Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

Úgy döntöttem megbocsátok…fiam gyilkosának

2015. október 06.

Az édesanya, dr. Dianne B. Collard fia halála után tizennyolc évvel írta meg könyvét, hogy leendő olvasóival együtt keressen választ kínzó kérdéseire. Miért hagyta Isten, hogy ez megtörténjen? Csakugyan azt várja tőle, hogy megbocsásson? De hogyan lehet megbocsátani, ha valaki ilyen szörnyűséget követ el?

Miért akarná ezt Isten? Talán nincs joga a szülőnek ahhoz, hogy gyűlölje gyermeke gyilkosát? Nem a bosszúvágy a legtermészetesebb reakció a részéről? A szerző személyesen vall arról a napi döntések által szegélyezett útról, amely a sérelmek, fájdalmak, a megtorlás és az elégtétel keresés zárt világából elvezethet a szabadságra és a békességre.

Vélemények a könyvről

„Ha kapcsolódni tudunk Dianne B. Collard fájdalmáról és veszteségéről elbeszélt történethez, talán a gyógyulásról szóló történethez is utat találhatunk.” – Részlet a Reformátusok Lapja könyvajánlójából (2014. szeptember 28.). 

 

“Nagyon szomorú történet, sírtam rajta és sokszor mérgemben legszívesebben földhöz vagy falhoz vágtam volna a könyvet. Miért kell ártatlan embereknek meghalni? Miért mindig a jók szenvednek? Dianne ezekre a kérdésekre is keresi a választ, és a válaszokat nem mástól, mint Istentől várja. Hogy engedhette, hogy egy hívő család fia áldozatul essen egy tévedésnek? Más emberek ilyenkor elvesztenék az Istenbe vetett hitüket, hiszen ha van Mindenható, akkor nem engedné, hogy rossz dolgok történjenek jó emberekkel. Dianne hite is megingott egy kicsikét a hosszú úton, amíg igyekezett értelmet találni az értelmetlen tragédiában és meggyászolta a fiát. De nem adta fel a hitét mindezek ellenére sem, és szerintem jól tette.” – Részlet az “Egy könyvfüggő vallomásai” blog könyvajánlójából

 

„Mit mond ilyenkor Isten? Semmiképpen sem azt, hogy bocsáss meg! Inkább kézen fog, és így szól: “Gyere velem, beszélgessünk!” Csak így lehet eljutni a megbocsátásig, amelyről Dianne nagyon helyesen vallja, hogy út, hosszú út, sok kitérővel és körforgalommal, mégis elvezet a célig. Dianne könyve nem fia védelméről vagy a tragédia ecseteléséről szól, hanem erről az Istennel megtett útról.” –  Részlet az Evangélikus Élet könyvajánlójából (2014. szeptember 28.). 

 

„Átéltem, hogy Isten minden bűnömet elengedte. Most pedig, miután ilyen nagy megbocsátásban volt részem, azt mondta nekem az Úr, hogy én is meg tudok bocsátani, s meg is kell bocsátanom Tim gyilkosának.” A megváltás nem az igazságosságról szól, hanem egyedül Isten kegyelméről. B. Collard utal Máté evangéliumára, amikor Péter kérdésére – hányszor kell megbocsátanunk az ellenünk vétkezőknek, „Még hétszer is?” – Jézus így válaszol: „Nem azt mondom, hogy hétszer, hanem hetvenszer hétszer is” (18,21–22). Vagyis Jézus új rendet teremtett: „Isten országának rendjét, és azt tanította, hogy Isten gyermekei számára a megbocsátás magától értetődő megnyilvánulás. Isten gyermekének a DNS-ébe van kódolva a megbocsátás.” Ha képtelenek vagyunk a megbocsátásra, az idő múltával a keserűség és a gyűlölet fog gyökeret verni szívünkben. Isten éppen ezt szeretné megakadályozni, ezért parancsolja szeretettel, hogy bocsássunk meg másoknak, ahogy Ő is megbocsátott nekünk. ” – Részlet a Magyar Kurír könyvajánlójából

 

Amilyen rövid lélegzetű ez a mű, annyira erőteljes az üzenete. Szinte feltétel nélkül kapitulálunk érvelése hallatán, hiszen ő átélte az álélhetetlent, megtapasztalta a megtapasztalhatatlant, mégis képes szépséget és értelmet találni az életben. A jól ismert és sajnos sokszor elcsépelt krisztusi „hetvenszer hétszer” parancson kívül pedig gyakorlati tanácsokkal is kíván szolgálni mindazoknak, akik ezen az úton akarnak elindulni. Meg szeretné értetni velünk, hogy a harag és a sérelmek dédelgetése csupán megmérgezi a lelket, sőt, testi betegségeket is előidézhet, és egyedül a teljes megbocsátás vezethet el a felszabadulásig. – Részlet a Parókia Portál könyvajánlójából

Dianne B. Collard

A szerző munkája során misszionáriusok százaival dolgozott együtt a világ csaknem negyven országában, és rendszeresen tart előadásokat. Férjével az észak-karolinai Charlotte-ban olyan gyülekezetet vezet, amely elsősorban a társadalom peremén élőknek igyekszik lelki és szellemi otthont biztosítani: hajléktalanoknak, különböző függőségekből gyógyult embereknek, börtönben lévő és szabadult elítélteknek. Öt unoka boldog nagymamája.

Forrás: feol.hu

Lapozzon bele

Kapcsolódó termék

-50%
Dianne B. Collard:

Úgy döntöttem, megbocsátok…

Az édesanya, dr. Dianne B. Collard fia halála után tizennyolc évvel írta meg könyvét, hogy leendő olvasóival együtt keressen választ kínzó kérdéseire. Miért hagyta Isten, hogy ez megtörténjen? Csakugyan azt várja tőle, hogy megbocsásson? De hogyan lehet megbocsátani, ha valaki ilyen szörnyűséget követ el? Miért akarná ezt Isten? Talán nincs joga a szülőnek ahhoz, hogy gyűlölje gyermeke gyilkosát? Nem a bosszúvágy a legtermészetesebb reakció a részéről? A szerző személyesen vall arról a napi döntések által szegélyezett útról, amely a sérelmek, a fájdalom, a megtorlás és az elégtétel-keresés zárt világából elvezethet a szabadságra és a békességre.

Részletes adatlap »1 750 Ft 875 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2015. november 18.

Miért hiteles a Biblia?

Dr. Jones a Biblia megbízhatóságával szemben hangoztatott közkeletű ellenérvekre és kérdésekre keresi a választ: honnan tudhatjuk, hogy a Biblia fennmaradt kéziratai nem torzultak-e az eredetiekhez képest; megbízható forrásból származnak-e az evangéliumok, amelyek jó néhány évtizeddel Jézus halála után íródtak; az Újszövetség szerkesztői saját céljaiknak megfelelően módosítottak az eredeti szövegen – és így tovább.

Elolvasom »

2016. december 19.

C. S. Lewis: A nagy válás

C. S. Lewis A nagy válás című írásának 2016-os kiadása megújult külsővel jelent meg a Harmat kiadónál. A világhírű XX. századi író, irodalomtudós, oxfordi tanár és keresztény apologéta szerző neve feltehetően nem cseng ismeretlenül senki számára. Azok, akik olvastak már munkáiból, ismerik Lewis merészen sajátos, fantáziadús világát. Akik még nem, azok pedig hallhattak róla (vagy épp most olvashatnak).
Elolvasom »

2015. október 06.

Születési sor(s)rend

A születési sorrend kulcsot ad a kezünkbe, hogy feltárjuk személyiségünk rejtett titkait. Milyen szerepet játszik a születési sorban elfoglal helyünk abban, hogy olyan emberré váltunk, amilyenek ma vagyunk?

Elolvasom »

2017. május 27.

Két találkozás Boros Lajossal, az elítéltből lett misszionáriussal

A Harmat Kiadó tisztelettel meghívja Önt az alábbi eseményekre:

A falakon túl – Family-klub est

Hogyan kezdhet új életet az, aki közel 30 évet tölt börtönben? Miként lehet valaki rabként is igazán szabad? Vajon leomolhatnak -e a bennünk és a körülöttünk lévő falak… ?
Beszélgetés Boros Lajossal és feleségével, Olgával

Időpont: 2017. június 9., 18 óra

Helyszín: D18 Kávézó (Dessewffy utca 18., Budapest, 1066)

Elolvasom »

2016. július 29.

Chris Fabry, Gary Chapman: Parázs a hó alatt

Marlee és Jacob épp szenteste napján indulnak útra, hogy a válási papírok aláírásával örökre búcsút mondjanak egymásnak. Egyetlen rossz mozdulat a hóborította, síkos aszfalton, és egész életük megváltozik. A Parázs a hó alatt egy Charles Dickens ihlette történet az újrakezdésről és a szeretet erejéről.

“Mindazoknak, akik fáznak, akiket megsebzett az élet, akik keményen küzdenek. Töltse el őket ez a történet melegséggel, élettel és mindenekfelett: reménnyel!”

Ez az első Harmat kiadós könyvem, és teljesen elvarázsolt már a borítója is. El sem tudtam képzelni, hogyan férhet ebbe a 120 oldalba egy igazi karácsonyi történet, de belefért! ;)

“Az igazi szeretetet nem lehet előre eltervezni. Nemet sem mondhatsz neki, ha egyszer már megérkezett. Az igazi szeretet akkor sem ér véget, ha esetleg a másik odébbáll…”

Egy pici könyv, egy nagy varázslatról.

Elolvasom »

2017. február 13.

A ló és kis gazdája

Korábban olvastam, és írtam már az első két kötetről, A varázsló unokaöccse címűről és Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrényről. Rég szerettem volna megismerkedni a történet folytatásával, ám valamiért mindig más könyveket vettem a kezembe, ezt pedig halasztottam. Bár ne tettem volna! Most eldöntöttem, még idén elolvasom az összes hátralévő kötetet. Ahogy az első mondatot elolvassa az ember, ismét gyereknek érzi magát, és büszkeséggel tölti el, hogy maga Lewis mesél neki.

Elolvasom »

Még több könyvajánló blog »