Csodák

Létezik-e természetfeletti világ és történnek-e csodák?

C. S. Lewis szerint a kereszténység csodák nélkül elképzelhetetlen, hiszen két nagy csodán, a megtestesülésen és a feltámadáson alapszik. A csodák létét azonban sem a történelem, sem a tapasztalat nem tudja bizonyítani vagy cáfolni. Érzékeink nem csalhatatlanok – mindig gondolhatjuk úgy, hogy csak a káprázat játszadozott velünk. A tudományos vizsgálódás előfeltétele pedig az, hogy eldöntsük: egyáltalán lehetséges-e, hogy csoda történjen, s ha igen, akkor ez mennyire valószínű. Mielőtt tehát a tapasztalatra vagy a történelemre hivatkozhatnánk, először a filozófiai kérdést kell tisztáznunk. A Csodák című könyv azonban korántsem száraz filozófiai fejtegetés, hanem a fegyelmezett gondolkodás, a meghökkentő képi világ és a metsző humor C.S. Lewisra oly jellemző ötvözete.

"Ha a szellemesség és a bölcsesség, a stílus és a tudományosság a gyöngykapun való átjutás feltétele, C. S. Lewis az angyalok között van." The New Yorker

C. S. Lewis (1898 –1963) oxfordi irodalomprofesszor, író, apologéta a Narnia krónikái, a Kozmikus trilógia, A fájdalom, a Csűrcsavar levelei és számos további klasszikussá vált mű szerzője.

Oldalszám:240

Méret:135 x 205 mm

Kivitel:füles, kartonált

ISBN:978-963-288-791-3

Kiadás éve:2023

Raktár:. Elérhető

3 992 Ft

-20% kedvezménnyel

Az Ön által megtekintett termékek