Kiszállítási információk Magunkról About us Über uns About us Über uns

Beszámoló a Meredek görbén Istenhez című kötet bemutatójáról

„A legnagyobb hatást a jelenünkre azok az emberek teszik, akikkel találkozunk.”

Zsúfolásig megtelt a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának Tóth Kálmán terme 2017. november 16-án, hogy a méltán népszerű keresztény misszionárius, Ellis Potter életrajzi interjúkötetét bemutathassuk.

Különleges helyet foglal ez a gyönyörű könyv a Harmat Kiadó portfóliójában, hiszen félezer kiadványunk közt ez az első, amely a magyar megjelenés után nem sokkal angolul is nyomdába kerül, ráadásul Ellis Potter külön kérésére Lente István művész-grafikus különleges, a szöveggel teljes egységet alkotó grafikáival illusztrálva.

A kötet riporterét, Izsák Norbertet és Ellis Pottert Szabados Ádám kérdezte a könyv megszületésének hátteréről. Nehéz erről a bemutatóról beszámolót írni, hiszen minden kérdés és minden válasz olyan mélyen érintette a hallgatóságot, hogy legszívesebben még órákig gondolkozott volna rajtuk. Miközben már-már mókásan egyszerű válaszokat kaptunk, egy-egy „Nem”, „Igen” vagy „Jaein” (= Ja. Nein.) mögött tapintható volt a sok-sok kérdés, gondolat, AHA-élmény a közönség tagjaiban, akik többen éltek is a bemutató végi kérdésfeltevés lehetőségével.

Élvezetes beszélgetésük egyszerre volt bevezető a könyvhöz és elgondolkodtató összegzése Ellis Potter egész életfilozófiájának. A monizmus felől a kapcsolatorientált, sőt, alapjaiban kapcsolódás nélkül nem létező trinitarista kereszténységhez, a mindig-közösségben-lenni-akaró Istenhez eljutó életút komoly bizonyságul szolgál számunkra, milyen fontos gyermeki módon feltenni a kérdéseinket, amelyek az igazsághoz juttatnak el bennünket.

Izsák Norbert szívesen osztotta meg velünk élményeit, amelyek azon a héten érték, amelyen Ellis vendégeként az interjút készítette. Egy önmagával és a teremtett világgal harmóniában lévő, minden sallangtól mentes, folyton tanuló és folyton tanító embert – mestert – mutatott be, akivel a puszta együttlét is tanulás.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a kötet az interjúalany tetszését is elnyerte. Ellis rövid, nem fellengzős, de hiteles véleménye szerint a szerző a valóságot írta le. („It’s a realbook.”) Megköszönjük neki, hogy megjelentethettük ezt a könyvet, amely egy hiteles, Istenhez kapcsolódott élet mementója.

A_DSC_0535

Lapozzon bele

Kapcsolódó termék

-20%
Izsák Norbert:

Meredek görbén Istenhez

Ellis Potter tizenöt évig élt zen buddhista szerzetesként egy kaliforniai kolostorban, amikor az élete egészen más irányba fordult. 


„Európában utazgattam és kolostorokat látogattam. Találkoztam egy régi ismerősömmel, aki éppen L'Abri-ba tartott, egy keresztény közösségbe, amit Francis Schaeffer alapított. Vele mentem. (…) egy-két gondolatot L’Abriban annyira veszélyesnek és hibásnak tartottam, hogy azt gondoltam: segítek nekik kimászni a sötétségből. Térítőként mentem oda, de elég rossz buddhista misszionárius voltam, mert ehelyett én lettem keresztény.”


Ellis fordulatokban bővelkedő élete izgalmas és tanulságos olvasmány különösen manapság, amikor úgy tűnik, a nyugati világban a keresztény egyház egyre inkább elveszíti hitelességét, és egyre több fiatal keresi az élet értelmét a távol-keleti vallások vonzáskörében. Ellis életébe Izsák Norbert coach és gyakorlati teológus kérdésein keresztül pillanthatunk be. A kötet hamarosan angol nyelven is olvasható lesz.

Részletes adatlap » 2 320 FtKosárba

Változás a személyes vásárlásnál! A részletekért kattintson ide!

'