Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

Parázs a hó alatt

2015. október 07.

Jacob és Marlee huszadik házassági évfordulójukon – egy viharos szentestén – elindulnak, hogy a válási papírok aláírásával örökre búcsút mondjanak egymásnak. Azonban egy rossz mozdulat a hóborította síkos aszfalton, és egész életük megváltozik. Vajon képes lesz-e Marlee egy különös lelki utazás hatására felszítani kapcsolatuk tüzét, és férjével összefogva megmenteni a házasságukat?

A Parázs a hó alatt egy Charles Dickens ihlette történet a reményről és az újrakezdés lehetőségéről. 

Vélemények a könyvről

Elgondolkodtató, viharos, szívet melengető. – Magnoliaolavas

 

A történet nagy szomorúsággal kezdődik. Egy kontraszt van benne, hiszen szenteste van, ami a boldogságot jelenti sokak számára. Teljesen mindegy, hogy a gyermekeink örömét vagy éppen a Megváltó megszületésére gondolunk, ez a nap a boldog ünnep napja. Ezt pedig a boldog várakozás előzi meg.

Marlee és Jacob 20 éves házasságuk lezárásaként, éppen a házassági évfordulójukon igyekeznek (milyen morbid!) az ügyvédhez, hogy aláírhassák a váláshoz szükséges papírokat. Szakad a hó, vihar van, csend telepszik a külvilágra, ők a feszélyezett csendben utaznak autójukkal.

Amíg a szívemmel hitetlenkedve és kíváncsian olvastam a kis ház történéseit, izgalommal töltött el az aranyedények szerepe, addig az agyam miatt csak a fejem csóváltam. Valahogyan olyan érzésem volt, mint amikor egy kirakóba a sok kék színű darabkát próbálom rossz helyre begyömöszölni. Én is próbáltam mindent elhinni, s amikor már éppen döntöttem, és a mese kritériumai alapján olvastam, akkor találtam meg a jót, akkor került helyére az utolsó darab, akkor lett tiszta az ég, s akkor lett igazi karácsony. – Részlet az andielmenyei blog könyvajánlójából

 

Nagyon tanulságos mondanivalója van. Fő témája, amit körüljár, a válás. Legalábbis ezzel kezdődik. A családi kapcsolatokról, az újrakezdésről és a választások lehetőségéről szól. Mert mindig van választható út, soha nem csak egyetlen irány. Ez a kis történet hűen mutatja, hogy a sorsunk tőlünk függ, a jövőnk rajtunk áll, ahogy alakítjuk a jelenünket, úgy változik a jövőnk. – Részlet A másik világ blog könyvajánlójából.

Chirs Fabry

Chris Fabry kilencgyermekes családapa, aki rádiós műsorvezetőként (Chris Fabry Live!) és regényíróként egyaránt tevékenykedik. Több sikeres és díjnyertes regény szerzője.

Gary Chapman

Gary Chapman több mint harminc éve dolgozik családterapeutaként,keresztény író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó, Az öt szeretetnyelv (Five Love Languages) pár- és pszichoterápiai fogalom megalkotója. Rendszeres előadó bel- és külföldi konferenciáknak a házasság, család és kapcsolatok témakörében.Leghíresebb könyvét, az Egymásra hangolva címűt közel negyven nyelvre fordították le.

Lapozzon bele

Még több könyvajánló blog

2015. október 25.

A tékozló Isten

Lehet-e bármi újat mondani Jézus talán legismertebb példázatáról? A bevett magyarázatok a lázadó fiatalabb fiú bűnösségét szokták hangsúlyozni, ám a híres New York-i lelkipásztor szerint Jézus ismert példázatának igazi címzettje a mindenkori „idősebb testvér”, a kegyes gyülekezeti tag, aki sokkal inkább elveszett, mint a lázadó fiatalabb.

Elolvasom »

2015. november 18.

10 kérdés és válasz: Jehova Tanúi

Színes, reprezentatív, 14 oldalas leporello a Jehova Tanúiról. Megbízható Biblia az Új Világ-fordítás? Csak 144 000 ember jut a mennybe? Valóban pogány tanítás a Szentháromság tana? Jézus Krisztus azonos lenne Mihály arkangyallal?

Elolvasom »

2015. október 06.

A Hajnalvándor útja – Narnia Krónikái 5.

Lucy és Edmund unokatestvérüknél, az idegesítő és fontoskodó Eustace-nél tölti a nyári szünidő napjait. A falon lógó képek egyike azonban váratlanul életre kel, és a következő pillanatban Caspian herceg hajóján találják magukat. A vándorok célja nem más, mint felkutatni a hét eltűnt lordot, majd elhajózni a világ legkeletibb csücskéig.

Elolvasom »

2016. december 19.

C. S. Lewis: A nagy válás

C. S. Lewis A nagy válás című írásának 2016-os kiadása megújult külsővel jelent meg a Harmat kiadónál. A világhírű XX. századi író, irodalomtudós, oxfordi tanár és keresztény apologéta szerző neve feltehetően nem cseng ismeretlenül senki számára. Azok, akik olvastak már munkáiból, ismerik Lewis merészen sajátos, fantáziadús világát. Akik még nem, azok pedig hallhattak róla (vagy épp most olvashatnak).
Elolvasom »

2016. április 20.

Egy híres barátság története

„Ezek a legbecsesebb órák – amikor egy fárasztó nap után négyen-öten összegyűlünk kedvenc fogadónkban; papucsba bújunk, lábunkat a ragyogó nap felé nyújtjuk, italunk könyöktávolságra; beszélgetünk, s az egész világ, meg ami azon túl van, megnyílik előttünk; senkiért sem vagyunk felelősek, szabadok és egyenlők vagyunk mindahányan, mintha csak egy órája találkoztunk volna, de közben az évek során megérlelt ragaszkodás vesz körül. Az élettől – a földi élettől – ennél szebb ajándékot nem kaphatunk. Megérdemeltük egyáltalán?” – vallja a 20. század egyik legnagyobb keresztény gondolkodója, C. S. Lewis baráti és írói köréről, az Inklingsről. Elolvasom »

2015. október 06.

Bálványaink – ismert és rejtőzködő istenek

Míg egyeseknek a család és a gyerekek, a karrier és az elismerés a bálványuk, másoknál egy szerelmi kapcsolat, a tudás, valamilyen társadalmi ügy, vagy éppen a keresztény szolgálatban való eredményesség tölt be ilyen szerepet.

Elolvasom »

Még több könyvajánló blog »