Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

Péntekre új én

2016. november 09.

Azok közül akik a Péntekre új én címre felkapják a fejüket, majd lekapják a könyvet a polcról és hazaviszik, vagyis akik ezt a könyvet elolvassák, azok az emberek túlnyomórészt éreznek magukban szükséget a változásra. Kevin Leman ismét olyat ígér, ami nehezen hihető. (Korábbi igéretei új gyerekre, majd új férjre vonatkoztak.)
Hogy négy nap leforgása alatt megváltoztassuk a személyiségünket valóban hihetetlen vállalkozásnak tűnik. Istennek persze elegendő idő lenne sokkal kevesebb is, de ha a csodáért meg akarunk küzdeni, akkor bizonyára több időre lesz szükségünk ahhoz, hogy gyökeres változásokat eszközöljünk a személyiségünkben. Az Úr életünk végéig formál minket az Ő képére, hogy mindinkább hasonlatossá váljunk hozzá. Ebben a munkában persze nagy mértékben számít a mi elszántságunkra, kitartásunkra és tettrekészségünkre.

Abban a folyamatban, amelyet a személyiség fejlődésének nevezünk valóban nyújthat segítséget Kevin Leman legújabb könyve. Vidám, könnyed hangvétele és kedves humora olvasmányossá teszi az í ást és könnyen érthetővé a szakirodalmi vonatkozásokat. Naivitás lenne azt gondolni, hogy a könyv elolvasását követően négy alvás után egy új én-re ébredünk, de az kétségkívül igaz, hogy a könyvben foglalt módszertant követve felismerhetjük magunkban a változásra, a változtatásra elszánt én-t. Ez az új én annyiban bizonyára különbözik majd a négy nappal korábbitól, hogy fel lesz vértezve a változáshoz szükséges eszközökkel és technikákkal. Birtokában lesz egy olyan új stratégiának amellyel képessé lesz változtatni a működésképtelen viselkedésmintáin. Motivált lesz a fejlődését akadályozó gondolkodási folyamatainak lebontásában és egy újfajta látásmód kialakításában.

Tisztában lesz azzal, hogy az emberi karakterek közül melyik csoportba tartozik. (Az erről szóló fejezet kifejezetten örömére szolgálhat a kutyabarát olvasónak, mivel a szerző kutyafajtákat jellemezve mutatja be az alapvető személyiségtípusokat. Amelyek persze sohasem tisztán jelennek meg az emberben, hanem keverve.) Ismereteket szerez arról, hogy a születési sorrend a családban miként befolyásolja személyiségének fejlődését. Leleplezi a téves gondolatait, feltérképezi a saját szeretetnyelvét. Péntekre gyakorlati tanácsok birtokában mondhatni, hogy saját maga terapeutájává válik. Leman szórakoztatóan informáló stílusával képes hatni a merev én szerkezetre, amelyet úgy lazít fel, hogy az egyén alkalmassá válhat arra, hogy személyisége fejlődésének magasabb szintjére küzdje magát.

Murányi Anita

Lapozzon bele

Kapcsolódó termék

-30%
Kevin Leman:

Péntekre új én

Hányszor próbált már változtatni a szokásain, hogy a végén ráébredjen, önmagunkon változtatni még nehezebb vállalkozás, mint amikor másokat próbálunk változásra bírni? Ötnapos akciótervében Kevin Leman a rá jellemző szellemes és praktikus pszichológiai meglátásokkal ad útmutatót az Ön személyes megújulásához.
Könyvéből megtudhatja,
- mi mindent nem ismert eddig önmagáról,
- hogyan válhat magabiztosabbá azáltal, hogy leszámol a hazugságokkal, amelyekkel áltatja magát,
- miként változtasson az életén, hogy azzá váljon, aki igazán lenni szeretne.
Ráadásul mindezt röpke öt nap alatt!

Részletes adatlap »3 200 Ft 2 240 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2016. január 19.

Kedves Ürömvölgyi öcsém!

„Mély rosszallással olvasom, hogy védenced hívő kereszténnyé lett. […] Kétségbeesésre még semmi ok. Százával hódítottuk mi vissza a „megtérteket”, akik ma már teljes biztonságban vannak nálunk, miután rövid ideig az Ellenség táborában tartózkodtak.” Elolvasom »

2016. december 14.

Visszhang a sötétségben

Talán az idei évben ennek a könyvnek a megjelenését vártam a legjobban, Az oroszlán jele-trilógia első kötetének (Hang a szélben) magával ragadott a hangulata, a karakterek jelleme, s leginkább a mondanivalója, így nem volt kérdés, hogy amint megjelenik, elolvasom a folytatást is.
Elolvasom »

2017. január 04.

Hogyan viszonyulunk ehhez a vágyunkhoz?

A szingli lét a témája Carolyn Leutwiller Páratlanság újraértelmezve című könyvének (Harmat Kiadó, 2016.), amelyben a szerző a jelenséget a keresztény hívők szemszögéből közelíti meg. A mű a maga nemében kétségtelenül hiánypótló, tekintve, hogy alig találni a témában keresztény irodalmat, miközben a tömeges egyedülállóság és a házasságkötések időpontjának kitolódása ma már nemcsak a nem hívők között, hanem az egyházakban is jelen van mint kortünet. Elolvasom »

2015. november 18.

Kereszténység és más vallások

A látványos táblázat segítségével áttekintést kaphatunk a biblikus és történelmi kereszténység alapvető tanításairól, összehasonlítva 17 más vallás hitelveivel, mint a júdaizmus, iszlám, bahá’í hit, unitarizmus, Jehova Tanúi, mormon egyház, egyesítő egyház, arany rózsakereszt, szikh vallás, hinduizmus, T.M., Krisna-tudat, buddhizmus, zen buddhizmus, tibeti buddhizmus, New Age és szcientológia. Elolvasom »

2015. október 07.

Magyarázatos Biblia

A Magyarázatos Biblia célja, hogy kedvet csináljon a Biblia rendszeres olvasásához, és áthidalja a kulturális szakadékot a mai olvasók és a Biblia évezredekkel ezelőtt íródott könyvei között.

Elolvasom »

2017. december 11.

10 könyvötlet karácsonyra!

Az Újbuda Tv jóvoltából 10 perc alatt 10 könyvet ismerhet meg kínálatunkból. Válogatásunkban minden korosztály számára találhat megfelelő ajádékot a karácsonyfa alá! A rövid ismertetőkkel szeretnénk megkönnyíteni a választást, hiszen egy jól megválasztott könyvvel szinte sosem lehet mellélőni. 

Még több könyvajánló blog »