Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

Határok a vezetés szolgálatában

2015. október 06.

Minden eredmé­nyes személy, csapat vagy cég azért lehet sikeres, mert a vezetés által megszabott határok ezt lehetővé teszik” – írja a szerző, aki vezetői tanácsadóként azt vizsgálja, mi szükséges az olyan céges kultúra létrehozásához, amelyben a csapatok és az egyének a lehető legjobb teljesítményre képesek.

Könyvében bemutatja, hogy a vezető által felállított határok, miként mozdíthatják elő, hogy:

  • a dolgozók agya optimálisan működjön,
  • olyan érzelmi légkör jöjjön létre, amely fokozza a teljesítményt,
  • olyan kapcsolódások alakuljanak ki, melyeknek hatására a csapatok jobban működnek,
  • olyan gondolkodási és viselkedési minták rögzüljenek, amelyek eredményekhez vezetnek,
  • olyan csapatok épüljenek ki, amelyek hatékonyan működnek együtt az eredmények elérése érdekében,
  • saját magát is úgy irányítsa, hogy képes legyen valóra váltani a célkitűzéseit.

Vélemények a könyvről

“Cloud-ot humora, együttérzése és konfrontatív stílusa teszi egyedülállóvá a pszichológiai, az üzleti és a spirituális tanácsadásban… Tanácsai figyelembe veszik az emberi agy működésének legújabb eredményeit, a megfelelő érzelmi légkör kialakításának törvényszerűségeit, a kapcsolatok pozitív alakulásának katalizátorait, az optimális gondolkodási és viselkedési minták rögzítésének segítését, valamint az önirányítás szabályszerűségeit. Mindezt az egyének és a közösség által meghatározott célok érdekében.” – Részlet a Baptista sajtószolgálat könyvajánlójából.

 

A jó vezető odafigyel a munkatársaira, hiszen tudja, hogy minden az embereken áll vagy bukik. Nem a tervek a legfontosabbak, hanem az azokat végrehajtó emberek. Megfelelő vállalati kultúra hiányában egyetlen cég sem érhet el jó eredményt, legyen bármilyen intelligens is a vezetője. A főnöknek ismernie kell a határokat, hiszen a határok lényege a felelősségvállalás. Ismernie kell a munkatársakat is, s olykor nem ártana elgondolkodnia azon, hogyan érzik magukat a beosztottjai. A kiegyensúlyozott, pozitív légkör ugyanis nagyon fontos egy munkahelyen, hiszen serkenti az intellektuális képességeket… Ezért is lényeges, hogy a vezető határozott legyen, egyértelmű elvárásokat támasszon a beosztottjaival szemben, de mindezt úgy tegye, hogy ne használjon bántó hangnemet, ne kritizáljon, és ne alázzon meg másokat. Olyan munkahelyi környezetet és vállalati kultúrát kell kialakítania, amelyben mindenki optimálisan működhet. Ez a jó főnök elsődleges feladata. Ehhez nyújt segítséget és ötleteket a Határok a vezetés szolgálatában című könyv. – Részlet az Új Ember könyvajánlójából. (2015.04.26.)

 

“A határok nem csak a gyermeknevelésben vagy magánéletünkben lényegesek, úgy tűnik, az emberi közösségek alapvető működőképességének kulcsa a jó érzékkel meghúzott határvonalak… Jó és rossz példák során ébreszti rá az olvasót arra, hogy valójában öt olyan összetevő van, amely szükséges ahhoz, hogy egy szervezet jól működjön – és mindegyik megléte a vezető gondosságán múlik. – Részlet a Könyvhét magazin könyvajánlójából. (2014. 3. szám)

Lapozzon bele

Kapcsolódó termék

-20%
Henry Cloud:

Határok a vezetés szolgálatában

„Minden eredmé­nyes személy, csapat vagy cég azért lehet sikeres, mert a vezetés által megszabott határok ezt lehetővé teszik” – írja a szerző, aki vezetői tanácsadóként azt vizsgálja, mi szükséges az olyan céges kultúra létrehozásához, amelyben a csapatok és az egyének a lehető legjobb teljesítményre képesek. Könyvében bemutatja, hogy a vezető által felállított határok miként mozdíthatják elő, hogy: a dolgozók agya optimálisan működjön; olyan érzelmi légkör jöjjön létre, amely fokozza a teljesítményt; olyan kapcsolódások alakuljanak ki, melyeknek hatására a csapatok jobban működnek; olyan gondolkodási és viselkedési minták rögzüljenek, amelyek eredményekhez vezetnek; olyan csapatok épüljenek ki, amelyek hatékonyan működnek együtt az eredmények elérése érdekében; saját magát is úgy irányítsa, hogy képes legyen valóra váltani a célkitűzéseit.

Részletes adatlap »3 200 Ft 2 560 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2015. november 18.

A hangszerek mi vagyunk

30 éves a Bolyki Brothers!

Elolvasom »

2015. október 06.

Gary Chapman és Catherine Palmer: regénysorozat a házasság négy évszakáról

Idill kisváros Öbölmélye nevű városrészében nyugtalanító események kavarják fel a kedélyeket. Brenda és Steve Hansen házánál felbukkan egy elhanyagolt külsejű hajléktalan, Cody, aki kissé együgyű, és képtelen gondoskodni magáról. Ám a házspár életében ennél sokkal nagyobb a gond!

Elolvasom »

2019. február 01.

A sikeres házasság kézikönyve kezdőknek, házasoknak és újrakezdőknek

Ha csak lehet, kerülöm az impulzusvásárlást. Körültekintően összeállított listával járok bevásárolni, új termék esetén elolvasom az összetevőket, a tápértéket, a származási helyet és az apróbetűt. (Élmény velem vásárolni.) Nagyobb kiadások, például műszaki cikkek vásárlása esetén ismerősök megkérdezése, netes vélemények és tesztek átböngészése után döntök. Elolvasom »

2015. október 06.

Az önismeret ajándéka

David Benner könyve az önismeret és istenismeret szoros összefüggését hangsúlyozva azt a folyamatot tárja elénk, hogyan találhatunk rá Krisztusban valódi énünkre, és miképpen élhetünk ennek megfelelően. A valódi önismeret feltétele ugyanis, hogy olyannak lássuk önmagunkat, amilyennek Isten lát minket.

Elolvasom »

2016. november 25.

Péntekre új én

Mindannyiunk számára ismerős lehet a vágy, hogy néha 1-1 hétre elküldjük kedves házastársunkat (gyermekünket/szüleinket/testvérünket) valahová azzal a megrendeléssel, hogy hétvégére megújulva, sokkal kedvesebben, megértőbben, figyelmesebben érkezzen haza. Vágyunk rá, hogy a másik levetkőzze a számunkra idegesítő tulajdonságait és megerősödjön a számunkra tetszetős személyiségvonásaiban, szokások gyakorlásában.
Elolvasom »

2016. október 19.

Harag? Mint a szeretet megnyilvánulása?

Hogyan fejezhetjük ki és vezethetjük le helyesen és hasznosan a haragunkat? Elolvasom »

Még több könyvajánló blog »