Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

A szentháromság

2015. november 18.

A Szentháromság tana miatt sokak számára tűnik bonyolultnak a kereszténység istenképe, és nem egy szekta tagadja, hogy az Egyetlen Isten három személyben létezik, mint Atya, Fiú és Szentlélek. Vajon ezt a tanítást tényleg csak a 4. században találták ki, vagy már előtte is vallotta az Egyház? Miért volt szükség a megfogalmazására?

Mely bibliai szövegeken és milyen összefüggéseken alapul? A leporelló könnyen áttekinthető táblázatokkal, óegyházi idézetekkel, érvekkel és az ősi hitvallások szövegével segít felfedezni a Szentháromságról szóló tanítás jelentőségét.

A Szentháromság az egyik legfontosabb keresztény doktrína, mely egyben megkülönbözteti a kereszténységet a világ többi vallásától. A színes, kartonált brosúra könnyen érthető kifejezésekkel, illusztrációkkal magyarázza el a Szentháromság lényegét, különböző könyveken, iratokon keresztül bizonyítja, hogy az Atya, a Fiú és a Szentlélek mindhárman az Isten és nem egy személy három különböző elnevezése, illetve tisztázza más vallások, kultuszok félreértéseit.

A brosúra 140*216 mm, a legtöbb Bibliába illeszkedik

A Szentháromság választ ad a „Mit?” és „Miért?” kérdésekre ezzel a sok kérdést felvető doktrínával kapcsolatban. A 12 oldalas, bőséges anyag olyan témákkal foglalkozik, mint:

 • Mit hisznek a keresztények a Szentháromságról   
 • A Szentháromság és a Biblia   
 • Tévhitek a Szentháromságról   
 • Hogyan kezelték a korai keresztények ezeket a tévhiteket?   
 • Az egyház és a hitvallások   
 • Fontos igeversek és referenciák

A brosúra érdekes tényeket tár fel a Szentháromságról, például:

 • Több mint 60 Újszövetség-részlet, amely együtt említi a három Személyt   
 • Theophilosz, Antiókhia hatodik püspöke volt az első ismert személy, aki a Háromság (triasz) szót használta Autolükoszhoz írt művében

Nem meglepő, hogy egy olyan sok vitát kiváltó doktrína, mint a Szentháromság számtalan tévhit céltáblájává vált. A brosúra 6 tévhitet vesz górcső alá:

 • „A Szentháromság kifejezés nem szerepel a Bibliában, csak a negyedik századi keresztények találták ki ezt a fogalmat.”   
 • „A keresztények azt hiszik, hogy három Isten létezik.”   
 • „Jézus nem Isten.”   
 • „Jézus alsóbbrendű Isten az Atyánál.”   
 • „Az Atya, a Fiú és a Lélek pusztán Jézusnak a három különböző címe, vagy három megjelenési forma, amelyeken keresztül Isten kinyilatkoztatta magát.”   
 • „Jézus valójában nem volt teljesen Isten és/vagy teljesen ember.”

A Szentháromság beszél arról, hogyan kezelték ezeket a tévhiteket a korai keresztények az alábbi hitvallások segítségével:   

 • Az Apostoli hitvallás   
 • Nikaiai- konstantinápolyi hitvallás   
 • Az Athanaszioszi hitvallás   
 • A Khalkedóni hitvallás

A hitvallások teljes szövege megtalálható a brosúrában.
A kételkedők meggyőzése céljából a füzet tartalmaz egy táblázatot, mely kiemel 10 olyan tulajdonságot, mely Istent és Jézust egyaránt jellemzi, egy másik táblázat pedig bibliai referenciákkal világít rá az Atya, Fiú és Szentlélek hét közös isteni tulajdonságára.

Kapcsolódó termék

-20%
Harmat Kiadó:

A Szentháromság

A Szentháromság tana miatt sokak számára tűnik bonyolultnak a kereszténység istenképe, és nem egy szekta tagadja, hogy az Egyetlen Isten három személyben létezik, mint Atya, Fiú és Szentlélek. Vajon ezt a tanítást tényleg csak a 4. században találták ki, vagy már előtte is vallotta az Egyház? Miért volt szükség a megfogalmazására? Mely bibliai szövegeken és milyen összefüggéseken alapul? A leporelló könnyen áttekinthető táblázatokkal, óegyházi idézetekkel, érvekkel és az ősi hitvallások szövegével segít felfedezni a Szentháromságról szóló tanítás jelentőségét.

Részletes adatlap »399 Ft 319 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2018. május 31.

Sajtóbeszélgetés és könyvbemutató

A házasság megítélésében bekövetkezett hazai szemléletváltásról, a közösségi média párkapcsolatokra gyakorolt hatásáról, valamint a meglévő házasságok megújítási gyakorlatáról tartottunk ma könyvbemutatóval egybekötött sajtóbeszélgetést az Aranytíz Kultúrházban. A beszélgetés alapjául dr. Mihalec Gábornak most megjelent, Házasság 2.0 című kötete szolgált, amely a házasságok újraépítésében, a krízisben lévő párok problémáinak kezelésében kíván segítséget nyújtani. Elolvasom »

2016. november 22.

Mérgező munkahelyek

A negatív munkahelyi légkör következményei nemcsak egyéni, de szervezeti, sőt nemzetgazdasági szinten is megjelennek
Budapest, 2016. november 22. – A nemzetgazdasági szempontból is komoly figyelmet követelő munkahelyi stressz témájában tartottak ma az Aranytíz Kultúrházban könyvbemutatóval egybekötött sajtóbeszélgetést, amelyen felszólalt többek között Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet igazgatója, dr. Salavecz Gyöngyvér, a SOTE Magatartástudományi Intézet Munkahelyi Stressz Kutatócsoportjának tagja és Reményi Csaba, az Oracle Hungary Kft. ügyvezetője.
Elolvasom »

2015. november 19.

Kamaszhatárok részlet

Dr. John Townsend: Kamaszhatárok – Mikor mondjunk igent, és hogyan mondjunk nemet kamasz gyermekeinknek?

Elolvasom »

2015. október 06.

Születési sor(s)rend

A születési sorrend kulcsot ad a kezünkbe, hogy feltárjuk személyiségünk rejtett titkait. Milyen szerepet játszik a születési sorban elfoglal helyünk abban, hogy olyan emberré váltunk, amilyenek ma vagyunk?

Elolvasom »

2016. január 19.

Meggyőző érvek Isten mellett Tim Keller módra

Hosszú évekig éltem úgy keresztényként, hogy szégyelltem a hitemet. Egy faluban nőttem fel, ahol egy tizenhárom éves, ha templomba járt és Bibliát olvasott, akkor szentfazék volt. Az évek alatt szépen beleégett a lelkembe, hogy kereszténynek lenni ciki. Később, amikor teológus lettem, egyre inkább kezdett beigazolódni ez a meggyőződésem. Ma is elevenen látom, ahogyan ott ültem a Kollégium imatermében, és kételkedtem.
Elolvasom »

2016. november 09.

A felnőttvilág kicsiben

Ha anyukák között felvetődik a kérdés: „Hová menjünk Pesten a gyerekekkel, ha rossz idő van?”, a válaszok között biztosan ott lesz: „A Minipoliszba!” Nem szeretném reklámozni a létesítményt, de tény, hogy az ötlet remek: a felnőttvilág – kicsiben.
Nemrég mi is eljutottunk a gyerekekkel (rossz idő volt, és ezt az ötletet hallottuk), és tulajdonképpen nem is csalódtunk: a négyévesünk lankadatlan érdeklődéssel járta be a terepet, részt vett mindenben, amiben lehetett, kipróbált, megmozgatott minden kipróbálhatót és megmozgathatót. Lámpaláz nélkül szólózott a színpadon (természetesen a Jégvarázst), lelkesen sütötte nekem a pizzát, és bevásárláskor megvett mindent, ami akciós (nem tudom, honnan tanulta…). Az egyéves inkább csak nézelődött, bár néhány dologba ő is belekóstolt (szó szerint). A kilencévest már csak a tűzoltószimulátor kötötte le, a tizenegy éves meg már akkor a kijáratot kereste, amikor bejöttünk.
Elolvasom »

Még több könyvajánló blog »