Határaink – Mire mondjunk igent és mire nemet, hogy saját kézben tarthassuk az életünket?

A közismert pszichológus szerzőpáros bestseller kötete az érett és egészséges énhatárok kialakításában segít. A Határaink rávezet arra, hogy miként vállalhatunk felelősséget önmagunkért, hogy ne csak sodródjunk és reagáljunk a minket érő hatásokra, hanem aktívan és kezdeményezően alakítsuk az életünket.

„Egyértelmű határok híján az a veszély fenyeget, hogy elveszítjük szabadságunkat, hagyjuk, hogy mások irányítsanak minket, nem értékrendünk, hanem bűntudatunk vagy hiányérzetünk alapján hozunk döntéseket, vagy feladjuk a személyiségünket azért, hogy megtartsunk egy kapcsolatot. Ha tudjuk, hol húzódnak a határaink, világossá válik, hogy mi az, amiért felelősséggel tartozunk, és mi az, amiért nem, így hatékonyabban használhatjuk erőforrásainkat, és képesek leszünk arra, hogy jól működő és egészséges kapcsolatokat hozzunk létre.”
(Dr. Henry Cloud és Dr. John Towsend)

Oldalszám:360

Méret:142 x 197 mm

Kivitel:kartonált

ISBN:978-963-288-520-9

Kiadás éve:2020

Raktár:. Elérhető

3 992 Ft

-20% kedvezménnyel

A kiadványt e-könyv partnerünknél is megvásárolhatja. A vásárláshoz kattintson IDE »

Ajánlások

Gyakorlatias és józan eszköztár az önvédelem és az önérvényesítés területein, amely különös bölcsességgel és higgadtsággal vezet végig a digitális korszak megannyi kérdésén is. Az erről szóló fejezet végére szinte vágyakozunk az egészséges digitális eszközhasználat után. Belső szabadságunk és önfeledt kapcsolataink érdekében mindenkinek ajánlom!

Tapolyai Emőke pszichológus, felső vezetői coach, a Kandela Központ szakmai vezetője

 

Soha ennyi lehetőség alkotásra, értékteremtésre, kibontakozásra nem kínálkozott még. Fiatal vezetőként én mégis sokszor azt kívántam: bárcsak kevesebb lehetőségünk lenne! A szabadság ugyanis megtalált határok nélkül nyomasztóvá válik és káoszt szül. Henry Cloud és John Townsend hétköznapi helyzeteink gyökeréig leásva állítanak minket kihívás elé: képesek vagyunk-e kialakítani a határainkat? A tét a szabadságunk.
Stumpf Kata televíziós szerkesztő, riporter és a Konnekt Egyesület alapítója

 

Felelős állampolgárként, szülőként, társként vagy éppen gyermekként naponta kell döntenünk a határainkról, fizikai és lelki értelemben egyaránt. Ez a könyv igazi segítség abban, hogy ne a falakat, hanem a védelmet nyújtó határainkat építsük!
Dávid Beáta szociológus, egyetemi tanár, SE Mentálhigiéné Intézet

Ajánlott könyveink

Még több kiemelt ajánlat »

Az Ön által megtekintett termékek