Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

A házasság misztériuma

2015. október 06.

A házasság az Isten-ember viszony legtökéletesebb földi kiábrázolása: legfenségesebb élményünk, egyszersmind életünk legkeményebb megpróbáltatása, küzdelmes szembesülés az örök Másikkal.

Magát a szeretetet hozza testközelbe, ennélfogva nagy fájdalommal – egoizmusunk pusztulásával, identitásunk átalakulásával -, ugyanakkor nagy örömmel, valódi személyiségünk kibontakozásával jár. Mike Mason férfi és nő, élet és halál, közelség és másság, szerelem és szexualitás ősi kérdéseit veti fel; a házasság és a keresztény hit mély összefüggéseit vizsgálva.

Vélemények a könyvről

“Mike Mason könyve Isten szeretetének szédítő magasságába, ugyanakkor a legnagyobb titkok mélységébe helyezi a házasságot. Ugyanazt jelenti a házasság az emberi kapcsolatokban, mint a monoteizmus a teológiában – írja. Aki ezt választja mindent egy lapra tesz fel. Az eskü pedig nem ígéret, hanem annak beismerése, hogy olyasmire vállalkozunk, amit egyáltalán nem tudhatunk megvalósítani. Ezért Istenre hagyatkozunk, és így a házassági eskü nem más, mint Isten dicsőítése, annak elfogadása, hogy a házasság Isten kegyelmének szentségi kiáradása.

…Szívesen ajánlom ezt a könyvet azoknak akik házasság előtt állnak – és a dolgot komolyan gondolják. Nagy segítség lehet számukra, ha végigmennek az úton, amelyet a könyv bejár: hegycsúcsokon és mélységeken. Ajánlom olyan olvasóknak is, akik épp most szívesen gondolnák végig, hogy napjaink sok lapos, felszínes, üres megnyilvánulásán túl milyen értékeket tartogat a házasság. Ajánlom lelkészeknek vagy olyan felnőtt embereknek akik másoknak segítenek felkészülni a házasságra vagy kilábalni a válságokból.” – Részlet az Evangélikus Élet c. lap könyvajánlójából. 2011. augusztus 14-21.

 

“Ritkán váltott ki új könyv ekkora lelkesedést belőlem, mint a bölcsességnek, a mélységnek, a méltóságnak és a ragyogásnak — nem tudom, hogy nevezhetném másként — ez az együttese. Egy ilyen könyvet bemutatni nem kötelesség, hanem öröm.” – Részlet az előszóból – J.I.Packer

 

A fenti könyvet viszont jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek, aki egy átfogó, biblikus és a házasságot a maga szentségében megragadó könyvet szeretne olvasni. Nem gyakorlati útmutatóról van szó, hanem — amint azt a cím is sejteti — inkább teológiai alapvetésről. De nem a szokványos teológiai műszókkal és elméletekkel fűszerezve, hanem inkább egyfajta misztikusságba és szentségbe burkolva. – Részlet az infaustus.worldpress.com könyvajánlójából

Még több könyvajánló blog

2015. október 06.

Tűzálló

Hivatása gyakorlása közben, a lángoló épületek belsejében Caleb Holt tűzoltóparancsnok mindig tartja magát a tűzoltók legfőbb szabályához: soha ne hagyd cserben a társad! Ám széthullóban lévő házasságában más szabályok szerint él. Vajon tűzállóvá tehető-e még a kapcsolatuk?

Elolvasom »

2018. január 18.

Könyvbemutató: Keserűből édeset – Istennel a kríziseken át

„A válsághelyzetben hozott döntéseknek sorsfordító erejük van.”

A Harmat Kiadó szeretettel meghívja Révész Szilvia Keserűből édeset – Istennel a kríziseken át című könyvének bemutatójára.

A szerzővel Győri Virág, a Family magazin főszerkesztője beszélget.

Időpont: 2018. január 26., péntek 18 óra

Helyszín: a Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet és Közösségi Ház előadóterme (1077 Budapest, Wesselényi u. 53.)

 

Keserubol_edes_meghivo_vegleges_elonezo

2016. július 29.

Csendesen leigázó isteneink

Kiváló könyvet írt Tim Keller, New York-i presbiteriánus lelkész a modernkori bálványimádásról. Kellert egyrészt The Reason for God c. New York Times bestsellere (magyarul a Harmat adta ki Hit és kételkedés címmel) tette ismertté, másrészt 2001. szeptember 11. drámai eseményei után tömegeket vonzó gyülekezete, melynek tagjai közt szokatlanul nagy számban vannak egyedülálló fiatalok és volt homoszexuálisok. Pedig Keller evangéliumi hite nem a puha, megengedő változatból való. Bálványimádásról szóló kötetében sem kerüli a kényes kérdéseket. A Counterfeit Gods (Dutton, 2009) lapjain a pénz, a szex és a hatalom isteneiről ír igencsak megrázó és felkavaró gondolatokat. Engem is átvilágított, amikor olvastam.

Elolvasom »

2015. október 06.

Úgy döntöttem megbocsátok…fiam gyilkosának

Az édesanya, dr. Dianne B. Collard fia halála után tizennyolc évvel írta meg könyvét, hogy leendő olvasóival együtt keressen választ kínzó kérdéseire. Miért hagyta Isten, hogy ez megtörténjen? Csakugyan azt várja tőle, hogy megbocsásson? De hogyan lehet megbocsátani, ha valaki ilyen szörnyűséget követ el?

Elolvasom »

2016. február 05.

Transzcendens etűdök

A 2016-os Házasság hete házaspár arca Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész és felesége, Hegedűs Katalin.

„Ahogy kéz a kézben haladunk közös életünk útján, mélységeket és magasságokat éltünk és élünk meg. Kölcsönösen a másik boldogabbá tételének vágya vezet bennünket. Házasságunk kettőnk »műalkotása«, mely sok-sok türelmet, odaadást és bizony sokszor lemondást igényel. De megéri!

Elolvasom »

2019. május 24.

Reziliencia szeminárium

Reziliencia_donders

 

Időpont: 2019. június 5., szerda, 15:30–19:30

Tréner és könyvszerző: Paul Ch. Donders Elolvasom »

Még több könyvajánló blog »