Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

Miért hiteles a Biblia?

2015. november 18.

Dr. Jones a Biblia megbízhatóságával szemben hangoztatott közkeletű ellenérvekre és kérdésekre keresi a választ: honnan tudhatjuk, hogy a Biblia fennmaradt kéziratai nem torzultak-e az eredetiekhez képest; megbízható forrásból származnak-e az evangéliumok, amelyek jó néhány évtizeddel Jézus halála után íródtak; az Újszövetség szerkesztői saját céljaiknak megfelelően módosítottak az eredeti szövegen – és így tovább.

A szerző a szkeptikusok állításait a történelmi tényekkel összevetve rámutat a kritikusok logikai hibáira és tévedéseire. A leporelló képekkel és táblázatokkal illusztrálva ismerteti az újszövetségi kánon keletkezésének történetét, a Holt-tengeri tekercsek felfedezésének jelentőségét, a Jézus által beteljesített ószövetségi próféciákat és még számos érdekes kérdést.

A történelem folyamán mindig is foglalkoztatta az embereket a kérdés: „Lehetséges, hogy a Biblia hamis?” A legtöbb példányszámban eladott Miért hiteles a Biblia? lenyűgöző és meggyőző válaszokat ad olyan kérdésekre, mint: „Megbízható-e a Biblia?”; „Hogyan adták tovább a történeteket?”; „Honnan tudhatjuk biztosan, hogy pontosan másolták a Bibliát?”; „Ki döntötte el, hogy mely könyvek kerüljenek bele a Bibliába?” és „Miért megbízható a Biblia?”. A színes, kartonált, 12 oldalas brosúra kiváló tanításul szolgál azoknak, akik nemrégiben találtak Istenre, illetve akiket érdekel a Biblia eredete.

A brosúra 140*216 mm, a legtöbb Bibliába illeszkedik.

A világi könyvek gyakran megkérdőjelezik a Biblia hitelességét. Sokan úgy vélik, a Biblia ősi iratok összessége, melyeket olyan sokszor újraszerkesztettek, hogy mára már tele van hibával. A Miért hiteles a Biblia? segít a hívőknek elhárítani a Biblia elleni támadásokat és megvédeni a hitet. Öt fontos kérdésen keresztül az író azt vizsgálja, hogyan vélekednek a szkeptikusok és mit mond ezzel szemben a történelem. Idővonalon mutatja a fontosabb iratok, bibliai kanonikus könyvek megjelenését, fejlődését. A füzet bizonyíték arra, hogy a Biblia tökéletesen megbízható!

Az író, Timothy Paul Jones, Ed.D. kétséget kizáróan állítja, hogy „a Biblia tökéletesen megbízható”. Érthető, lényegre törő megfogalmazásban rávilágít a kritikusok érveinek, gondolkodásának hibáira, mindezt könnyen érthető stílusban, táblázatok, magyarázatok és egy időegyenes segítségével.

A füzet cáfolat a következő állításokra:

  • az Evangéliumokat évekkel Jézus halála után nem szemtanúk írták, hanem olyan emberek, akik később éltek
  • a Jézus életéről és haláláról szóló történetek nem megbízhatóak, különösen, hogy sok közülük csupán szájhagyomány útján terjedt
  • a Biblia tele van szövegproblémákkal – amint azt a Holt- tengeri tekercsek felfedezése kapcsán is felismerhettük
  • a mai Újszövetség nagy része évszázadokkal Jézus és az apostolok halála után íródott, ezért elképzelhető, hogy voltak régebbi iratok, melyeket nem fogadtak el később, mint „evangéliumot”
  • sem a Biblia eredeti kéziratai, sem azok első másolatai nem állnak rendelkezésünkre, ezért nem tudhatjuk valóban mi állt ezekben az iratokban
  • a Bibliát saját hitük által vezérelt írástudók szerkesztették, akik megváltoztatták, eltúlozták az eredeti szövegek tanításait

Az alábbi állítások ellen felhozott meggyőző érvek között a füzetben olyan érdekes tények szerepelnek, mint:

  • a négy újszövetségi evangélium mindegyike hűen közvetíti a szemtanúk Jézus Krisztus életéről szóló tanúságtételeit. Például a Márk evangéliumában olvasható történetek Péter bizonyságtételei, Lukács pedig Pál „háziorvosa” és útitársaként, szemtanúktól hallott bizonyságtételeket dolgozott fel evangéliumában.
  • a Holt-tengeri tekercsek szövege és a masszoréta szövegek 95%-ban megegyeznek, a keletkezésük között eltelt több mint 1000 év ellenére
  • egy 367-ben keletkezett pásztori levél felsorolja a mai Újszövetség mind a 27 könyvét
  • időegyenes követi Jézus munkásságának állomásait, szemtanúk tanúságtételeivel alátámasztva

Timothy Paul Jones az Oklahomabeli Tulsa peremén lévő, növekedő gyülekezet, a Rolling Hills-i First Baptist Church lelkipásztora. Lelkészi és Biblia-irodalmi BA, illetve MA diplomáján kívül megszerezte a Southern Baptist Theological Seminary doktori képesítését. Kiváló teológiai kutatásaiért megkapta a Baker Book House Award kitüntetését, illetve a North American Professors of Christian Education Scholastic Recognition díjat a spirituális információ területén végzett doktori munkájáért.

A Miért hiteles a Biblia? összefoglalása Dr. Paul Jones Misquoting Truth: A Guide to the Fallacies of Bart Ehrman’s  Misquoting Jesus [Az igazság tévedése: Útmutató a Bart Ehrman „Tévesen idézték Jézust” című könyvében szereplő téveszmékhez] című könyvének, mely a kereszténység és a Biblia hitelességét támadó érvek magyarázata és cáfolata.

Kapcsolódó termék

-20%
Harmat Kiadó:

Miért hiteles a Biblia?

Dr. Jones a Biblia megbízhatóságával szemben hangoztatott közkeletű ellenérvekre és kérdésekre keresi a választ: honnan tudhatjuk, hogy a Biblia fennmaradt kéziratai nem torzultak-e az eredetiekhez képest; megbízható forrásból származnak-e az evangéliumok, amelyek jó néhány évtizeddel Jézus halála után íródtak; az Újszövetség szerkesztői saját céljaiknak megfelelően módosítottak az eredeti szövegen – és így tovább. A szerző a szkeptikusok állításait a történelmi tényekkel összevetve rámutat a kritikusok logikai hibáira és tévedéseire. A leporelló képekkel és táblázatokkal illusztrálva ismerteti az újszövetségi kánon keletkezésének történetét, a Holt-tengeri tekercsek felfedezésének jelentőségét, a Jézus által beteljesített ószövetségi próféciákat és még számos érdekes kérdést.

Részletes adatlap »399 Ft 319 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2016. február 03.

Beszélgetés a Hatalmi csapdák a gyülekezetben című könyvről

Áldás, békesség! Szeretettel köszöntjük hallgatóinkat, Fekete Ágnes vagyok.
Minden közösségre jellemző, de az egyházra különlegesen is igaz, hogy csak a szép és jó oldalát szeretné megmutatni. Félünk beszélni azokról a dolgokról, amelyek minket nem jó színben tűntetnek fel. Pedig szerintem éppen az hitelesít még egy családot is, ha képesek a konfliktusaikat jól megoldani, és nem az, ha úgy tesznek, mintha ilyenek nem lennének. Ma egy nehéz kérdésről beszélünk. Egy könyv adta az ötletet, amelyet a Harmat Kiadó adott ki. Martina és Volker Kessler műve a Hatalmi csapdák a gyülekezetben. Vajon miért van az, hogy még az egyház is beleesik hatalmi csapdákba? Ezt először Steinbach Józseftől, a Dunántúli Egyházkerület püspökétől kérdeztem.

Elolvasom »

2017. február 13.

A ló és kis gazdája

Korábban olvastam, és írtam már az első két kötetről, A varázsló unokaöccse címűről és Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrényről. Rég szerettem volna megismerkedni a történet folytatásával, ám valamiért mindig más könyveket vettem a kezembe, ezt pedig halasztottam. Bár ne tettem volna! Most eldöntöttem, még idén elolvasom az összes hátralévő kötetet. Ahogy az első mondatot elolvassa az ember, ismét gyereknek érzi magát, és büszkeséggel tölti el, hogy maga Lewis mesél neki.

Elolvasom »

2018. január 18.

Könyvbemutató: Keserűből édeset – Istennel a kríziseken át

„A válsághelyzetben hozott döntéseknek sorsfordító erejük van.”

A Harmat Kiadó szeretettel meghívja Révész Szilvia Keserűből édeset – Istennel a kríziseken át című könyvének bemutatójára.

A szerzővel Győri Virág, a Family magazin főszerkesztője beszélget.

Időpont: 2018. január 26., péntek 18 óra

Helyszín: a Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet és Közösségi Ház előadóterme (1077 Budapest, Wesselényi u. 53.)

 

Keserubol_edes_meghivo_vegleges_elonezo

2016. november 04.

Szeretve vezetni – a hatalommal élni

Új Harmat-kiadványok bemutatója

Hatalomvágyó emberekkel nemcsak a büntetés-végrehajtás és a politika, hanem a gyülekezeti élet területén is szép számmal találkozhatunk. E ténnyel szembenézni sem könnyű, ellene tenni még kevésbé, holott szükséges (lenne). Ehhez nyújt segítséget a Harmat Kiadó gondozásában megjelent, Szentírás-alapú vezetéselmélettel foglalkozó két fontos kötet is, amelyeket október 27-én, csütörtökön mutattak be a fővárosban a Kálvin térhez közeli Adna Caféban.
Elolvasom »

2015. október 06.

Az 5 szeretetnyelv: Egymásra hangolva

Gary Chapman, amerikai pszichológus nevét az általa alkotott „szeretetnyelvek” fogalma tette világhírűvé. Legismertebb könyve, melynek témája a szeretet kommunikációja a házasságban, most megújult, bővített kiadásban jelenik meg, kreatív ötlettárral, önfelmérő teszttel.

Elolvasom »

2016. június 28.

A történet részei vagyunk

„Vászon vagyok, amelyre saját magamat festem” – olvasható Szikszai Szabolcs református lelkész „Élethinta” című könyvében. A Harmat kiadó gondozásában megjelent kötet budapesti bemutatására június 14-én került sor.
Elolvasom »

Még több könyvajánló blog »