Kiszállítási információk Magunkról About us Über uns About us Über uns

Tökéletes pajtás

2016. december 16.

Gary Chapman amerikai – nyugodtan mondhatjuk – sztárpszichológus és lelkész nevét az általa felfedezett és rendszerbe foglalt szeretetnyelvek tették népszerűvé azon egyszerű oknál fogva, hogy működnek!

Az ajándékozás, az elismerő és megerősítő szavak, a minőségi idő, a testi érintés és a szívességek egyre több házaspár, család, munkatársi-gyülekezeti közösség életében tették érezhetővé a már meglévő szeretetet, ami ezáltal a sokszorosára volt képes növekedni.

Az üres és a teli szeretettank képszerű fogalma megragadhatóvá tette hiányérzetünket és annak megszüntetését. Nekünk, felnőtteknek.

De mi van a gyerekekkel? Chapman gyakran foglalkozik könyveiben a gyerek-szülő kapcsolattal, hogyan ismerje föl a felnőtt, hogy mire is van leginkább szüksége az öt szeretetnyelvből saját gyermekének.

De milyen jó lenne, ha ezt az egész szeretetuniverzumot minél hamarabb megértve kezdenék el használni is maguk a gyerekek! Miért lenne törvényszerű, hogy a felnőttkori kudarcok után a megoldáskeresés közben találkozzanak csak a szeretetnyelvek ismeretének gyógyító hatalmával? Egyáltalán nem törvényszerű!

Legalábbis ezzel biztat a két szerző, Chapman és Osborne ezzel a kifejezetten gyerekeknek szánt, nagy alakú, „sok kép – kevés szöveg” típusú könyvvel, ahol egy születésnapi ajándékba kapott állatkerti séta keretében derül ki egy kis baráti gyerektársaság tagjairól, hogy melyik szeretetnyelvet beszélik „anyanyelvi” szinten. Biztos, ami biztos, a könyv végén egy gyerekeknek szóló szeretetnyelvteszt is található a kis olvasók számára.

Ha tehát szeretnénk, hogy kis barátaink vagy épp saját gyermekeink mielőbb ráérezzenek a személyre szóló szeretet adásának ízére, adott a nyelvlecke a Tökéletes pajtásban!

Szommer Hajnalka

Lapozzon bele

Kapcsolódó termék

-20%
Gary Chapman:

Tökéletes pajtás

Az 5 szeretetnyelv gyerekeknek

Látogass el Dani és Dorka társaságában Geri Bácsi Állatparkjába, ahol egy felejthetetlen születésnapi zsúr keretében nem csupán a „tökéletes pajtásod” találhatod meg, hanem azt is megtudhatod, milyen szeretetnyelvet beszélsz!

Gary Chapman és Rick Osborne gyermekkönyve elsősorban kisiskolásoknak íródott, ám a különböző játékos feladatok a kisebb testvérek figyelmét is leköthetik, igazi családi élménnyé varázsolva ezzel a közös olvasást. A történet végén egy gyerekeknek készült szeretetnyelvteszt is található, melynek segítségével ráébreszthetjük őket az általuk beszélt nyelv(ek) jellemzőire.

Részletes adatlap » 2 560 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2016. szeptember 06.

Páratlanság újraértelmezve

Az írónő gondolatai elsősorban a fiatal korosztály azon egyedülálló hölgy tagjainak nyújtanak segítséget, akik szeretnének társat találni. Kérdés, hogyan élik meg a páratlanság – remélhetőleg – átmene...

Elolvasom »

2016. május 19.

Sehol sem sírhatsz – Őszintén a szexuális bántalmazásról

Budapest – Valóban tabu a szexuális bántalmazás? Lehet-e a sebekről őszintén beszélni? Van gyógyulás a traumából? Ilyen és hasonló kérdéseket feszeget Doris Van Stone és Erwin W. Lutzer Sehol sem sírh...

Elolvasom »

2016. október 20.

A szeretet győzelme

A szeretet nem jön magától, meg kell küzdeni érte. A könyvben szereplő negyven igaz történetet olyan emberek írták, akiknek életét megváltoztatta a szeretet, mert akkor sem adták fel,...

Elolvasom »

2016. december 14.

Visszhang a sötétségben

Talán az idei évben ennek a könyvnek a megjelenését vártam a legjobban, Az oroszlán jele-trilógia első kötetének (Hang a szélben) magával ragadott a hangulata, a karakterek jelleme, s leginkább a mond...

Elolvasom »

2017. május 12.

Minden, amit a házasságról tudni szerettél volna, és amit nem

Tim Keller feleségével közösen a házasságról írt könyve kapcsán az első dolog, ami eszembe jutott, az a szituációs etika, vagy szituációs teológia. Vannak szép számmal, akik elítélik, ha figyelemmel v...

Elolvasom »

2016. november 21.

Esti mesélő könyv – Állatos mesélő könyv

Erre a két mesekönyvere egész rövid idő alatt lecsaptam: amikor megláttam a borítókat, azonnal! A gyönyörűséges képek elvarázsoltak, és amikor kinyitottam a könyveket, a mesék tovább segítették ezt a ...

Elolvasom »
Még több könyvajánló blog »