Kiszállítási információk Magunkról About us Über uns About us Über uns

Emlékezzünk azokra, akik már előttünk járnak

Karácsony az ajándékozás ünnepe. Ajándékok alatt többnyire tárgyakat vagy élményeket értünk, pedig a legnagyobb ajándékok számunkra azok az emberek, akiknek személye, élete vagy gondolatai meggazdagítanak bennünket. Vigasztalnak a bajban, bátorítást adnak a félelmek között, örülnek a sikereinknek, vagy figyelmeztetnek, ha önfejűek vagyunk, vagy éppen óvnak veszélyes útjainkon. Nagyon hálás vagyok, hogy sok olyan emberre emlékezhetek, akik ilyen ajándékok voltak számomra is. Cseri Kálmán egyike volt ezeknek az embereknek.

Rá emlékezem ezzel a karácsonyi gondolattal napi áhítatos könyvéből: „Jézus születésének hírét legelőször a pásztorok hallották meg, mégpedig egy angyaltól. Miért éppen ők? Mert Isten a megvetett, lenézett embereket gyakran különös szeretettel részesíti előnyben. Mert ők az általános felfordulás közepette is csendben voltak, és akkor is ébren őrködtek, amikor a világ aludt. Ma nagy altatás folyik, boldog, aki éberen figyel Isten kijelentésére, sok mindent idejében meg fog hallani és érteni.” (A kegyelem harmatja – december 25.)

Zajos, pörgős világban éltünk, és paradox módon ez is altat. Leköti a figyelmünket, és az igazán lényeges dolgokat nem halljuk meg, nem vesszük észre, vagy nem szánunk időt arra, hogy meg is értsük, amit hallunk.

Kívánom, hogy ez a mostani ránk kényszerített bezártság az év végén váljon áldássá azáltal, hogy – ahogy Cseri Kálmán is írja – idejében halljuk meg és értsük meg mindazt, amit Isten közölni akar velünk.

Áldott karácsonyi ünnepet kívánok a Harmat Kiadó munkatársai nevében is minden kedves Olvasónknak!

Herjeczki Kornél kiadóvezető

Változás a személyes vásárlásnál! A részletekért kattintson ide!

'