Kiszállítási információk Magunkról About us Über uns About us Über uns

Megtörtént a lehetetlen! – Húsvéti köszöntő

Olyan dolgokat élünk át nap mint nap, amelyeket korábban elképzelhetetlennek gondoltunk volna, hogy megtörténhetnek. Egyik napról a másikra vált bizonytalanná az, ami biztosnak tűnt. Kártyavárként omlott össze sok tavaszi tervünk. Tavasz. Húsvét. Mit is jelentenek ezek számunkra?

Az első húsvét eseményeit végiggondolva ugyanolyan elképzelhetetlennek gondolták Jézus zsidó kortársai, hogy a szemükben a világ csodájaként és központjaként gondolt hatalmas jeruzsálemi templomot egyszer le fogják rombolni. Pedig Jézus megmondta, és mi már tudjuk, hogy kő kövön nem maradt.

Azt is megmondta a tanítványainak, hogy meg fogják ölni. A virágvasárnapi népszerűség nem erre utalt. Aztán ez is megtörtént. És azt meg végképp nem hitte el még a szűk baráti kör sem, hogy harmadnapra feltámad. De megtörtént a lehetetlen! A feltámadás értelmünknek felfoghatatlan, hit nélkül értelmezhetetlen. De pásztázó értelmünknek kellő megnyugvást ad, hogy bár nem értjük, de az erről szóló leírások megbízhatóak. Ebben nekem sokat segített Lee Strobel A Jézus dosszié című könyvének feltámadásról szóló fejezete.

Húsvét számunkra is nagy kihívást jelent, különösen ezekben a turbulens időkben. Maradunk a tojásfestésnél, vagy merünk mélyebbre merülni, és ha valaki már bizonyított a megbízhatóságában, akkor elhisszük-e neki, hogy a feltámadt Jézus Krisztus Lelke által velünk van a világ végezetéig, ahogy ígérte (Máté evangéliuma 28,20) – azaz a mai napon is, történjék bármi.

Ezekkel a gondolatokkal kívánok áldott húsvéti ünnepeket minden olvasónknak!

Herjeczki Kornél
kiadóvezető

Változás a személyes vásárlásnál! A részletekért kattintson ide!

'