Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

A szexualitás ajándéka

2015. december 08.

A „nagy nap” éjszakája sokak fantáziáját megmozgatja. Van, aki hangot is ad ennek egy-egy vaskosabb menyegzői tréfa formájában, és van, aki beéri a „mindentudók” kétértelmű, cinkos mosolyával. Persze a kívülállóknál jóval izgatottabb az ifjú pár, hiszen kíváncsisággal tölti el őket a különleges titkokat ígérő nászéjszaka. Hát még a nászút, amely – úgy tűnik – maga lesz a földi paradicsom!
S hogy mi lesz az álmokból? Az attól függ, hogy az ifjú pár mennyire volt felkészült. Különösen igaz ez azokra, akik elhatározták: legféltettebb kincsüket csak egyetlen embernek tartogatják, s azon a bizonyos éjszakán szeretnék odaadni neki. Bizony előfordulhat, hogy az, ami a fantáziánkban meg a filmeken fantasztikusan működik, az a valóságban nem egészen úgy alakul. Az is megeshet, hogy a nászéjszaka csalódással végződik, s hogy a mézeshetek sem hozzák el a beteljesülés önfeledt mámorát…
    Ám ezekről a kudarcokról nem illik beszélni. A fiatal pár hallgatásba burkolózik, és a kamaszos izgalommal várt házasélet rutinná, kötelességgé vagy nyűggé válhat számukra. Közben azon morfondíroznak: vajon másoknak miért sikerül? Talán velük van a baj?     Évek telhetnek el úgy, hogy nem melegszik fel igazán a nászágy, vagy hogy a különféle élethelyzetek – gyermekek születése, változókor stb. – teszik próbára a korábban jól működő házaséletet. Márpedig ebbe nem szabad belenyugodni!
    Az érintettek joggal kérdezik: hová fordulhatnánk segítségért? Hiszen egy vadidegen ember (szexuálterapeuta, pszichológus, lelkész stb.) előtt nem könnyű megnyílni, a barátaink előtt sem szívesen teregetjük ki intim titkainkat, ráadásul a keresztény közösségek többségében sem kapunk túl sok útmutatást.
    Van egy jó hírünk: a segítség egy kitűnő könyv formájában is érkezhet. Clifford és Joyce Penner A szexualitás ajándéka című műve mély empátiával és szokatlan őszinteséggel mesél erről a tabutémáról. A teológus-pszichológus férj és az egészségügyi főiskolát végzett feleség az évek során sok-sok személyes tapasztalatot gyűjtött össze, és rengeteg bizalmas vallomást hallgatott meg. Ezekből született meg ez a vaskos kis kötet, amely majdhogynem minden kérdésre választ ad, és szinte minden problémára gyógyírt kínál.
    Kiknek is szól ez a könyv? Azoknak, akik az esküvőjüket tervezik; azoknak, akik már rövidebb-hosszabb ideje házasok, és valamilyen gonddal küszködnek; azoknak, akik színt szeretnének vinni megszürkült kapcsolatukba, vagy azoknak, akik örömöt találnak a házaséletükben, de még többre vágynak.
    A kitűnő kiadvány nem pusztán száraz információk gyűjteménye. Az ismeretek megértését különféle ábrák és diagramok segítik, sőt a vállalkozó kedvűek gyakorlófeladatokat is találnak benne.
    A mű egyik legfontosabb alaptétele, hogy a szexualitás öröm, Isten ajándéka, és ennek felfedezése, egymás testének megismerése a házasság nagy lehetősége. „Ezt a kommunikációt meg kell tanulni: ez a tanulás nem nehéz, de figyelmet, gyakorlást, kölcsönös tapintatot igényel, még akkor is, ha a vágy erős, ha a vonzódás és a szerelem teljes” – írja a neves pszichiáter, dr. Buda Béla a magyar kiadás előszavában.
    A könyv méltán vált a Harmat Kiadó egyik bestsellerévé. A kötet bővített és javított kiadásába azoknak is érdemes belelapozniuk, akik az előzőt már megszerezték.

Kapcsolódó termék

-20%
Clifford Penner, Joyce Penner:

A szexualitás ajándéka

A korábban megjelentetett nagy sikerű könyv bővített, átdolgozott kiadása. A nagy lelkigondozói tapasztalattal rendelkező szerzőpár átfogó, keresztény szemléletű, szókimondó könyve minden házaspárnak hasznára válik. Rengeteg információval és gyakorlati tanáccsal szolgál, a testi funkciók bemutatásától kezdve a különböző szexuális problémák kezeléséig. 

Részletes adatlap »3 900 Ft 3 120 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2017. február 11.

Kegyelem napról napra

Nagyon sok áhítatos könyv van forgalomban. Valószínűleg minden bibliaolvasó ember polcán van legalább egy. De nincs két egyforma. Egyik a Biblián vezet végig tematikusan, másik hosszabb igeszakaszokho...

Elolvasom »

2016. július 29.

Chris Fabry, Gary Chapman: Parázs a hó alatt

Marlee és Jacob épp szenteste napján indulnak útra, hogy a válási papírok aláírásával örökre búcsút mondjanak egymásnak. Egyetlen rossz mozdulat a hóborította, síkos aszfalton, és egész életük megvált...

Elolvasom »

2016. október 18.

Visszhang a sötétségben – szerkesztői ajánló

Sorozatot olvasni egyszerre jelent hatalmas boldogságot és keserédes várakozást. Boldogságot csal ki belőlünk, mert újra és újra elmerülhetünk a szeretett hősök életében, együtt nevethetünk vagy sírha...

Elolvasom »

2015. október 06.

A varázsló unokaöccse – Narnia krónikái 1.

Mi történik, ha egy öreg tudós a varázslással kontárkodik? Katasztrófák és mesés események sorozata veszi kezdetét....

Elolvasom »

2017. május 12.

Minden, amit a házasságról tudni szerettél volna, és amit nem

Tim Keller feleségével közösen a házasságról írt könyve kapcsán az első dolog, ami eszembe jutott, az a szituációs etika, vagy szituációs teológia. Vannak szép számmal, akik elítélik, ha figyelemmel v...

Elolvasom »

2015. október 25.

A tékozló Isten

Lehet-e bármi újat mondani Jézus talán legismertebb példázatáról? A bevett magyarázatok a lázadó fiatalabb fiú bűnösségét szokták hangsúlyozni, ám a híres New York-i lelkipásztor szerint Jézus ismert ...

Elolvasom »
Még több könyvajánló blog »