Kiszállítási információk Magunkról About us Über uns About us Über uns

Anyakulcs könyvbemutató – VIDEÓ!

A 95. Ünnepi Könyvhétre jelent meg ANYAKULCS- Hogyan engedjük el lépésről lépésre gyermekünket? címmel Süvegesné Rudan Margit és Süveges Gergő közös kötete. A könyv szerzőivel a Vörösmarty téri nagyszínpadon Gécsek-Tóth Enikő, a Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetője beszélgetett.

Kapcsolódás és elengedés, figyelmes közelebb lépés és egészséges távolodás – szülőként mindkettőre szükségünk van, de anyák és apák mást és mást élnek meg nehezebb kihívásként. A távolság megszületése természetes folyamat, de a kérdés az, hogy anyaként hogyan értékeljük: elszakadásként vagy elengedésként?

A kapcsolódás alapelveihez – az apakulcsokhoz – hasonlóan az anyakulcsok célja hosszú távon és minden életkorban örömtelivé tenni szülők és gyermekeik életét. A szerzők olyan iránymutató lépéseket fogalmaztak meg, amelyek bármely élethelyzetben, családi állapotban lévő, bármilyen életkorú gyermeket nevelő anyának segítségére lehetnek.
Az anyakulcsok nem újabb terheket raknak az anyák vállára. Ellenkezőleg: támaszt és reményt szeretnének nyújtani, hogy bár az elengedésnek lehetnek fájdalmas mozzanatai, ugyanakkor ezt a hosszú-hosszú folyamatot végigkísérheti az új ember, az önálló személyiség megszületése és formálódása feletti öröm is.

A kötetről bővebben itt: https://www.harmat.hu/uzlet/anyakulcs/

A beszélgetés visszanézhető itt!