Kiszállítási információk Magunkról About us Über uns About us Über uns

Mihalec Gábor: Gyűrű-kúra

2020. november 04.

Nem szeretem a házasságról szóló könyveket. Hiába minden. Valahogy annak idején, egyedülállóként olyan sokat elolvastam, aztán az esküvőnkre kapott rengeteget szintén, és egy időre elegem lett belőlük.

Ezért nem is akartam ilyen témájú könyvet fellapozni. De mit csináljak, a jó címek foglyul ejtenek. Nálunk a gyülekezeti alkalmaknak is vidám, csattanós nevei vannak. A baba-mama klubunk neve például Totyogó. A fiatal felnőttek órája FIFA. Ez a Gyűrű-kúra nagyon befészkelte magát a lelkembe, nem bírtam lerázni, megvettem.

Aztán kicsit állt mégis a polcon, majd elajándékozom. De a szerzőről meg csupa jót hallottam, és más könyvét szívesen olvastam. Na, csak belelapozok.

De nem engedett el a könyv. Mert annyira szerteágazó és aktuális. A párra váróktól a jegyeseken át a fiatal házasokon keresztül a szüleim korosztályáig minden témát érint. Jó humorral és nagyon értően. Tisztelettel és egyenrangúan kezeli az olvasót, ahogy az az igazán bölcs szakemberektől megszokott. Márpedig Mihalec Gábor hitelessége felől nem lehet kétség. Nekem külön sokat jelent, amilyen melegséggel a feleségéről ír. Tehát nem osztja az észt, hanem megosztja azt, amit sok idő és tanulás, rengeteg tapasztalat útján megértett. Nem ítélkezik, hanem elgondolkodtat. Nem leszögez dolgokat, csak megmutatja, melyik út hová vezet. Választhatok és megérthetek dolgokat. Lenyűgözően szabad és felszabadító könyv.

Mi lassan huszonöt éve vagyunk házasok, a szüleim az ötvenedik évfordulójukat ünneplik, a lányaink sorban mennek férjhez. Közben az idén elmaradt esküvők sokkja után a párok új időpontokat egyeztetnek lelkész férjemmel. Azt hiszem, megvan, mit adunk nekik útravalóul.

Füller Tímea

Lapozzon bele

Kapcsolódó termék

-20%
Mihalec Gábor:

Gyűrű-kúra

Mihalec Gábor Gyűrű-kúra című könyve kihagyhatatlan olvasmány házasságra készülőknek, de haszonnal forgathatják a párkeresők és azok is, akik már több éve összekötötték az életüket.

A boldog, élethosszig tartó házasság tíz kulcsfontosságú összetevőjét veszi nagyító alá a népszerű párterapeuta szerző, miközben tudatos, közös munkára biztatja a párokat.

Könyvében ehhez nemcsak elméleti segítséget , hanem gyakorlatokat, kérdéssorokat, teszteket is kínál, hogy a párok kezükbe vehessék kapcsolatuk sorsát, és az akadályokat lépcsőfokokká változtassák.

 

Részletes adatlap » 2 800 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2016. január 31.

Táncol a por? – Beszélgetés a szerzővel

A keresztyén élet egyik legnehezebb kérdése, mit jelent lemondani önmagunkról – véli Tóth Sára. A Károli Gáspár Református Egyetem oktatójának a közelmúltban jelent meg Táncol a por című könyve, melyb...

Elolvasom »

2018. május 28.

Csend – nem büntetésből

Mindig szerettem az ikernaplókat. Különösen azért, mert – attól tartok, sok házaspárhoz hasonlóan – nálunk is gond volt közös életünk kezdetén azzal, hogy nem kérdeztünk és nem megbeszéltünk, hanem az...

Elolvasom »

2017. szeptember 28.

Vajon mit rejthet a könyv…

Az oroszlán jele III. – Ha eljön a hajnal Fordítói ajánló...

Elolvasom »

2015. november 18.

Miért hiteles a Biblia?

Dr. Jones a Biblia megbízhatóságával szemben hangoztatott közkeletű ellenérvekre és kérdésekre keresi a választ: honnan tudhatjuk, hogy a Biblia fennmaradt kéziratai nem torzultak-e az eredetiekhez ké...

Elolvasom »

2016. július 28.

Arnold Mol: Házaspárbaj – Nyerjünk mindketten!

Házaspárbaj, párbaj a házasságban?   Nagyon régen érdekelt ez a könyv- belenézés szintjén, aztán megkaptam, megérkezett a nyár, tologatni kezdtem, hiszen a nyár, a szabadság a könnyedségé, a pihe...

Elolvasom »

2015. október 07.

A nagy válás

Nem olyan világban élünk, ahol minden út egy nagy kör egy-egy sugarát képezi, és ahol minden út (ha kitartunk rajta) lassan egymáshoz közelít és végül a középpontban találkozik. Sokkal inkább olyan vi...

Elolvasom »
Még több könyvajánló blog »

Változás a személyes vásárlásnál! A részletekért kattintson ide!

'