Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

A szentháromság

2015. november 18.

A Szentháromság tana miatt sokak számára tűnik bonyolultnak a kereszténység istenképe, és nem egy szekta tagadja, hogy az Egyetlen Isten három személyben létezik, mint Atya, Fiú és Szentlélek. Vajon ezt a tanítást tényleg csak a 4. században találták ki, vagy már előtte is vallotta az Egyház? Miért volt szükség a megfogalmazására?

Mely bibliai szövegeken és milyen összefüggéseken alapul? A leporelló könnyen áttekinthető táblázatokkal, óegyházi idézetekkel, érvekkel és az ősi hitvallások szövegével segít felfedezni a Szentháromságról szóló tanítás jelentőségét.

A Szentháromság az egyik legfontosabb keresztény doktrína, mely egyben megkülönbözteti a kereszténységet a világ többi vallásától. A színes, kartonált brosúra könnyen érthető kifejezésekkel, illusztrációkkal magyarázza el a Szentháromság lényegét, különböző könyveken, iratokon keresztül bizonyítja, hogy az Atya, a Fiú és a Szentlélek mindhárman az Isten és nem egy személy három különböző elnevezése, illetve tisztázza más vallások, kultuszok félreértéseit.

A brosúra 140*216 mm, a legtöbb Bibliába illeszkedik

A Szentháromság választ ad a „Mit?” és „Miért?” kérdésekre ezzel a sok kérdést felvető doktrínával kapcsolatban. A 12 oldalas, bőséges anyag olyan témákkal foglalkozik, mint:

 • Mit hisznek a keresztények a Szentháromságról   
 • A Szentháromság és a Biblia   
 • Tévhitek a Szentháromságról   
 • Hogyan kezelték a korai keresztények ezeket a tévhiteket?   
 • Az egyház és a hitvallások   
 • Fontos igeversek és referenciák

A brosúra érdekes tényeket tár fel a Szentháromságról, például:

 • Több mint 60 Újszövetség-részlet, amely együtt említi a három Személyt   
 • Theophilosz, Antiókhia hatodik püspöke volt az első ismert személy, aki a Háromság (triasz) szót használta Autolükoszhoz írt művében

Nem meglepő, hogy egy olyan sok vitát kiváltó doktrína, mint a Szentháromság számtalan tévhit céltáblájává vált. A brosúra 6 tévhitet vesz górcső alá:

 • „A Szentháromság kifejezés nem szerepel a Bibliában, csak a negyedik századi keresztények találták ki ezt a fogalmat.”   
 • „A keresztények azt hiszik, hogy három Isten létezik.”   
 • „Jézus nem Isten.”   
 • „Jézus alsóbbrendű Isten az Atyánál.”   
 • „Az Atya, a Fiú és a Lélek pusztán Jézusnak a három különböző címe, vagy három megjelenési forma, amelyeken keresztül Isten kinyilatkoztatta magát.”   
 • „Jézus valójában nem volt teljesen Isten és/vagy teljesen ember.”

A Szentháromság beszél arról, hogyan kezelték ezeket a tévhiteket a korai keresztények az alábbi hitvallások segítségével:   

 • Az Apostoli hitvallás   
 • Nikaiai- konstantinápolyi hitvallás   
 • Az Athanaszioszi hitvallás   
 • A Khalkedóni hitvallás

A hitvallások teljes szövege megtalálható a brosúrában.
A kételkedők meggyőzése céljából a füzet tartalmaz egy táblázatot, mely kiemel 10 olyan tulajdonságot, mely Istent és Jézust egyaránt jellemzi, egy másik táblázat pedig bibliai referenciákkal világít rá az Atya, Fiú és Szentlélek hét közös isteni tulajdonságára.

Kapcsolódó termék

-20%
Harmat Kiadó:

A Szentháromság

A Szentháromság tana miatt sokak számára tűnik bonyolultnak a kereszténység istenképe, és nem egy szekta tagadja, hogy az Egyetlen Isten három személyben létezik, mint Atya, Fiú és Szentlélek. Vajon ezt a tanítást tényleg csak a 4. században találták ki, vagy már előtte is vallotta az Egyház? Miért volt szükség a megfogalmazására? Mely bibliai szövegeken és milyen összefüggéseken alapul? A leporelló könnyen áttekinthető táblázatokkal, óegyházi idézetekkel, érvekkel és az ősi hitvallások szövegével segít felfedezni a Szentháromságról szóló tanítás jelentőségét.

Részletes adatlap »399 Ft 319 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2016. november 09.

A felnőttvilág kicsiben

Ha anyukák között felvetődik a kérdés: „Hová menjünk Pesten a gyerekekkel, ha rossz idő van?”, a válaszok között biztosan ott lesz: „A Minipoliszba!” Nem szeretném reklámozni a létesítményt, de tény, hogy az ötlet remek: a felnőttvilág – kicsiben.
Nemrég mi is eljutottunk a gyerekekkel (rossz idő volt, és ezt az ötletet hallottuk), és tulajdonképpen nem is csalódtunk: a négyévesünk lankadatlan érdeklődéssel járta be a terepet, részt vett mindenben, amiben lehetett, kipróbált, megmozgatott minden kipróbálhatót és megmozgathatót. Lámpaláz nélkül szólózott a színpadon (természetesen a Jégvarázst), lelkesen sütötte nekem a pizzát, és bevásárláskor megvett mindent, ami akciós (nem tudom, honnan tanulta…). Az egyéves inkább csak nézelődött, bár néhány dologba ő is belekóstolt (szó szerint). A kilencévest már csak a tűzoltószimulátor kötötte le, a tizenegy éves meg már akkor a kijáratot kereste, amikor bejöttünk.
Elolvasom »

2015. október 06.

Életrevaló – Bibliaismeret 6. Tanári kézikönyv

Az Életrevaló tankönyvcsalád célja, hogy a gyermekek sokféle élményen, nagy beszélgetéseken, alkotó tevékenységeken és játékokon keresztül ismerjék meg a Bibliának évezredes igazságait.

Elolvasom »

2015. október 06.

Életrevaló – Bibliaismeret 2. Munkafüzet

Munkafüzet hittanórára, vasárnapi iskolába vagy otthonra – második osztályosoknak.

Elolvasom »

2016. július 29.

Küzdeni a kapcsolatokért – Pálhegyi Ferenccel beszélget Sz. Kiss Mária

A könyv elolvasásának napján egy újságárus bódé mellett mentem el. A címlapokat olvasgatva ilyen döbbenetes szalagcímek vicsorogtak rám: „Elváltak, mert unalmassá vált a házasságuk.”, vagy „Soha nem bocsátok meg a feleségemnek.”, vagy „Két hét ismeretség után házasság, három hónap után válás”, vagy „Elhagyta a családját egy fiatal nő miatt”. Szívszorító érzés, hogy mennyire értéktelenné váltak a kapcsolatok, mennyire súlytalanná lettek a fogalmak, mennyire kikopott a világból a másik megbecsülése, tisztelete. Éppen ezért csodálatos élmény Sz. Kiss Mária interjúkötetében egy olyan házasságról olvasni, amely kiállta az idő próbáját. Ma, amikor a házasság intézménye nem népszerű, jó egy kis békés, nyugodt szigetre kerülni. Jó lenne, ha tudná és érezné mindenki, hogy a holtomiglan-holtodiglan nem csupán egy fellángolásnyi fogadalom.

 untitled

Elolvasom »

2015. november 19.

Kamaszhatárok részlet

Dr. John Townsend: Kamaszhatárok – Mikor mondjunk igent, és hogyan mondjunk nemet kamasz gyermekeinknek?

Elolvasom »

2015. november 18.

A hangszerek mi vagyunk

30 éves a Bolyki Brothers!

Elolvasom »

Még több könyvajánló blog »