Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

Miért hiteles a Biblia?

2015. november 18.

Dr. Jones a Biblia megbízhatóságával szemben hangoztatott közkeletű ellenérvekre és kérdésekre keresi a választ: honnan tudhatjuk, hogy a Biblia fennmaradt kéziratai nem torzultak-e az eredetiekhez képest; megbízható forrásból származnak-e az evangéliumok, amelyek jó néhány évtizeddel Jézus halála után íródtak; az Újszövetség szerkesztői saját céljaiknak megfelelően módosítottak az eredeti szövegen – és így tovább.

A szerző a szkeptikusok állításait a történelmi tényekkel összevetve rámutat a kritikusok logikai hibáira és tévedéseire. A leporelló képekkel és táblázatokkal illusztrálva ismerteti az újszövetségi kánon keletkezésének történetét, a Holt-tengeri tekercsek felfedezésének jelentőségét, a Jézus által beteljesített ószövetségi próféciákat és még számos érdekes kérdést.

A történelem folyamán mindig is foglalkoztatta az embereket a kérdés: „Lehetséges, hogy a Biblia hamis?” A legtöbb példányszámban eladott Miért hiteles a Biblia? lenyűgöző és meggyőző válaszokat ad olyan kérdésekre, mint: „Megbízható-e a Biblia?”; „Hogyan adták tovább a történeteket?”; „Honnan tudhatjuk biztosan, hogy pontosan másolták a Bibliát?”; „Ki döntötte el, hogy mely könyvek kerüljenek bele a Bibliába?” és „Miért megbízható a Biblia?”. A színes, kartonált, 12 oldalas brosúra kiváló tanításul szolgál azoknak, akik nemrégiben találtak Istenre, illetve akiket érdekel a Biblia eredete.

A brosúra 140*216 mm, a legtöbb Bibliába illeszkedik.

A világi könyvek gyakran megkérdőjelezik a Biblia hitelességét. Sokan úgy vélik, a Biblia ősi iratok összessége, melyeket olyan sokszor újraszerkesztettek, hogy mára már tele van hibával. A Miért hiteles a Biblia? segít a hívőknek elhárítani a Biblia elleni támadásokat és megvédeni a hitet. Öt fontos kérdésen keresztül az író azt vizsgálja, hogyan vélekednek a szkeptikusok és mit mond ezzel szemben a történelem. Idővonalon mutatja a fontosabb iratok, bibliai kanonikus könyvek megjelenését, fejlődését. A füzet bizonyíték arra, hogy a Biblia tökéletesen megbízható!

Az író, Timothy Paul Jones, Ed.D. kétséget kizáróan állítja, hogy „a Biblia tökéletesen megbízható”. Érthető, lényegre törő megfogalmazásban rávilágít a kritikusok érveinek, gondolkodásának hibáira, mindezt könnyen érthető stílusban, táblázatok, magyarázatok és egy időegyenes segítségével.

A füzet cáfolat a következő állításokra:

  • az Evangéliumokat évekkel Jézus halála után nem szemtanúk írták, hanem olyan emberek, akik később éltek
  • a Jézus életéről és haláláról szóló történetek nem megbízhatóak, különösen, hogy sok közülük csupán szájhagyomány útján terjedt
  • a Biblia tele van szövegproblémákkal – amint azt a Holt- tengeri tekercsek felfedezése kapcsán is felismerhettük
  • a mai Újszövetség nagy része évszázadokkal Jézus és az apostolok halála után íródott, ezért elképzelhető, hogy voltak régebbi iratok, melyeket nem fogadtak el később, mint „evangéliumot”
  • sem a Biblia eredeti kéziratai, sem azok első másolatai nem állnak rendelkezésünkre, ezért nem tudhatjuk valóban mi állt ezekben az iratokban
  • a Bibliát saját hitük által vezérelt írástudók szerkesztették, akik megváltoztatták, eltúlozták az eredeti szövegek tanításait

Az alábbi állítások ellen felhozott meggyőző érvek között a füzetben olyan érdekes tények szerepelnek, mint:

  • a négy újszövetségi evangélium mindegyike hűen közvetíti a szemtanúk Jézus Krisztus életéről szóló tanúságtételeit. Például a Márk evangéliumában olvasható történetek Péter bizonyságtételei, Lukács pedig Pál „háziorvosa” és útitársaként, szemtanúktól hallott bizonyságtételeket dolgozott fel evangéliumában.
  • a Holt-tengeri tekercsek szövege és a masszoréta szövegek 95%-ban megegyeznek, a keletkezésük között eltelt több mint 1000 év ellenére
  • egy 367-ben keletkezett pásztori levél felsorolja a mai Újszövetség mind a 27 könyvét
  • időegyenes követi Jézus munkásságának állomásait, szemtanúk tanúságtételeivel alátámasztva

Timothy Paul Jones az Oklahomabeli Tulsa peremén lévő, növekedő gyülekezet, a Rolling Hills-i First Baptist Church lelkipásztora. Lelkészi és Biblia-irodalmi BA, illetve MA diplomáján kívül megszerezte a Southern Baptist Theological Seminary doktori képesítését. Kiváló teológiai kutatásaiért megkapta a Baker Book House Award kitüntetését, illetve a North American Professors of Christian Education Scholastic Recognition díjat a spirituális információ területén végzett doktori munkájáért.

A Miért hiteles a Biblia? összefoglalása Dr. Paul Jones Misquoting Truth: A Guide to the Fallacies of Bart Ehrman’s  Misquoting Jesus [Az igazság tévedése: Útmutató a Bart Ehrman „Tévesen idézték Jézust” című könyvében szereplő téveszmékhez] című könyvének, mely a kereszténység és a Biblia hitelességét támadó érvek magyarázata és cáfolata.

Kapcsolódó termék

-20%
Harmat Kiadó:

Miért hiteles a Biblia?

Dr. Jones a Biblia megbízhatóságával szemben hangoztatott közkeletű ellenérvekre és kérdésekre keresi a választ: honnan tudhatjuk, hogy a Biblia fennmaradt kéziratai nem torzultak-e az eredetiekhez képest; megbízható forrásból származnak-e az evangéliumok, amelyek jó néhány évtizeddel Jézus halála után íródtak; az Újszövetség szerkesztői saját céljaiknak megfelelően módosítottak az eredeti szövegen – és így tovább. A szerző a szkeptikusok állításait a történelmi tényekkel összevetve rámutat a kritikusok logikai hibáira és tévedéseire. A leporelló képekkel és táblázatokkal illusztrálva ismerteti az újszövetségi kánon keletkezésének történetét, a Holt-tengeri tekercsek felfedezésének jelentőségét, a Jézus által beteljesített ószövetségi próféciákat és még számos érdekes kérdést.

Részletes adatlap »399 Ft 319 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2014. december 12.

Francine Rivers – Bátorság fiai sorozat

Ezek a regények olyan bibliai személyekről szólnak, akik a hit embereként mások árnyékában éltek és szolgáltak. Mindnyájan az ókori Keleten éltek, történetük mégis aktuális üzenetet közvetít a mi életünkre és azokra a súlyos kérdésekre nézve is, amelyekkel mai, bonyolult világunkban részesülünk.

Elolvasom »

2016. február 03.

Beszélgetés a Hatalmi csapdák a gyülekezetben című könyvről

Áldás, békesség! Szeretettel köszöntjük hallgatóinkat, Fekete Ágnes vagyok.
Minden közösségre jellemző, de az egyházra különlegesen is igaz, hogy csak a szép és jó oldalát szeretné megmutatni. Félünk beszélni azokról a dolgokról, amelyek minket nem jó színben tűntetnek fel. Pedig szerintem éppen az hitelesít még egy családot is, ha képesek a konfliktusaikat jól megoldani, és nem az, ha úgy tesznek, mintha ilyenek nem lennének. Ma egy nehéz kérdésről beszélünk. Egy könyv adta az ötletet, amelyet a Harmat Kiadó adott ki. Martina és Volker Kessler műve a Hatalmi csapdák a gyülekezetben. Vajon miért van az, hogy még az egyház is beleesik hatalmi csapdákba? Ezt először Steinbach Józseftől, a Dunántúli Egyházkerület püspökétől kérdeztem.

Elolvasom »

2017. április 27.

Könyvbemutató – Martin Luther 147. zsoltár magyarázata

Szeretettel hívjuk Martin Luther: 147. zsoltár magyarázata című könyv bemutatójára 2017. május 11-én 18 órára a Karakter 1517 könyvesboltba (Debrecen, a Nagytemplom mögött).

A beszélgetés résztvevői:
Fazekas Gergely Tamás egyetemi adjunktus
Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója
Lente István, a könyv szerkesztője

“Mivel a kárhozott világ az uralkodók és fejedelmek, valamint az ördög hatására olyannyira gyalázatosan hálátlan, s Isten minden kegyelmével és javaival – mind a testiekkel, mind a lelkiekkel – visszaél, ellenségesen bánik az ő isteni szavával és törvényével, míg el nem jön a számonkérés órája, elkezdtem énekelni és olvasni a szoltárt, hogy dícsérjem Istent és hálát adjak neki. Talán akad még egy-két istenfélő keresztyén, akik velem együtt magasztalják őt. Így hiheteném, hogy mégsem csupán háládatlanság és megvetés van a világon.”
Martin Luther

luther_meghivo_A4per3

2018. június 09.

Orsolics Zénó bemutatója

Azt, hogy kivé válunk, alapjaiban határozzák meg az emberek, akik körülvesznek minket, az élettörténetek, amelyekkel találkozunk. A Flashback egy ilyen könyv. Nagy örömmel ünnepeltük ezért Élet utak sorozatunk legújabb kötetének megjelenését 2018. június 8-án az Adna Caféban.  Elolvasom »

2018. május 24.

Könyvbemutató – Mihalec Gábor: Házasság 2.0

„Ha a házasságod 1.0 verziója zátonyra futott, még mindig van esélyed, hogy megalkoss valami újat ugyanazzal a társsal.” Elolvasom »

2016. november 09.

A Megváltó szeretet

A Hóseás könyvének alaptörténetét feldolgozó regény valódi utazás egy emberi lélek megtisztulásának évekig tartó folyamában. Isten hatalmas kegyelmének megtapasztalása az ajándék a sorok között.
Elolvasom »

Még több könyvajánló blog »