Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

Vajon mit rejthet a könyv…

2017. szeptember 28.

Az oroszlán jele III. – Ha eljön a hajnal

Fordítói ajánló

Vajon mit rejthet a könyv, amelyről egy marcona gladiátor néz a leendő olvasóra, miközben tudjuk, hogy Hadassa, Marcus és Julia történetére pontot tett Az oroszlán jele-trilógia második kötete?

Fordítóként már hónapok óta tudom, hogy valódi mélység rejtőzik a borító mögött. Mélység időben és térben, távolság, utazás, istenkeresés, de mélység az emberi lélekben, a múltban, a sérelmekben, mélység a gonosz által életünkbe ásott veremben is. „Kiemelt a pusztulás verméből, a sárból és iszapból. Sziklára állította lábamat, biztossá tette lépteimet” – hangzik az ige, amely végigkíséri ezt az utazást.

Rivers_Hajnal

Atretes halottnak hitt fiát kutatja, de nem sejti, hogy Ricpá, egy keresztény özvegy karjaiban találja, aki saját gyermekének tekinti a kisfiút. Az apa haragján az asszony szépsége sem enyhít sokat, mégis kettejük súrlódásain keresztül kell megoldást találniuk a helyzetre, ugyanis a gladiátor megesküdött, hogy fiát Germániában, ősei földjén neveli fel. Hogy miként valósulhat ez meg a keményfejű Ricpá és a hirtelen haragú Atretes egymásnak feszülő akaratának kereszttüzében, az derüljön ki a könyvből. De tudjuk, hogy az ellenszenv felszíne alatt gyakran nagyon is pozitív érzelmek rejtőznek.

Ahogy azt is tudjuk, hogy a szerelem csak a kezdet. Férfiként megdöbbentem, milyen letaglózó pontossággal talál Rivers az olyan, férfiszív mélyén rejlő kérdések kellős közepébe, mint a szerelem, a vágy, a hűség, vagy éppen a harag, a küzdelem és a megbékélés. A szerző olyan szereplőket és helyzeteket vonultat fel, amelyek mindezekben megmutatják a krisztusi utat.

Azt hiszem, akik elolvasták a trilógia első két kötetét, azok azonnal belefognak a harmadikba is, amely a legjobbat őrizte meg elődei légköréből, mégis újat és mást tud adni: új helyszíneket hűvös, germán rengetegekkel; új szereplőket új, idegen kultúrákból; és új kihívásokat, amelyekben az időbeli távolság ellenére napjaink valóságára ismerhetünk.

 

/Szabadi István/
Lapozzon bele

Kapcsolódó termék

-20%
Francine Rivers:

Ha eljön a hajnal

Hadassának köszönhetően Julia Valerianus és Atretes, a germán gladiátor gyereke megmenekül a haláltól. Miután fény derül erre, a férfi minden földi és égi istenre megesküszik, hogy megtalálja halottnak hitt fiát, és visszatér vele Germániába. Egyetlen személy áll csupán az útjába: Ricpá, egy keresztény özvegy, aki születésétől fogva gondozza Kálébet. Első találkozásuktól kezdve világosan látszik, hogy erős akaratuknak köszönhetően heves harcot fognak vívni egymással, ám a férfit titkon lenyűgözi Ricpá kitartása és szépsége…
Az oroszlán jele-trilógia izgalmakkal teli befejezésében az első kötetből megismert Atretes sorsát követhetjük végig, miközben a Germániában élő törzsek mindennapjaiba és szokásaiba is betekintést nyerhetünk. 

Részletes adatlap »3 900 Ft 3 120 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2015. október 06.

Champan: Szülőfüggő fiatalok

A mai húsz-harmincévesek elhúzódó felnőtté válása új nehézségek és kihívások elé állítja a szülőket. A családi kapcsolatok jeles szakértőiként ismert szerzők konkrét példákon és eseteken keresztül mutatják be, miként építhető ki pozitív kapcsolat a generációk között.

Elolvasom »

2017. február 11.

A boldogság mint életforma

Frank B. Minirth – Paul D. Meier: A boldogság választható. A depresszió tünetei, okai és kezelése

Szókratész úgy vélte, a boldogság nem más, mint az ismeret, s erre oktatta Platónt, Arisztotelész mesterét, aki a későbbiekben Nagy Sándor nevelője lett. Freud nézete szerint a boldogság a belátás eredménye; Pavlov azt tanította, kondicionálás útján alakítható; Piaget szerint a megismerő folyamatok jelentik a kulcsát; William James a pragmatizmussal hozta kapcsolatba; Rogers szerint pedig legfontosabb feltétele a megértés.

Elolvasom »

2016. július 28.

Bolyki Brothers: A hangszerek mi vagyunk

Miközben a karácsonyi könyvdömping utószezonjaként újabb celebvallomások és sztárszakácskönyvek árasztják el (immár leárazva) a standokat, üdítő élmény felfedezni a 30 éves Bolyki Brothers a cappella együttest bemutató kötetet. S nem csak azért, mert a sokak szívének kedves énekcsapat szórakoztató stílusban idézi fel működésének eddigi három évtizedét, hanem annak okán is, hogy a gyakran elsülő poénok és hatalmas sztorik mellett hitéről is tanúságot tesz.

Gegeny_bolyki_l

Elolvasom »

2016. november 02.

Netfüggő gyerekek

Régóta tartozom ezzel a könyvbejegyzéssel, sokáig halogattam, mert hogy is lehet kompetens erről a könyvről írni, ha az én gyerekeim is szeretnek lógni a neten, vagy annak hiányában a netmentes kütyükön?

Hogy is lehetek kompetens erről a könyvről írni, ha én is szeretek a gépen, telefonon lógni, ha én is egy áldozat vagyok. A magam áldozata, s egyre jobban épülök fel ebből a betegségből. Már eljutottam odáig, hogy néha megunom az interneten való szörfölést.
Elolvasom »

2016. február 03.

Szabadulás az elveszett gyerekkor fogságából – a társfüggőségből a szabad szeretet világába

Három évvel ezelőtt találkoztam először a társfüggőség fogalmával, és akkoriban vásároltam meg Robert Hemfelt – Frank Minirth – Paul Meier, A szeretet választható című könyvét, ami egyike a témában írt meghatározó alapműveknek, különösen, ha a magyar nyelven hozzáférhető szakirodalmat vesszük alapul. Elolvastam, és bár abban az időszakban kezdett tudatosulni bennem, hogy a család, amelyben felnőttem, egy tipikus diszfunkcionális család volt, alkoholizmussal, társfüggőséggel, verbális és fizikai bántalmazással, manipulációval, elhanyagolással és mindennel, ami egy diszfunkcionális családot jellemez, mégsem sikerült három éve megtalálnom az összefüggést a könyvben olvasottak és a saját életem között. Elolvasom »

2015. október 07.

Játszmák nélkül – Hogyan kezdjünk hozzá a nehéz beszélgetésekhez?

A konfliktus az együttélés és a kapcsolatok természetes velejárója. Lehetőség a kapcsolat fejlődésére és elmélyülésére – vagy: zsákutcába futó játszmák és veszekedések forrása.

Elolvasom »

Még több könyvajánló blog »

Webáruházunk továbbra is zavartalanul működik! A megrendeléseket 2-3 munkanapon belül a GLS futárszolgálat szállítja házhoz. Kiadónk irodájában a személyes átvétel átmenetileg szünetel. További részletekért kattintsanak ide!

'