Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

Miért hiteles a Biblia?

2015. november 18.

Dr. Jones a Biblia megbízhatóságával szemben hangoztatott közkeletű ellenérvekre és kérdésekre keresi a választ: honnan tudhatjuk, hogy a Biblia fennmaradt kéziratai nem torzultak-e az eredetiekhez képest; megbízható forrásból származnak-e az evangéliumok, amelyek jó néhány évtizeddel Jézus halála után íródtak; az Újszövetség szerkesztői saját céljaiknak megfelelően módosítottak az eredeti szövegen – és így tovább.

A szerző a szkeptikusok állításait a történelmi tényekkel összevetve rámutat a kritikusok logikai hibáira és tévedéseire. A leporelló képekkel és táblázatokkal illusztrálva ismerteti az újszövetségi kánon keletkezésének történetét, a Holt-tengeri tekercsek felfedezésének jelentőségét, a Jézus által beteljesített ószövetségi próféciákat és még számos érdekes kérdést.

A történelem folyamán mindig is foglalkoztatta az embereket a kérdés: „Lehetséges, hogy a Biblia hamis?” A legtöbb példányszámban eladott Miért hiteles a Biblia? lenyűgöző és meggyőző válaszokat ad olyan kérdésekre, mint: „Megbízható-e a Biblia?”; „Hogyan adták tovább a történeteket?”; „Honnan tudhatjuk biztosan, hogy pontosan másolták a Bibliát?”; „Ki döntötte el, hogy mely könyvek kerüljenek bele a Bibliába?” és „Miért megbízható a Biblia?”. A színes, kartonált, 12 oldalas brosúra kiváló tanításul szolgál azoknak, akik nemrégiben találtak Istenre, illetve akiket érdekel a Biblia eredete.

A brosúra 140*216 mm, a legtöbb Bibliába illeszkedik.

A világi könyvek gyakran megkérdőjelezik a Biblia hitelességét. Sokan úgy vélik, a Biblia ősi iratok összessége, melyeket olyan sokszor újraszerkesztettek, hogy mára már tele van hibával. A Miért hiteles a Biblia? segít a hívőknek elhárítani a Biblia elleni támadásokat és megvédeni a hitet. Öt fontos kérdésen keresztül az író azt vizsgálja, hogyan vélekednek a szkeptikusok és mit mond ezzel szemben a történelem. Idővonalon mutatja a fontosabb iratok, bibliai kanonikus könyvek megjelenését, fejlődését. A füzet bizonyíték arra, hogy a Biblia tökéletesen megbízható!

Az író, Timothy Paul Jones, Ed.D. kétséget kizáróan állítja, hogy „a Biblia tökéletesen megbízható”. Érthető, lényegre törő megfogalmazásban rávilágít a kritikusok érveinek, gondolkodásának hibáira, mindezt könnyen érthető stílusban, táblázatok, magyarázatok és egy időegyenes segítségével.

A füzet cáfolat a következő állításokra:

  • az Evangéliumokat évekkel Jézus halála után nem szemtanúk írták, hanem olyan emberek, akik később éltek
  • a Jézus életéről és haláláról szóló történetek nem megbízhatóak, különösen, hogy sok közülük csupán szájhagyomány útján terjedt
  • a Biblia tele van szövegproblémákkal – amint azt a Holt- tengeri tekercsek felfedezése kapcsán is felismerhettük
  • a mai Újszövetség nagy része évszázadokkal Jézus és az apostolok halála után íródott, ezért elképzelhető, hogy voltak régebbi iratok, melyeket nem fogadtak el később, mint „evangéliumot”
  • sem a Biblia eredeti kéziratai, sem azok első másolatai nem állnak rendelkezésünkre, ezért nem tudhatjuk valóban mi állt ezekben az iratokban
  • a Bibliát saját hitük által vezérelt írástudók szerkesztették, akik megváltoztatták, eltúlozták az eredeti szövegek tanításait

Az alábbi állítások ellen felhozott meggyőző érvek között a füzetben olyan érdekes tények szerepelnek, mint:

  • a négy újszövetségi evangélium mindegyike hűen közvetíti a szemtanúk Jézus Krisztus életéről szóló tanúságtételeit. Például a Márk evangéliumában olvasható történetek Péter bizonyságtételei, Lukács pedig Pál „háziorvosa” és útitársaként, szemtanúktól hallott bizonyságtételeket dolgozott fel evangéliumában.
  • a Holt-tengeri tekercsek szövege és a masszoréta szövegek 95%-ban megegyeznek, a keletkezésük között eltelt több mint 1000 év ellenére
  • egy 367-ben keletkezett pásztori levél felsorolja a mai Újszövetség mind a 27 könyvét
  • időegyenes követi Jézus munkásságának állomásait, szemtanúk tanúságtételeivel alátámasztva

Timothy Paul Jones az Oklahomabeli Tulsa peremén lévő, növekedő gyülekezet, a Rolling Hills-i First Baptist Church lelkipásztora. Lelkészi és Biblia-irodalmi BA, illetve MA diplomáján kívül megszerezte a Southern Baptist Theological Seminary doktori képesítését. Kiváló teológiai kutatásaiért megkapta a Baker Book House Award kitüntetését, illetve a North American Professors of Christian Education Scholastic Recognition díjat a spirituális információ területén végzett doktori munkájáért.

A Miért hiteles a Biblia? összefoglalása Dr. Paul Jones Misquoting Truth: A Guide to the Fallacies of Bart Ehrman’s  Misquoting Jesus [Az igazság tévedése: Útmutató a Bart Ehrman „Tévesen idézték Jézust” című könyvében szereplő téveszmékhez] című könyvének, mely a kereszténység és a Biblia hitelességét támadó érvek magyarázata és cáfolata.

Kapcsolódó termék

-20%
Harmat Kiadó:

Miért hiteles a Biblia?

Dr. Jones a Biblia megbízhatóságával szemben hangoztatott közkeletű ellenérvekre és kérdésekre keresi a választ: honnan tudhatjuk, hogy a Biblia fennmaradt kéziratai nem torzultak-e az eredetiekhez képest; megbízható forrásból származnak-e az evangéliumok, amelyek jó néhány évtizeddel Jézus halála után íródtak; az Újszövetség szerkesztői saját céljaiknak megfelelően módosítottak az eredeti szövegen – és így tovább. A szerző a szkeptikusok állításait a történelmi tényekkel összevetve rámutat a kritikusok logikai hibáira és tévedéseire. A leporelló képekkel és táblázatokkal illusztrálva ismerteti az újszövetségi kánon keletkezésének történetét, a Holt-tengeri tekercsek felfedezésének jelentőségét, a Jézus által beteljesített ószövetségi próféciákat és még számos érdekes kérdést.

Részletes adatlap »399 Ft 319 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2016. október 19.

Philip Yancey ajánlója

Philip Yancey legújabb könyvében tíz embert próbáló helyzetről tudósít, ahol nemcsak újságíróként, hanem a kegyelem üzenetének közvetítőjeként is jelen volt.

2015. november 28.

Ti azért így imádkozzatok!

Kovács Endre Ti azért így imádkozzatok! című könyve a Miatyánk vezérfonalát követve olyan útmutatást igyekszik találni az imádkozni vágyó ember számára, ami mai kérdéseinket komolyan veszi, és mindeközben a kétezer éven átívelő keresztény örökség hangsúlyait is hűen képviseli.

Elolvasom »

2015. október 06.

Úgy döntöttem megbocsátok…fiam gyilkosának

Az édesanya, dr. Dianne B. Collard fia halála után tizennyolc évvel írta meg könyvét, hogy leendő olvasóival együtt keressen választ kínzó kérdéseire. Miért hagyta Isten, hogy ez megtörténjen? Csakugyan azt várja tőle, hogy megbocsásson? De hogyan lehet megbocsátani, ha valaki ilyen szörnyűséget követ el?

Elolvasom »

2015. október 06.

Életrevaló – Bibliaismeret 2. Munkafüzet

Munkafüzet hittanórára, vasárnapi iskolába vagy otthonra – második osztályosoknak.

Elolvasom »

2019. április 15.

A Hópárduc felesége

Este olvasás közben néha nehéz elkapni azt a pillanatot, amikor még következmények nélkül lehet becsukni a könyvet, és időben le lehet feküdni. Aki szereti az élettörténeteket, az ne is készítsen könyvjelzőt maga mellé, ha A Hópárduc feleségét választja esti olvasmányul (zsebkendő viszont jól jöhet). Elolvasom »

2018. június 09.

Orsolics Zénó bemutatója

Azt, hogy kivé válunk, alapjaiban határozzák meg az emberek, akik körülvesznek minket, az élettörténetek, amelyekkel találkozunk. A Flashback egy ilyen könyv. Nagy örömmel ünnepeltük ezért Élet utak sorozatunk legújabb kötetének megjelenését 2018. június 8-án az Adna Caféban.  Elolvasom »

Még több könyvajánló blog »