Kiszállítási információk Magunkról About us Über uns About us Über uns

Timothy Keller

1950-ben született Pennsylvaniában, alapképzését a Bucknell Egyetemen fejezte be 1972-ben, majd a Gordon-Conwell Teológiai Főiskolán folytatta tanulmányait. 1981-ben szerezte meg doktori fokozatát a Westminster Teológiai Főiskolán. A Bucknell Egyetemen vált kereszténnyé az InterVarsity közösségnek köszönhetően, melynek később munkatársa lett. A presbiteriánus egyház Virginiába helyezte ki lelkésznek, ahol kilenc évig szolgált. Emellett a Westminster Teológián is vállalt feladatokat, ahol jelenleg is tanít gyakorlati teológiát.

Nevét a manhattani Redeemer Presbiteriánus Gyülekezet megalapítása tette híressé, melyet – kevés tapasztalata ellenére – 1989-ben vállalt el, miután ketten is visszautasították a felkérést. Keller elsősorban a szkeptikus, urbánus New York-i értelmiséget igyekezett megszólítani. Mára több mint ötezren vesznek részt minden héten az istentiszteleten, és számos városban alapítottak további közösségeket.

Timothy Kellert „a 21. századi C. S. Lewis”-ként emlegetik, és Amerika huszonöt legbefolyásosabb vallási vezetőjeként tartják számon. 2008-ban jelentette meg Hit és kételkedés című könyvét, mely a keresztény hittel kapcsolatos kételyekre kívánt választ találni. A mű nagyon pozitív fogadtatásra találta, a New York Times bestseller listáján az előkelő 7. helyen végzett.

Keller jelenleg a New Yorkhoz tartozó Roosevelt-szigeten él feleségével, Kathyvel. Három gyermekük van, David, Michael és Jonathan.    

A szerző(k) művei