Kiszállítási információk Magunkról About us Über uns About us Über uns

Magunkról

magunkrol_harmat

 

Küldetésünk

 

A Harmat Kiadó könyv– és magazinkiadással, illetve -terjesztéssel, továbbá a kiadványaihoz kapcsolódó képzések, rendezvények szervezésével foglalkozik. 

Küldetésünk az egészséges kapcsolatok szolgálata négy területen: az embernek Istennel, önmagával, a másik emberrel és a teremtett világgal való viszonyában.

Ennek értelmében

  • segítséget nyújtunk mindenkinek Isten és a Szentírás megismerésében, a biblikus világnézet kialakításában és az ennek megfelelő életvitel megvalósításában.
  • támogatjuk a személyiségfejlődést és az önismeret fejlesztését, testi-lelki egészségünk megőrzését minden életkorban és élethelyzetben.
  • előmozdítjuk az emberi kapcsolatok bibliai alapértékek szerinti alakítását – különösen a családi élet, a házasság és a gyermeknevelés területén, valamint munkahelyi, egyházi és más társadalmi közösségekben.
  • hozzájárulunk a teremtés- és környezetvédelem, továbbá a tudatos fogyasztói magatartás és a társadalmi felelősségvállalás megerősítéséhez.

 

Törekszünk rá, hogy küldetésünket munkánkban, személyes életünkben is megvalósítsuk, és együttműködünk hasonló célkitűzésű és értékeket képviselő nemzeti és nemzetközi szervezetekkel.

 

Profilunk

Kiadónk eddig több mint 700 kötetet jelentetett meg hárommillió példányban. Sokan leginkább „Az 5 szeretetnyelv” kiadójaként ismernek minket, és valóban Gary Chapman, a világhírű párkapcsolati szakértő a legfontosabb sikerszerzőnk, aki a magyar olvasók iránti elkötelezettségét azzal is megmutatta, hogy meghívásunkat elfogadva 2017-ben hétnapos nagy sikerű előadói körutat tartott Magyarországon. A következő évben pedig egy másik népszerű szerzőnk, Philip Yancey látogatott el hazánkba.

Kiadónk gondozza a Narnia krónikái írójának, C. S. Lewisnak, valamint az egyik legismertebb keresztény regényírónak, Francine Riversnek az életműsorozatát. Nagy népszerűségnek örvendenek Henry Cloud és John Townsend Határaink-sorozatának kötetei, valamint Adrian Plass humoros könyvei is. Mi jelentettük meg John Stott bibliamagyarázatait, illetve a „21. századi C. S. Lewis”-ként emlegetett Timothy Keller műveit. Társkiadói vagyunk Dietrich Bonhoeffer magyarul megjelent írásainak is.

Egyik legfontosabb kiadványunknak a Magyarázatos Bibliát tartjuk, amely segíti a mai olvasót a Szentírás több ezer éves üzenetének megértésében.

Szerzőink kiválasztásánál egyre inkább törekszünk arra, hogy a hazai alkotók számára is bemutatkozási lehetőséget kínáljunk. Az elmúlt évek során napvilágot láthattak például Cseri Kálmán, Lackfi János, Mihalec Gábor, Süveges Gergő, Tapolyai Emőke, Révész Szilvia, Véssey Miklós, Cs. Szabó Sándor könyvei.

A különböző, izgalmas életutak bemutatását szolgálják életrajzi és interjúköteteink is.

Számos magyar szerzőnk a negyedévenként megjelenő családi és párkapcsolati lapunkban, a Family magazinban publikált először, amely már több mint 15 éve látja el hasznos tanácsokkal és tanulságos olvasmányokkal népes olvasótáborát. A Lydia keresztény női magazin – mely 2020 óta jelenik meg a Harmat kiadó gondozásában  – felekezettől és korosztálytól függetlenül a mindennapi élet küzdelmeiben segíti és bátorítja a nőket.

Profilunkban hangsúlyos szerep jut az ifjúsági és gyermekkönyveknek, azon belül is az illusztrált gyermekbibliáknak.

Az elmúlt években a könyv- és magazinkiadás mellett egyre több kiadványunk mellé szerveztünk különböző társadalmi kérdésekben kerekasztal-beszélgetéseket. Ilyen volt például az iskolai erőszakról, az öngyilkosság megelőzéséről vagy éppen a mérgező munkahelyi környezetről szóló szakmai fórumunk. Társadalmi szerepvállalásunk fontos része, hogy 2008 óta aktívan részt veszünk a Házasság Hete Mozgalomban: mi koordináljuk a Házasság hete országos rendezvénysorozat programjait és médiamegjelenéseit.