Hallgassuk a Bibliát! – A hívő bibliaértelmezés művészete

Hogyan alakult ki a feszültség a Biblia tudományos és hívő megközelítése között, és miképpen lehetne betemetni ezt a szakadékot? Mi a bibliakutatók feladata a 21. században? Lehetséges-e ma lelkészként, teológusként, bibliaolvasóként egyszerre tartani magunkat a tudományos bibliakutatás fontos eredményeihez, és az egyház és a magunk hitét építeni? Mit jelent a tudományos objektivitás általánosságban és konkrétan a Szentírás értelmezésében?

Christopher Bryan, aki egyaránt jártas a bibliakutatásban, az irodalomtudományban és a hermeneutikai elméletekben, tudósi precizitással és hívő odaadással, élvezetes stílusban, szakértők érdeklődésére számot tartva, de laikusoknak is érthető nyelven keresi a válaszokat ezekre a kérdésekre.

A könyvet ajánljuk mindazoknak, akik élő kapcsolat megteremtésére vágynak egy több ezer éves, gyökeresen eltérő kultúrákból származó ősi szöveggel. Bár bonyolult és sokrétű az értelmezés feladata, írja Bryan, bízhatunk abban, hogy a tudományos bibliakutatás során szerzett információt megtermékenyíti és a távoli szövegeket életre kelti számunkra a Szentlélek, aki elsősorban a művészi érzékenységen és a képzeleten keresztül munkálkodik.

Oldalszám:128

Méret:148 x 210 mm

Kivitel:puhatáblás

ISBN:9786158242011

Kiadás éve:2024

Raktár:. Elérhető

2 392 Ft

-20% kedvezménnyel

Az Ön által megtekintett termékek