Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

Az utolsó bűnevő

2015. október 06.

Nem azért ajánlom, mert izgalmas és megindító is, misztikus és titkokkal terhelt is. Még csak azért sem, mert meg is filmesítették. Hanem mert a legfontosabb kérdéssel foglalkozik: van-e szabadulás a bűn terhétől? Van-e olyan szabadulás, ami nem veszít értékéből a halálon túl se? – Békehírnök 2014. április 20.

 

Egyrészt imádtam a könyvet, nem tudtam letenni, hiszen a történet tényleg lenyűgöző, érzelmekkel teli, és mindemellett izgalmas is, hiszen szerettem volna én is mindennek utánajárni, meglelni a bűnevőt, hogy Cadi, ez a picike, magányos, szeretetre éhes kislány feloldozást kaphasson, szerettem volna, hogy a családjával újra boldog legyen… – Részlet kellylupiolvas.com-ról

 

Én eddigi életem során nem találkoztam még a bűnevő fogalmával, azért nagy kíváncsisággal fogtam neki az olvasmánynak, hiszen mindig felcsigáz, ha valami újdonságot hallok/tanulok. 

Elsőként had szögezzem le, ez egy erősen vallásos könyv, emiatt esetleg lehet, hogy valaki negatív szájízzel vélekedne a regényről. De ha rám hallgattok, felülkerekedtek önmagatokon, és elolvassátok! Nem fogtok csalódni! ;)

Maga a történet egy zárkózott kis közösségben játszódik, ahol a hatalom egy ember kezében összpontosul, de a közösség nem mer fellépni ellene. Ez magában egy elég nagy konfliktust okoz a történetben, de ne szaladjunk ennyire előre. :)

Cady Forbes  egy különleges kislány, aki nagy súlyokat cipel magával, és nem tud szabadulni a bűntől, amit elkövetett. A fülszöveg alapján tudhatjuk, hogy testvére valamilyen okból életét vesztette, de a könyv feléig nem tudjuk, hogy Cady szándékosan bántotta-e a testvérét, vagy valamilyen más okból veszthette életét. 

Az első fejezetekben már mély gyász járta át a lelkem olvasás közben, hiszen a kislány mamája elhunyt, és a temetésen vártuk a bűnevőt, hogy megszabadítsa az egész életében elkövetett bűnöktől. Tilos erre az emberre még ránézni is, mert megfertőz, és emellett pedig a pokolra kerül a kíváncsiskodó lelke is. 

Cady persze gyerek, és nem tudott ellenállni a kísértésnek, ezzel hatalmas lavinát elindítva. Őszintén én azt gondoltam, az egész könyv a bűnevő felkutatására fog épülni, de nem.. nem is akármilyen fordulatok lesznek még a történetben!!

Amint Cady a bűnevőt  próbálja felkutatni, egy különös kislányt ismer meg, akit csak Ő lát. Emellett egy idegen is a falu határára téved, aki Isten igéit hirdeti, és igencsak összezavarja a dolgokat.

“Nem az számít, hogy milyen mélyre temetik az igazságot, hanem hogy a végén úgyis napvilágra kerül.”

Igazából nem szeretnék túl sokat elárulni Nektek, mert szeretném, ha elolvasnátok! Néhol én is sokalltam az Úr szavait, de mindent egybevetve akkor is egy kihagyhatatlan könyv szerintem, mert sok tanulsággal szolgál, arról nem is beszélve, hogy folyamatosan olyan fordulatoknak lehetünk tanúi, hogy csak ámulunk! 

Sokszor éreztem, hogy nem lehet hova fokozni már a történéseket, de Rivers rácáfolt. Még akkor is tekert – csavart egyet a történetben, és nem győztem kapkodni a fejem! Tényleg fantasztikus regény, csak engednünk kell, hogy magával sodorjon, és már el is feledkezel a napi gondjaidról.

Számomra tökéletes kikapcsolódás volt, köszönöm Nektek Harmat Kiadó!  – Részlet a http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu-ról.

Kapcsolódó termék

-50%
Francine Rivers:

Az utolsó bűnevő

Cadi Forbes, az élénk képzeletű tízéves kislány súlyos lelki traumát él át kishúga halála miatt. Saját magát okolja a tragédiáért, és fejébe veszi, hogy csakis úgy szabadulhat meg bűnétől, ha a tiltások ellenére felkeresi a hegyek közé száműzött remetét, a bűnevőt, és megkéri rá, hogy szabadítsa meg a vétkétől.

A bűnevő nem kitalált személy, a valóságban is létezett a tizenkilencedik századi Angliában, Skóciában és Walesben olyan személy, akit a kisebb közösségek azért fizettek, hogy magára vállalja az elhunytak bűneit. A különös szokást a kivándorlók magukkal vitték Amerikába, és főként az Appalache-hegységben gyakorolták. Francine Rivers regénye egy ilyen emigráns walesi közösségben játszódik, a Nagy Füstös-hegység vadregényes környezetében. Cadi Forbes megrázó és felemelően szép története arról tanúskodik, hogyan jut el egy kislány – és vele együtt egy egész közösség – a babonás hiedelmek világából a valódi megbocsátásig: az igaz Istenhitig.

Részletes adatlap »3 500 Ft 1 750 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2016. október 17.

Ismertetőjelük a szeretet

Mit tehetünk keresztényként, hogy felfigyeljenek ránk az emberek? Persze pozitív érdeklődéssel. Rendezzünk különleges programokat? Árasszuk el Krisztusról és az evangéliumról szóló szórólapokkal az utca emberét? Vegyük meg a tévécsatornákat? Törjünk az internetes tartalmak feletti uralomra? A mi templomunk legyen a legmagasabb és legkülönlegesebb épület a környéken? Nyerjük meg a celebeket vagy a legfőbb politikusokat a hitnek? Alapítsunk egy mindenkit lehengerlő zenei formációt?
Elolvasom »

2016. július 14.

Gyermekmentő családok – Tabudöntögető interjúkötet az örökbefogadásról

gyermekmento

Vajon ki fogadna ma örökbe egy néma és vak cigány kisfiút? Vagy egy Down- szindrómás kisbabát? Esetleg három óvodáskorú roma testvérpárt? Magyarországon a mintegy húszezer gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermek fele örökbe adható lenne, ámde három év felett már nem kellenek senkinek. A velük kapcsolatos előítéleteket oldja az a nemrég megjelent interjúkötet, melyben olyan szülők is megszólalnak, akik a legkitaszítottabbakat vállalták fel egy életre.

Elolvasom »

2015. október 06.

Gary Chapman és Catherine Palmer: regénysorozat a házasság négy évszakáról

Idill kisváros Öbölmélye nevű városrészében nyugtalanító események kavarják fel a kedélyeket. Brenda és Steve Hansen házánál felbukkan egy elhanyagolt külsejű hajléktalan, Cody, aki kissé együgyű, és képtelen gondoskodni magáról. Ám a házspár életében ennél sokkal nagyobb a gond!

Elolvasom »

2017. február 11.

Az iszlám és a kereszténység

Sok mindent tudtam eddig is az iszlámról, de azt nem tudtam, hogy nem szabad a bal kezünket használni evéskor (mázli, hogy jobbkezes vagyok!), és azt sem, hogy nem illik úgy ülni, hogy a talpunk valaki felé irányuljon. Mai világunkban bármikor közelebbi kapcsolatba kerülhetünk muszlimokkal, jó, ha tisztában vagyunk az
ő vallásukkal.
Elolvasom »

2015. október 06.

Életrevaló – Bibliaismeret 6. Tanári kézikönyv

Az Életrevaló tankönyvcsalád célja, hogy a gyermekek sokféle élményen, nagy beszélgetéseken, alkotó tevékenységeken és játékokon keresztül ismerjék meg a Bibliának évezredes igazságait.

Elolvasom »

2015. október 07.

Parázs a hó alatt

Jacob és Marlee huszadik házassági évfordulójukon – egy viharos szentestén – elindulnak, hogy a válási papírok aláírásával örökre búcsút mondjanak egymásnak. Azonban egy rossz mozdulat a hóborította síkos aszfalton, és egész életük megváltozik. Vajon képes lesz-e Marlee egy különös lelki utazás hatására felszítani kapcsolatuk tüzét, és férjével összefogva megmenteni a házasságukat?

Elolvasom »

Még több könyvajánló blog »

Kedves Vásárlónk! Kiadónk a december 7-i és 14-i szombati munkanapokon zárva tart. Megértésüket köszönjük!

'