Kiszállítási információk Magunkról About us Über uns About us Über uns

Ált. szerződési feltételek

hatályos 2022.11.15-től

A jelen általános szerződési feltételek (“ászf”) a www.harmat.hu weboldalon a Harmat Kiadói Alapítvány (“Kiadó”) által végzett termékértékesítésre vonatkoznak, a Kiadó és a vásárlók közötti jogviszony részleteit határozzák meg. A www.harmat.hu weboldalon keresztül a jelen ászf-ben meghatározott feltételek mellett lehet a Kiadó által kínált termékeket megvásárolni.

 

CÉGADATOK

A Kiadó fontosabb adatai a következők:

Cégnév: Harmat Kiadói Alapítvány
Székhely: 1113 Budapest, Karolina út 62.
Nyilvántartási szám: 01-01-0000852
Nyilvántartja: Fővárosi Törvényszék
Adószám: 19651855-2-43
Közösségi adószám: HU19651855
Képviselő neve: Dr. Herjeczki Kornél
Telefon: +36 1 466 9896; +36 1 365 2636
Emailcíme: harmat@harmat.hu
Adatkezelés azonosító: NAIH-91468/2015.
Ügyfélszolgálat: az ügyfélszolgálat a fenti emailcímen és telefonszámon érhető el
Tárhelyszolgáltató: Sybell Informatika Kft.
Székhelye: 1158 Budapest, Késmárk u. 7/B 2. em. 206.
Emailcíme: info@sybell.hu
Telefonszáma: +36 1 707 67 27

 

VÁSÁRLÁS A WEBSHOPBAN

Termékismertető

A Kiadó adja ki és / vagy terjeszti a weboldal kínálatában szereplő könyveket nyomtatott és e-könyv formátumban (“Kiadvány” vagy “Kiadványok”). A Kiadó weboldalán a webshopban bemutat olyan termékeket is, melyeket nem ebben a webshopban, hanem üzleti partnerei, vagy a Kiadó másik webshopjában lehet megvásárolni. A jelen ászf ezen termékek megvásárlására nem terjed ki. Ez utóbbi termékeket a vásárlók egy linken keresztül elérhető másik webes felületen vásárolhatják meg, az azon webshopra irányadó szerződéses szabályok alkalmazásával. A Kiadó minden Kiadványa és a Kiadó tevékenysége valamilyen módon az emberi kapcsolatokat szolgálja három irányban: önmagunkkal, embertársainkkal és Istennel. Minden Kiadvány valahol ebben a háromdimenziós rendszerben helyezkedik el, és kíván segítséget nyújtani az olvasóknak.

 

Vásárlás menete, megrendelés, a vásárlás költségei

Válassza ki a webshop kínálatából a megfelelő Kiadványt/Kiadványokat és tegyek azokat a “kosárba”.

A kiválasztott Kiadvány(ok) mellett feltüntetett ár(ak) forintban értendő(k). A Kiadó az általános forgalmi adóról szóló törvény szerinti adóalany, ezért az általa értékesített termékeket túlnyomórészt 5% ÁFA terheli, bizonyos termékek esetében az általános forgalmi adó 27%. A kiválasztott Kiadvány(ok) mellett feltüntetett ár(ak) bruttó árak, az ÁFÁ-t tartalmazzák.

A megrendelt Kiadvány(ok) kiszállítási díja 1490,- Ft./megrendelés-csomag Magyarország területére történő kiszállításkor. Személyes átvétel esetén a csomagok átvétele díjmentes. A megrendelés teljesítésének további költsége nincs. A 14990,- Ft-ot elérő megrendelés esetén a Kiadó elengedi a kiszállítási díjat. A megrendelés személyes átvétele esetén nincs kiszállítási díj.

 

Vásárló adatainak megadása

A megrendelés Kiadó általi teljesíthetősége céljából szükséges megadnia személyes adatait a megrendelésben. A személyes adatok megadása a megrendelt Kiadvány(ok) az Ön részére történő sikeres kézbesítéséhez szükségesek. Emailcímét és telefonszámát a kézbesítő cég általi kézbesítés megkönnyítése céljából kérjük el. Felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben tévesen adja meg a megrendelésben kért személyes adatait, úgy a Kiadó nem tudja teljesíteni a megrendelést, a Kiadvány(oka)t a Kiadó nem tudja az Ön részére kézbesíteni. A Kiadó a tévesen megadott személyes adatokból fakadóan a teljesítés késedelme, meghiúsulása miatt a vásárlót ért kárért nem tartozik felelősséggel.

Ebben az esetben a Kiadó a teljesítés meghiúsulásáról való értesülést követő 5 munkanapon belül emailben értesíti az érintett vásárlót erről a tényről és felszólítja, hogy adja meg a helyes szállítási címet. Amennyiben a vásárló megadja a helyes címet és kéri az ismételt kézbesítést, úgy erre akkor van lehetőség, ha a vásárló a válaszlevéllel egyidejűleg átutalja az ismételt kézbesítés költségét a Kiadónak.

Amennyiben (i) a Kiadó felszólítására a vásárló 5 munkanapon belül nem reagál, vagy (ii) nem kéri az ismételt kézbesítést, vagy (iii) nem fizeti meg a fenti határidőben a szükséges összeget, úgy a szállítási költségek levonása után haladéktalanul, de legkésőbb a csomag visszaérkezését követő 30 napon belül visszaküldjük a már megfizetett vételárat a vásárló részére. Ez esetben a Kiadó nem tartozik további teljesítési kötelezettséggel a vásárló irányába.

A webshopban lehetősége van a vásárlónak regisztrálni. Regisztrálhat a webshop bármelyik oldala esetében a fejlécben látható “Regisztráció” menüpontban, vagy a megrendelés keretében a Kosár véglegesítése és a megrendelés leadása során. Amennyiben Ön korábban regisztrált és belép a weboldalra, abban az esetben a vásárlásnál, a Kosár véglegesítésekor a rendszer automatikusan betölti a megrendelésbe a regisztrációnál megadott személyes adatait. A regisztráció keretében – nem kötelező jelleggel – megadhatja a születési adatait. Ebben az esetben – saját döntése szerint – születésnapi promóciót/kedvezményt küldhet Önnek a Kiadó, de ez nem kötelezettség. A regisztrációval kapcsolatos adatkezelési rendelkezéseket az Adatkezelési szabályzatban olvashatja.

 

Kiadvány(ok) ajándékba

Lehetőség van arra, hogy a vásárló ajándékként ne a saját részére, hanem harmadik személy részére vásároljon meg Kiadvány(ok)at. Ez estben a vásárló személyes adatain túl a megajándékozott személy kézbesítéshez szükséges személyes adatait is meg kell adni. Ez esetben a megvásárolt Kiadvány(ok) kézbesítését a megajándékozott részére biztosítja a Kiadó. A megajándékozott személyes adatainak a megadásáért (azok helyessége és jogszerűsége) minden felelősség a vásárlót terheli.

 

A szerződés létrejötte és megszűnése

A megrendelőlap hiánytalan kitöltését követően a “Megrendelem” ikonra kattintva adhatja le megrendelését. A megrendelés sikeres leadását követően a Kiadó 48 órán belül emailben tájékoztatja a vásárlót a megrendelése részleteiről és adja meg a jelen ászf-ben részletezett tájékoztatásokat, többek között a megrendelés hivatkozási számát és küldi meg részére a jelen ászf linkjét, mint a felek között létrejött szerződés feltételeit, hogy az a vásárló által bármikor visszanézhető, letölthető legyen.

A weboldalon a Kiadó által mindenkor kínált Kiadványok és azok megvásárlásának feltételei a Kiadó szerződéses ajánlatának minősülnek. A megrendelés sikeres leadásán túl a vételár vásárló általi megfizetése együttesen jelenti a Kiadó szerződéses ajánlatának az elfogadását. A felek között a Kiadvány(ok) megvásárlására irányuló adásvételi szerződés a vételár vásárló általi megfizetésével jön létre. A Kiadó az így létrejött szerződés alapján válik kötelessé a megrendelt Kiadvány(ok)nak a vásárló részére történő megküldésére. Arra felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben a kézbesítéskor/átvételkor való fizetési módot választott, akkor, ha a Fizetési módok pont alatt jelzett határidőn belül nem történik meg a vételár megfizetése, úgy a Kiadó – hacsak a jelen ászf máshogy nem rendelkezik – a megrendelés sikeres leadásától számított 30 napon belül szabadul az ajánlati kötöttsége alól, az adásvételi szerződés nem jön létre a Kiadó és Ön között. A jelen ászf-nek a megrendeléssel történő elfogadásával Ön hozzájárul, hogy a fizetési határidő eredménytelen elteltét követően a Kiadó megkeresheti Önt emailben, telefonon, hogy ezzel elősegítse a megrendelésben vállalt fizetési kötelezettsége teljesítését, az adásvételi szerződés létrejöttét.

Az adásvételi szerződés a Kiadó és Ön között az Ön által kitöltött megrendelés szerinti tartalommal és a jelen ászf szerinti feltételekkel jön létre Emiatt nagyon fontos, hogy a megrendelést pontosan töltse ki. A weboldalon a megrendelés véglegesítése előtt a weboldal felkínálja a megrendelés ellenőrzésének/módosításának a lehetőségét. Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el a megrendelést a véglegesítést megelőzően.

A jelen ászf alapján megkötött szerződések nyelve a magyar. A vásárló megrendelésével a felek között a jelen ászf szerinti tartalommal létrejövő szerződés írásbeli szerződésnek minősül.

A Kiadó a megrendeléseket a teljesítést, azaz a megrendelt Kiadványok kézbesítés céljából a kézbesítő cégnek való átadását követően a szavatossági idő végéig (szerződéskötés + 2 év) tárolja az esetleges panaszok intézése végett. A szavatossági idő elteltével a megrendeléseket és a bennük rögzített személyes adatokat a Kiadó törli a nyilvántartásból. Ezzel kapcsolatban további rendelkezéseket az Adatvédelmi szabályzat tartalmaz.

 

Fizetési módok és a webáruházban alkalmazott árak:

A megvásárolni kívánt Kiadvány(ok) kiválasztása után a megrendelőlap kitöltésével ki kell választania, hogy milyen módon kívánja a megrendelt Kiadvány(ok) vételárát megfizetni. Lehetősége van a megrendelt termékek átvételekor készpénzben, vagy bankkártyával a kézbesítő részére fizetni, továbbá a megrendelés leadásakor bankkártyával fizetni az OTP Mobil Kft. (SimplePay) rendszerén keresztül.

Eredeti, bázisárként (áthúzott ár) a könyvekre nyomtatott ár, illetve más termékek esetén a beszállító által ajánlott fogyasztó ár szerepel. A kedvezményes ár a fogyasztó által ténylegesen fizetendő végső ár. A feltüntetett százalékos kedvezmény mértéke az eredeti, könyvekre nyomtatott ár és a végső ár különbözetét mutatja.

 

Átvételkor történő készpénzes/bankkártyás fizetés választása esetén a “Megrendelem” ikonra kattintást követően a weboldal tájékoztatja a megrendelés sikeres leadásáról. A Kiadó az Ön részére kiszállításra kerülő csomagban küldi meg az Ön részére az átvételkor megfizetésre kerülő vételárra vonatkozó számlát. Ez esetben csak a megrendelt Kiadvány(ok) vételárának egyidejű megfizetése esetén veheti át a megrendelését a kézbesítőtől. A megrendelés átvételének elmaradása esetén “A szerződés létrejötte és megszűnése” pont alatt írtak megfelelően irányadók.

 

Bankkártyával való elektronikus fizetés esetén a “Megrendelem” ikonra kattintást követően a weboldal átirányítja a kiválasztott szolgáltató – OTP Mobil Kft. (SimplePay) – által üzemeltetett elektronikus fizetési oldalra. Az elektronikus fizetés regisztrációt nem igényel, használati díjfizetéssel nem jár. A bankkártyás fizetés esetén a weboldal tájékoztatja annak sikeres megtörténtéről és ezzel a megrendelés sikeres leadásáról. A teljesített elektronikus fizetésről a Kiadó a kiszállításra kerülő csomagban küldi meg az Ön részére a bankkártyával elektronikus fizetéssel teljesített vételárra vonatkozó számlát.

A megrendelés leadásakor a Honlapon az online fizetési szolgáltatást biztosító harmadik személy adatfeldolgozóként, a Kiadó megbízásából rögzíti az Ön online fizetéssel kapcsolatban megadott személyes adatait:

OTP Mobil Szolgáltató Kft. – SimplePay (székhely: 1143 Budapest, Hungária krt.17-19.; Cg. 01-09-174466; adószám: 24386106-2-42). Szolgáltatás igénybevételével a vásárló elfogadja a következőket: “Tudomásul veszem, hogy a Harmat Kiadói Alapítvány (1113 Budapest, Karolina út 62.) adatkezelő által a harmat.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: [név, cím, e-mailcím, rendelés dátuma és összege]. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff  vagy

 

Szállítási feltételek

A megrendelt Kiadványok kézbesítését a Kiadó a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. által teljesíti.

A vásárló által megrendelt Kiadvány(oka)t azok megjelenését követő legkésőbb 3 munkanapon belül adja át a Kiadó kézbesítésre az igénybe vett kézbesítő cégnek. A kiszállítás időpontjáról a kézbesítő tájékoztatja a vásárlót.

Lehetőség van a megrendelt Kiadvány(ok) személyes átvételére a Kiadónak a “Cégadatok”-nál jelzett székhelyén minden munkanap 8.00 – 16.00 óra között. A megrendelt Kiadványok összekészítéséről és az átvétel lehetőségéről a Kiadó emailben tájékoztatja a vásárlót. A személyes átvétel keretében – a bankkártyás elektronikus fizetés mellett – lehetőség van a személyes átvételkor készpénzben vagy bankkártyával kifizetni a megrendelt Kiadvány(ok) vételárát. Amennyiben a vásárló a személyes átvétel lehetőségéről történt tájékoztatást követően 10 napon belül nem veszi át a megrendelt Kiadvány(oka)t, úgy a Kiadó szabadul az ajánlati kötöttsége alól “A szerződés létrejötte és megszűnése” menüpontban foglaltak szerint, a szerződés teljesítésére azt követően nem köteles.

 

Elállás joga, visszavásárlási feltételek

A jelen ászf alapján a www.harmat.hu weboldalon keresztül leadott megrendelések teljesítésétől a vásárló a megrendelés sikeres leadásának a weboldal által visszaigazolt napját követően indokolás nélkül elállhat. Az elállási jog nem vonatkozik a Family és Lydia magazinok egyedi lapszámainak megrendelésére.

Az elállási határidő a megrendelés vásárló általi kézhezvételének napjától számított 14 nap. A vásárlónak kell tudnia igazolni a kézhezvétel napját, és ezen igazolást az elállási nyilatkozatához csatolnia kell.

A vásárló írásban, emailben elküldött nyilatkozattal gyakorolhatja elállási jogát. Az elállási nyilatkozatot a jelen ászf “Cégadatok” fejezetében rögzített emailcímre kell megküldeni a fenti határidőn belül. Az elállási nyilatkozatban kifejezetten nyilatkozni kell arról, hogy a vásárló gyakorolni kívánja jogszabályban foglalt elállási jogát a vásárlással kapcsolatban. Ezen kívül a nyilatkozatban meg kell jelölni a (i) vásárlás időpontját (a Kiadó visszaigazoló emailjében foglaltak szerint), a (ii) megrendelés átvételének napját, ahonnan az elállási határidőt kell számítani, a (iiii) vásárló nevét, (iv) címét és a (v) megrendelés számát. Ezek hiányában, vagy ha egyéb okból a Kiadó nem tudja beazonosítani, hogy az elállási nyilatkozat mely megrendelésre/vásárlóra vonatkozik és határidőben benyújtásra került-e, úgy az elállási nyilatkozatot nem tudja elfogadni.

Elállás esetén a vásárló köteles, a visszaküldésre kerülő Kiadvány(ok) biztonságát, sérülésmentességét megfelelően biztosító csomagolásban (legalább olyan csomagolásba, amelyben az ő részére kézbesítve lett), ajánlott küldeményként az elállási joga gyakorlásától számított 14 napon belül visszaküldeni a Kiadó részére. A visszaküldés költségeit a vásárló viseli. Elállás esetén a vásárló a Kiadvánnyal együtt a vonatkozó számlát is köteles visszaküldeni a Kiadó részére.

Az elektronikusan megküldött elállási nyilatkozat kézhezvételét követő legfeljebb 14 napon belül a Kiadó a vásárló által a részére kifizetett összeget – a megfizetéssel azonos módon – visszatéríti a vásárlónak, feltéve, hogy ezen határidőn belül a visszaküldött Kiadványt sértetlen állapotban megkapta. A Kiadó jogosult levonni a visszatérítendő összegből a visszaküldött Kiadvány nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának értékét.

 

Szavatosság

A Kiadót a Polgári törvénykönyvben foglalt kellékszavatossági kötelezettség terheli, amennyiben a megrendelés teljesítése keretében hibás Kiadvány(oka)t küld meg a vásárlónak. Tekintettel a Kiadvány(ok) terméksajátosságaira, szavatossági igényként kijavítást nem, csak kicserélést vagy árleszállítást kérhet a vásárló, vagy a vásárlástól elállhat. Szintén a Kiadvány(ok) jellegére tekintettel a Polgári törvénykönyv szerinti termékszavatossági igény nem értelmezhető. Szavatossági igénye érvényesítése céljából a Kiadóval a “Cégadatok”-nál rögzített elérhetőségeken veheti fel a kapcsolatot. A szavatossági jog egyebekben a Polgári törvénykönyv szabályai szerint illeti meg a vásárlót.

 

Panaszügyintézés helye, módja

Panaszait írásban a “Cégadatok”-nál megadott címekre küldött levélben/emailben/telefonszámon teheti meg, telefon esetében munkanapon 9-15 óra között. Panaszainak elintézéséhez szükséges, hogy közölje a kérdéses megrendelésben feltüntetett miden adatot, beleértve a megrendelés visszaigazolt számát, hogy azonosítani tudjuk a panasszal érintett teljesítést.

A telefonon érkező panaszokat azonnal megvizsgáljuk és tájékoztatjuk álláspontunkról a panaszost, illetve lehetőség szerint orvosoljuk a panaszt. Ha a vásárló nem ért egyet a szóbeli panaszára kapott válasszal, akkor jegyzőkönyvet veszünk fel a panaszról. Ebben az esetben az alábbiak szerint, az írásbeli panaszokra vonatkozó rendelkezések szerint járunk el.

Az írásbeli panaszokat megvizsgáljuk és legfeljebb 5 munkanapon belül megválaszoljuk. Válaszunkat indokoljuk. Amennyiben válaszunkkal nem ért egyet, úgy felügyeleti szervünkhöz fordulhat panaszával. Felügyeleti szerveink a következők:
megrendeléssel kapcsolatban (adatbeviteli hibák javításának lehetősége, visszaigazolás) az illetékes fogyasztóvédelmi hatóság;

  •  jogszabály szerinti kötelező tájékoztatás, adatok kötelező közzétételének elmulasztása esetén az illetékes fogyasztóvédelmi hatóság, illetve a Gazdasági versenyhivatala, amennyiben a mulasztás a gazdasági verseny érdemi befolyásolására alkalmas (bővebb információt a www.gvh.hu weboldalon talál);
  • elektronikus hirdetéssel kapcsolatos szabályok megsértése esetén a Nemzeti Hírközlési Hatóság (bővebb információt a www.nhh.hu weboldalon talál);
  • a termék minőségét, a szavatossági jogok érvényesítését, a fogyasztók tájékoztatását és a panaszügyintézést az illetékes fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi;
  • az Általános Szerződési Feltételek tartalmának jogszerűségét az illetékes fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi.

Társaságunk tevékenységének ellenőrzésére nézve az illetékes fogyasztóvédelmi hatóság a Budapest Főváros Kormányhivatala. Bővebb információt a http://www.kormanyhivatal.hu/hu/budapest/szervezeti-egyseg/fogyasztovedelmi-foosztaly-2017 weboldalon talál.

A panaszokra vonatkozó levelezéseket 3 évig megőrizzük.

A Kiadó tevékenységével kapcsolatos jogvitában a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület jogosult eljárni (http://bekeltet.hu/). 

 

Hatályos: 2022. november 15-től visszavonásig és/vagy módosításáig.