Kiszállítási információk Magunkról About us Über uns About us Über uns

Magunkról

magunkrol_harmat

A Harmat Kiadó egyetemista diákok kezdeményezésére jött létre 1990-ben. Az volt a vágyunk, hogy azokat a könyveket, amelyek jól leírták vagy magyarázták saját világnézeti és életvezetési kérdéseinket, lefordítsuk és mások számára is elérhetővé tegyük.

Azóta hosszú utat jártunk be; számos műfajjal, témával és feladattal bővült a profilunk, s közben ez a sokszínűség egyre nyilvánvalóbban rendeződött egy összetartó koncepció alá. Minden kiadványunk és tevékenységünk ugyanis valamilyen módon a kapcsolatainkat szolgálja három irányban: önmagunkkal, embertársainkkal és Istennel. Minden Harmat-kiadvány és -rendezvény valahol ebben a háromdimenziós rendszerben helyezkedik el, és kíván segítséget nyújtani.

Kiadónk eddig több mint 500 kötetet jelentetett meg közel hárommillió példányban. Sokan leginkább „Az 5 szeretetnyelv” kiadójaként ismernek minket, és valóban Gary Chapman, a világhírű párkapcsolati szakértő a legfontosabb sikerszerzőnk, aki a magyar olvasók iránti elkötelezettségét azzal is megmutatta, hogy meghívásunkat elfogadva 2017-ben hétnapos nagy sikerű előadói körutat tartott Magyarországon. A következő évben pedig egy másik népszerű szerzőnk, Philip Yancey látogatott el hazánkba.

Kiadónk gondozza a Narnia krónikái írójának, C. S. Lewisnak, valamint az egyik legismertebb keresztény regényírónak, Francine Riversnek az életműsorozatát. Nagy népszerűségnek örvendenek Adrian Plass humoros könyvei is. Mi jelentettük meg John Stott bibliamagyarázatait, illetve a „21. századi C. S. Lewis”-ként emlegetett Timothy Keller műveit is.

Egyik legfontosabb kiadványunknak a Magyarázatos Bibliát tartjuk, amely segíti a mai olvasót a Szentírás több ezer éves üzenetének megértésében.

Szerzőink kiválasztásánál egyre inkább törekszünk arra, hogy a hazai alkotók számára is bemutatkozási lehetőséget kínáljunk. Az elmúlt évek során napvilágot láthattak például Cseri Kálmán, Mihalec Gábor, Cs. Szabó Sándor, Tapolyai Emőke, Révész Szilvia könyvei.

A különböző, izgalmas életutak bemutatását szolgálják életrajzi és interjúköteteink is.

Számos magyar szerzőnk a negyedévenként megjelenő családi és párkapcsolati lapunkban, a Family magazinban publikált először, amely már több mint 10 éve látja el hasznos tanácsokkal és tanulságos olvasmányokkal népes olvasótáborát.

Profilunkban hangsúlyos szerep jut az ifjúsági és gyermekkönyveknek, azon belül is az illusztrált gyermekbibliáknak.

Az elmúlt években a könyv- és magazinkiadás mellett egyre több kiadványunk mellé szerveztünk különböző társadalmi kérdésekben kerekasztal-beszélgetéseket. Ilyen volt például az iskolai erőszakról, az öngyilkosság megelőzéséről vagy éppen a mérgező munkahelyi környezetről szóló szakmai fórumunk. Társadalmi szerepvállalásunk fontos része, hogy a 2008 óta aktívan részt veszünk a Házasság Hete Mozgalomban: mi koordináljuk a Házasság hete országos rendezvénysorozat programjait és médiamegjelenéseit.

Felismerve a mai ember ismeretszerzési szokásainak átalakulását, 2019-ben a Harmat-tréningekkel egy teljesen új profil kifejlesztésébe kezdtünk. Online tréningjeink különböző életvezetési kérdésekkel foglalkoznak, és hamarosan indul kiscsoportos vállalati képzésünk, a Munkahelyi elismerés öt nyelve tréning.

Kívánom, kedves Olvasó, hogy haszonnal forgassa könyveinket, Family magazinunkat, és vegyen részt rendezvényeinken és tréningjeinken! A Harmat Kiadó teljes elkötelezettséggel dolgozik azon, hogy a 21. századi komplex élethelyzetekre valódi, hiteles és jól adaptálható megoldási javaslatokat keressen és kínáljon olvasóinak.

Herjeczki Kornél

kiadóvezető