Kiszállítási információk Magunkról About us Über uns About us Über uns

Kendőzetlenül a szexről

2016. június 28.

Szexről beszélni felszabadultan, tabuk nélkül, méghozzá a keresztény értékrend keretein belül? Igen, lehetséges. Aki erre vállalkozott, az Kevin Leman pszichológus. Könyve, a Szexre hangolva arra biztatja a házaspárokat, hogy végre merjék kimondani, mire vágynak, és ne féljenek a szexualitást a helyén kezelni kapcsolatukban.
„Ez a könyv házaspároknak szól, hogy felszabadítsa a szexről való gondolkodásukat, és felfedezzék az aktív és boldogító szexuális élet örömeit.” – szól a szerző ajánlása. Leman hangsúlyozottan házasságban élőknek ír, mivel azon az állásponton van, hogy az azon kívüli szexualitás nem vezet jóra. Könnyed, olvasmányos stílusban ír saját házasságáról, és a több évtizednyi terápiás tapasztalatból levont következtetésekről.

married_couple_in_bed-700x325
A könyv két konkrét esettel indít, ami azért jó ötlet, mert nagyon tipikus helyzeteket ír le bennük. Az elsőben a változatosság hiánya, a rutin, az unalmassá, izgalom nélküli, kiszámítható és a kreativitást nélkülöző kapcsolatba tekinthetünk be, míg a másikban a gond azzal van, hogy a feleség túlságosan a gyerekekre koncentrál, miközben a férj megőrül a munkahelyén a ránehezedő nyomástól, s ez a két irány nagyon eltávolítja a házaspárt egymástól.
A két eset happy enddel végződik – köszönhetően dr. Leman közreműködésének, aki rávilágít a hibákra, az okokra és a következményekre. A házaspárok felismerik, milyen régen vakvágányra kerültek, és sikerül a rossz beidegződéseket felülírva életet vinni a házasságukba, ami egészen elképesztő módon fordul jó irányba – szexuálisan is.

„Nem könnyű a szexről beszélni. Könyvet írni semmi esetre nem volt könnyű. (…) persze viccelődünk vele, de szinte sosem esik szó a szex rendeltetésszerű működéséről – úgy, ahogy a Teremtő eltervezte.”
Leman nem csupán azzal kecsegtet, hogy minden jó lesz, ha kicsit átgondoljuk a dolgokat. Ha nem is tudományos alapossággal, de épp kellően bemutatja, mik állhatnak egy-egy szexuális probléma hátterében (neveltetés, családi titkok, személyes traumák), és mindezek hogyan alakítják az úgynevezett „szabálykönyvünket”, amely minden embernél más és más.
A szexualitást nagyon sokan a bűntudattal, a bűnösség érzésével, a szégyennel kapcsolják össze. Ezek a „hitrendszerek” eleve behatárolják mindazt, amit egy ember a szexszel kapcsolatban gondol, s egy-egy rossz beidegződés, élmény, tapasztalat – amennyiben nincs felszínre hozva, tudatosítva és megfogalmazva – egy életre tönkreteheti egy ember, egy házaspár szexuális életét.
Leman, noha nem megy bele a sérülések mélységeibe, és kissé felületesen kezeli a témát, arra legalább rámutat, milyen fontos a terápia, a tudattalan sérelmek tudatosítása és elengedése – legyen bármilyen nehéz is ez a folyamat.

A könyv részletesen foglalkozik még az olyan témakörökkel, mint az orgazmus, az orális szex, a pozíciók, mindvégig megtartva a könnyed, fesztelen, szókimondó, de mindvégig a jó ízlés határain belül maradó stílust. Leman ír a gátlásokról és azok feloldásáról, olyan dolgokról, amelyek akadályai a jó házaséletnek. A kötet sokszor hangsúlyozza, milyen fontosak a házasságon belül – és csakis ott – megélt szexuális örömök, s hogy milyen hálásak lehetünk a Teremtőnek, amiért megajándékozott bennünket ezzel a lehetőséggel.
S ha valakinek még mindig vannak kétségei a könyvet illetően, zárásként álljon itt egy elégedett olvasó néhány mondata:  „Ez a legelképesztőbb könyv, amit valaha olvastam a házasságról! Annyi mindenre rávilágított, például arra, hogy mi zajlik a férjem fejében. A házaséletünk százszorta jobb, mióta a kezembe vettem ezt a könyvet. Minden párnak el kellene olvasnia”
Hölgyeim, uraim, mire várnak még?

Forrás: csaladhalo.hu

 

 

Lapozzon bele

Kapcsolódó termék

-20%
Kevin Leman:

Szexre hangolva

Dr. Leman Szexre hangolva című könyvében a tőle megszokott közvetlenséggel, humorral és gyakorlatias megközelítéssel szól a szexuális intimitás fizikai és kapcsolati oldaláról házaspároknak – fiataloknak és idősebbeknek – és házasulandóknak egyaránt. Művében kendőzetlenül beszél a férfi és a női szexualitás különbségeiről, az örömszerzést fokozó szexuális pozíciókról, illetve olyan kérdésekről, amelyek arra ösztönözhetik a párokat, hogy őszintén és nyíltan beszélgessenek a szexről: „Könyvem célja, hogy felszabadítsa a gondolkodásukat, és felfedezzék az aktív és boldogító szexuális élet örömeit életük párjával.”

Részletes adatlap » 2 560 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2016. január 19.

Kovásztalan kereszténység?

A napokban jelent meg Philip Yancey Kereszténység és politika, kelletlen barátság című könyvecskéje a Harmat Kiadó gondozásában. Elolvastam. Azon túl, hogy a könyv nagyon amerikai problémákat és témák...

Elolvasom »

2015. október 07.

Félelem nélkül – Mária

A Mária név jelentése: keserűség és szenvedés. A zsidóknak azt a mélységes elkeseredését fejezi ki, amit a római hódoltság rabigájában kellett elszenvedniük....

Elolvasom »

2015. október 06.

3 elmélet a mindenségről

Mi a valóság? Mi az emberi élet értelme? Miért szenvedünk? E rövid kis könyvben Ellis Potter, a nemzetközi előadó három fő világfelfogást elemez, amelyek mindegyike más-más választ ad ezekre az örök k...

Elolvasom »

2015. november 18.

50 bizonyíték a Biblia mellett – Ószövetség

A színes fotókkal illusztrált leporellók az Ó-, illetve az Újszövetség iratainak hitelességét alátámasztó régészeti felfedezéseket mutatják be könnyen áttekinthető, táblázatos formában. A táblázatok a...

Elolvasom »

2015. október 06.

Zaklatók, áldozatok, szemlélők: az iskolai erőszak

Micsoda veszélyes kombináció: a társait terrorizáló gyerek, a kiszemelt áldozat, aki nem mer segítséget kérni, a tétlen szemlélők, valamint a felnőttek, akik a gyermekkor velejárójának tekintik az erő...

Elolvasom »

2017. február 11.

A boldogság mint életforma

Frank B. Minirth – Paul D. Meier: A boldogság választható. A depresszió tünetei, okai és kezelése Szókratész úgy vélte, a boldogság nem más, mint az ismeret, s erre oktatta Platónt, Arisztotelész mest...

Elolvasom »
Még több könyvajánló blog »

Változás a személyes vásárlásnál! A részletekért kattintson ide!

'