják magukat egymáshoz. Hiszen ugyanazzal az Istennel gyakorolják a közösséget.

A téma megközelítésmódján túl a kötet kiadása is az imádság ökumenicitását fejezi ki azáltal, hogy a Harmat, az Örökségünk és a Sarutlan Kármelita Nővérek közös gondozásában jelent meg. – Megjelent a baptist.hu könyvajánlójában.

 

Könyvbemutató

A Párbeszéd Háza zsúfolásig megtelt kávézója a Loyola Café adott otthont Kovács Endre Ti azért így imádkozzatok! – A keresés, a kérés és a szemlélődés útján című könyve bemutatójának. A kötet három kiadó, a Harmat, az Örökségünk és a Sarutlan Kármelita Nővérek közös gondozásában jelent meg, jelezvén a könyv egyik fő üzenetét, miszerint az imádság összekapcsol: Istennel, a hitben előttünk járókkal és egymással. A jó hangulatú estét Lázár László, a Piarista Rend pedagógiai igazgatója vezette. A Harmat Kiadó képviseletében Herjeczki Kornél fejezte ki örömét a kötet megjelenése kapcsán, majd a szerző bevezetője után Kiss Attila görögkatolikus pap és Sóskuti Zoltán református lelkész méltatta a könyvet, és beszélt a kb. 60 egybegyűlt vendégnek arról, hogy személyesen hogyan formálta imádságukat Endi könyve. A bemutatót Kercsmár Zsolt énekmondó régi imádságokat és magyar költők istenes verseit megzenésített betétei gazdagították.

Lapozzon bele

Kapcsolódó termék

-20%
Kovács Endre:

Ti azért így imádkozzatok! – A keresés, a kérés és a szemlélődés útján

A szerző a Miatyánk vezérfonalát követve olyan útmutatást igyekszik találni az imádkozni vágyó ember számára, ami mai kérdéseinket komolyan veszi, és mindeközben a kétezer éven átívelő keresztény örökség hangsúlyait is hűen képviseli. A kötet az imádságot először mint Isten uralmának a keresését, aztán mint kérést, és végül mint szemlélést láttatja. Az első rész azt a fajta imádságot járja körül, amelyben figyelmünket az istenkeresés köti le. A második részben a hangsúly önmagunk feltárására helyeződik, amikor is az ember szükségei szerint kér, küzd és zörget imáiban. A harmadik megközelítésben aki imádkozik, amint éppen van, átadja magát Istennek. Akik Jézussal együtt imádkoznak, bármilyen keresztény egyház tagjai is legyenek, egészen közel találják magukat egymáshoz. Erre utal az is, hogy a kötet a Harmat, az Örökségünk Kiadó, illetve a Sarutlan Kármelita Nővérek közös gondozásában jelent meg. 

Részletes adatlap » 3 120 FtKosárba