Párhatárok E-könyv

„A kapcsolatokban, különösen a házasságban alapvető, hogy a felek tisztában legyenek személyes »birtokhatáraikkal« – hangsúlyozzák a Párhatárok szerzői. – Ha tudjuk, hol húzódnak énünk határai, azt is tudjuk, hogy egy-egy érzés, szükséglet, hozzáállás vagy viselkedés kinek a »tulajdona«, más szóval ki felelős érte. Ha pedig gond adódik ezek bármelyikével, könnyen eldönthető, hogy valójában kinek a problémájáról van szó.”
 
A terapeuta szerzők a praxisukból vett példákon keresztül mutatják be, hogyan segít a határok tisztázása számos olyan kérdés megoldásában, melyek óhatatlanul felmerülnek a házasságban:
 
•    Hogyan valósítható meg a házasságban két különálló fél egysége?
•    Miként oldható fel a kötődés és az autonómia igényének feszültsége?
•    Hogyan egyeztethető össze a szabadság és a felelősségvállalás?
•    Miben különbözik társunk támogatása attól, hogy megmentjük őt viselkedésének következményeitől?
•    Hol a határ az egymással való törődés és egymás irányítása között?

Oldalszám:254

Méret:

Kivitel:e-book

ISBN:9789632882062

Kiadás éve:2013

Vásárlás az eKönyv.hu-n

Kapcsolódó könyves blog

  • 2015. október 07.

    Párhatárok – Határvonalak a házasságban

    „A kapcsolatokban, különösen a házasságban alapvető, hogy a felek tisztában legyenek személyes »birtokhatáraikkal« – hangsúlyozzák a Párhatárok szerzői. – Ha tudjuk, hol húzódnak énünk határai, azt is tudjuk, hogy egy-egy érzés, szükséglet, hozzáállás vagy viselkedés kinek a »tulajdona«, más szóval ki felelős érte. Ha pedig gond adódik ezek bármelyikével, könnyen eldönthető, hogy valójában kinek a […]

    Elolvasom »

Az Ön által megtekintett termékek