Kiszállítási információk Magunkról About us Über uns About us Über uns

Tökéletes pajtás

2016. december 16.

Gary Chapman amerikai – nyugodtan mondhatjuk – sztárpszichológus és lelkész nevét az általa felfedezett és rendszerbe foglalt szeretetnyelvek tették népszerűvé azon egyszerű oknál fogva, hogy működnek!

Az ajándékozás, az elismerő és megerősítő szavak, a minőségi idő, a testi érintés és a szívességek egyre több házaspár, család, munkatársi-gyülekezeti közösség életében tették érezhetővé a már meglévő szeretetet, ami ezáltal a sokszorosára volt képes növekedni.

Az üres és a teli szeretettank képszerű fogalma megragadhatóvá tette hiányérzetünket és annak megszüntetését. Nekünk, felnőtteknek.

De mi van a gyerekekkel? Chapman gyakran foglalkozik könyveiben a gyerek-szülő kapcsolattal, hogyan ismerje föl a felnőtt, hogy mire is van leginkább szüksége az öt szeretetnyelvből saját gyermekének.

De milyen jó lenne, ha ezt az egész szeretetuniverzumot minél hamarabb megértve kezdenék el használni is maguk a gyerekek! Miért lenne törvényszerű, hogy a felnőttkori kudarcok után a megoldáskeresés közben találkozzanak csak a szeretetnyelvek ismeretének gyógyító hatalmával? Egyáltalán nem törvényszerű!

Legalábbis ezzel biztat a két szerző, Chapman és Osborne ezzel a kifejezetten gyerekeknek szánt, nagy alakú, „sok kép – kevés szöveg” típusú könyvvel, ahol egy születésnapi ajándékba kapott állatkerti séta keretében derül ki egy kis baráti gyerektársaság tagjairól, hogy melyik szeretetnyelvet beszélik „anyanyelvi” szinten. Biztos, ami biztos, a könyv végén egy gyerekeknek szóló szeretetnyelvteszt is található a kis olvasók számára.

Ha tehát szeretnénk, hogy kis barátaink vagy épp saját gyermekeink mielőbb ráérezzenek a személyre szóló szeretet adásának ízére, adott a nyelvlecke a Tökéletes pajtásban!

Szommer Hajnalka

Lapozzon bele

Kapcsolódó termék

-20%
Gary Chapman:

Tökéletes pajtás

Az 5 szeretetnyelv gyerekeknek

Látogass el Dani és Dorka társaságában Geri Bácsi Állatparkjába, ahol egy felejthetetlen születésnapi zsúr keretében nem csupán a „tökéletes pajtásod” találhatod meg, hanem azt is megtudhatod, milyen szeretetnyelvet beszélsz!

Gary Chapman és Rick Osborne gyermekkönyve elsősorban kisiskolásoknak íródott, ám a különböző játékos feladatok a kisebb testvérek figyelmét is leköthetik, igazi családi élménnyé varázsolva ezzel a közös olvasást. A történet végén egy gyerekeknek készült szeretetnyelvteszt is található, melynek segítségével ráébreszthetjük őket az általuk beszélt nyelv(ek) jellemzőire.

Részletes adatlap » 2 560 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2021. július 12.

Gondolatbuborékok

Felsős tanítványaimmal nemrég kipróbáltam egy új dolgot. Az aktuális bibliai történetekből nem én, hanem egy-egy diák készült fel a képregényes Bibliából. Nagy sikere volt ennek, hiszen a cselekmény m...

Elolvasom »

2023. szeptember 18.

Apa kezdődik

Jaj, ritkán olvadok el így egy könyvtől! Talán az is közrejátszik benne, hogy éppen akkor került a kezembe, amikor megtudtuk, hogy új kis élet fog érkezni a családunkba. Meg az is nyilván hatott rám, ...

Elolvasom »

2015. október 07.

Emberek a kereszt körül

Kik voltak jelen Jézus Krisztus szenvedésénél és halálánál? Hogyan viselkedtek egyenként és a tömegben? Miképpen hatott a szemtanúk életére, ami a Golgotán történt? Törvényszerű-e, hogy az ember megvá...

Elolvasom »

2015. október 06.

Életrevaló – Bibliaismeret 6. Munkatankönyv

Munkatankönyv hittanórára vagy vasárnapi iskolába – hatodik osztályosoknak....

Elolvasom »

2015. október 06.

A gyerekek misztériuma

Mason korábbi könyvében, A házasság misztériumában a házasság és az Istennel való kapcsolat között vont párhuzamot, A gyerekek misztériumában a szülő-gyerek kapcsolattal teszi ugyanezt. Nem szülői kéz...

Elolvasom »

2016. január 19.

Fogadom

Jóban, rosszban együtt élni valakivel nem is olyan egyszerű. Persze, nem is a fogadalom első felével van a gond, mert a jóban együtt élni egyszerű. Erre is vágyunk. A probléma-mentes, felhőtlen házass...

Elolvasom »
Még több könyvajánló blog »