Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

Parázs a hó alatt

2015. október 07.

Jacob és Marlee huszadik házassági évfordulójukon – egy viharos szentestén – elindulnak, hogy a válási papírok aláírásával örökre búcsút mondjanak egymásnak. Azonban egy rossz mozdulat a hóborította síkos aszfalton, és egész életük megváltozik. Vajon képes lesz-e Marlee egy különös lelki utazás hatására felszítani kapcsolatuk tüzét, és férjével összefogva megmenteni a házasságukat?

A Parázs a hó alatt egy Charles Dickens ihlette történet a reményről és az újrakezdés lehetőségéről. 

Vélemények a könyvről

Elgondolkodtató, viharos, szívet melengető. – Magnoliaolavas

 

A történet nagy szomorúsággal kezdődik. Egy kontraszt van benne, hiszen szenteste van, ami a boldogságot jelenti sokak számára. Teljesen mindegy, hogy a gyermekeink örömét vagy éppen a Megváltó megszületésére gondolunk, ez a nap a boldog ünnep napja. Ezt pedig a boldog várakozás előzi meg.

Marlee és Jacob 20 éves házasságuk lezárásaként, éppen a házassági évfordulójukon igyekeznek (milyen morbid!) az ügyvédhez, hogy aláírhassák a váláshoz szükséges papírokat. Szakad a hó, vihar van, csend telepszik a külvilágra, ők a feszélyezett csendben utaznak autójukkal.

Amíg a szívemmel hitetlenkedve és kíváncsian olvastam a kis ház történéseit, izgalommal töltött el az aranyedények szerepe, addig az agyam miatt csak a fejem csóváltam. Valahogyan olyan érzésem volt, mint amikor egy kirakóba a sok kék színű darabkát próbálom rossz helyre begyömöszölni. Én is próbáltam mindent elhinni, s amikor már éppen döntöttem, és a mese kritériumai alapján olvastam, akkor találtam meg a jót, akkor került helyére az utolsó darab, akkor lett tiszta az ég, s akkor lett igazi karácsony. – Részlet az andielmenyei blog könyvajánlójából

 

Nagyon tanulságos mondanivalója van. Fő témája, amit körüljár, a válás. Legalábbis ezzel kezdődik. A családi kapcsolatokról, az újrakezdésről és a választások lehetőségéről szól. Mert mindig van választható út, soha nem csak egyetlen irány. Ez a kis történet hűen mutatja, hogy a sorsunk tőlünk függ, a jövőnk rajtunk áll, ahogy alakítjuk a jelenünket, úgy változik a jövőnk. – Részlet A másik világ blog könyvajánlójából.

Chirs Fabry

Chris Fabry kilencgyermekes családapa, aki rádiós műsorvezetőként (Chris Fabry Live!) és regényíróként egyaránt tevékenykedik. Több sikeres és díjnyertes regény szerzője.

Gary Chapman

Gary Chapman több mint harminc éve dolgozik családterapeutaként,keresztény író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó, Az öt szeretetnyelv (Five Love Languages) pár- és pszichoterápiai fogalom megalkotója. Rendszeres előadó bel- és külföldi konferenciáknak a házasság, család és kapcsolatok témakörében.Leghíresebb könyvét, az Egymásra hangolva címűt közel negyven nyelvre fordították le.

Lapozzon bele

Még több könyvajánló blog

2015. november 19.

Az 5 szeretetnyelv: Kamaszokra hangolva

Ha hamis hegedűszót hallunk, érdemes elgondolkoznunk, hogy a zenész tehetségével, vagy a hegedű hangolásával van-e baj. Rosszul hangolt hangszerrel szinte lehetetlen nem disszonáns zenét játszani.

Elolvasom »

2015. október 07.

Jézus másként

A teológiai kézikönyvek általában fosztóképzővel – halhatatlan, láthatatlan, végtelen – határozzák meg Istent. De vajon hogyan lehetne róla másképpen beszélni, nem tagadással? – kérdezi Philip Yancey. Új könyvében a „valóságos” Jézusnak ered a nyomába, aki meggyőződése szerint egymagában korrigálja az Istenről alkotott összes téves elképzelésünket.

Elolvasom »

2016. július 28.

Bolyki Brothers: A hangszerek mi vagyunk

Miközben a karácsonyi könyvdömping utószezonjaként újabb celebvallomások és sztárszakácskönyvek árasztják el (immár leárazva) a standokat, üdítő élmény felfedezni a 30 éves Bolyki Brothers a cappella együttest bemutató kötetet. S nem csak azért, mert a sokak szívének kedves énekcsapat szórakoztató stílusban idézi fel működésének eddigi három évtizedét, hanem annak okán is, hogy a gyakran elsülő poénok és hatalmas sztorik mellett hitéről is tanúságot tesz.

Gegeny_bolyki_l

Elolvasom »

2016. július 29.

Debra Bridwell – Gyermekre vágyva /Bátorítás a meddőség fájdalmával küzdőknek/

Debra Bridwell a saját életébe vezet be, és őszintén mesél az érzéseiről, küzdelmeiről, és a feneketlen szomorúságról, amit a gyermekáldás elmaradása okozott. Eközben végig nagyon sok információval látott el minket, olvasókat, és alaposan körüljárta a lehetőségeket, fáradtságot nem kímélve, hogy elmagyarázza nekünk…

Elolvasom »

2015. október 06.

Az utolsó bűnevő

Nem azért ajánlom, mert izgalmas és megindító is, misztikus és titkokkal terhelt is. Még csak azért sem, mert meg is filmesítették. Hanem mert a legfontosabb kérdéssel foglalkozik: van-e szabadulás a bűn terhétől? Van-e olyan szabadulás, ami nem veszít értékéből a halálon túl se? – Békehírnök 2014. április 20.

Elolvasom »

2015. október 06.

Míg arcunk nem lesz

Felnőtteknek szóló regény C.S. Lewis angol írónak, Tolkien barátjának, a világhírű Narnia sorozat szerzőjének tollából. Kortalan mítosz két hercegnőről, a szépségről és a csúfságról, a szent és a profán szeretet küzdelméről, a látható és a láthatatlan valóságról.

Elolvasom »

Még több könyvajánló blog »