Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

Az utolsó bűnevő

2015. október 06.

Nem azért ajánlom, mert izgalmas és megindító is, misztikus és titkokkal terhelt is. Még csak azért sem, mert meg is filmesítették. Hanem mert a legfontosabb kérdéssel foglalkozik: van-e szabadulás a bűn terhétől? Van-e olyan szabadulás, ami nem veszít értékéből a halálon túl se? – Békehírnök 2014. április 20.

 

Egyrészt imádtam a könyvet, nem tudtam letenni, hiszen a történet tényleg lenyűgöző, érzelmekkel teli, és mindemellett izgalmas is, hiszen szerettem volna én is mindennek utánajárni, meglelni a bűnevőt, hogy Cadi, ez a picike, magányos, szeretetre éhes kislány feloldozást kaphasson, szerettem volna, hogy a családjával újra boldog legyen… – Részlet kellylupiolvas.com-ról

 

Én eddigi életem során nem találkoztam még a bűnevő fogalmával, azért nagy kíváncsisággal fogtam neki az olvasmánynak, hiszen mindig felcsigáz, ha valami újdonságot hallok/tanulok. 

Elsőként had szögezzem le, ez egy erősen vallásos könyv, emiatt esetleg lehet, hogy valaki negatív szájízzel vélekedne a regényről. De ha rám hallgattok, felülkerekedtek önmagatokon, és elolvassátok! Nem fogtok csalódni! ;)

Maga a történet egy zárkózott kis közösségben játszódik, ahol a hatalom egy ember kezében összpontosul, de a közösség nem mer fellépni ellene. Ez magában egy elég nagy konfliktust okoz a történetben, de ne szaladjunk ennyire előre. :)

Cady Forbes  egy különleges kislány, aki nagy súlyokat cipel magával, és nem tud szabadulni a bűntől, amit elkövetett. A fülszöveg alapján tudhatjuk, hogy testvére valamilyen okból életét vesztette, de a könyv feléig nem tudjuk, hogy Cady szándékosan bántotta-e a testvérét, vagy valamilyen más okból veszthette életét. 

Az első fejezetekben már mély gyász járta át a lelkem olvasás közben, hiszen a kislány mamája elhunyt, és a temetésen vártuk a bűnevőt, hogy megszabadítsa az egész életében elkövetett bűnöktől. Tilos erre az emberre még ránézni is, mert megfertőz, és emellett pedig a pokolra kerül a kíváncsiskodó lelke is. 

Cady persze gyerek, és nem tudott ellenállni a kísértésnek, ezzel hatalmas lavinát elindítva. Őszintén én azt gondoltam, az egész könyv a bűnevő felkutatására fog épülni, de nem.. nem is akármilyen fordulatok lesznek még a történetben!!

Amint Cady a bűnevőt  próbálja felkutatni, egy különös kislányt ismer meg, akit csak Ő lát. Emellett egy idegen is a falu határára téved, aki Isten igéit hirdeti, és igencsak összezavarja a dolgokat.

“Nem az számít, hogy milyen mélyre temetik az igazságot, hanem hogy a végén úgyis napvilágra kerül.”

Igazából nem szeretnék túl sokat elárulni Nektek, mert szeretném, ha elolvasnátok! Néhol én is sokalltam az Úr szavait, de mindent egybevetve akkor is egy kihagyhatatlan könyv szerintem, mert sok tanulsággal szolgál, arról nem is beszélve, hogy folyamatosan olyan fordulatoknak lehetünk tanúi, hogy csak ámulunk! 

Sokszor éreztem, hogy nem lehet hova fokozni már a történéseket, de Rivers rácáfolt. Még akkor is tekert – csavart egyet a történetben, és nem győztem kapkodni a fejem! Tényleg fantasztikus regény, csak engednünk kell, hogy magával sodorjon, és már el is feledkezel a napi gondjaidról.

Számomra tökéletes kikapcsolódás volt, köszönöm Nektek Harmat Kiadó!  – Részlet a http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.hu-ról.

Kapcsolódó termék

-50%
Francine Rivers:

Az utolsó bűnevő

Cadi Forbes, az élénk képzeletű tízéves kislány súlyos lelki traumát él át kishúga halála miatt. Saját magát okolja a tragédiáért, és fejébe veszi, hogy csakis úgy szabadulhat meg bűnétől, ha a tiltások ellenére felkeresi a hegyek közé száműzött remetét, a bűnevőt, és megkéri rá, hogy szabadítsa meg a vétkétől.

A bűnevő nem kitalált személy, a valóságban is létezett a tizenkilencedik századi Angliában, Skóciában és Walesben olyan személy, akit a kisebb közösségek azért fizettek, hogy magára vállalja az elhunytak bűneit. A különös szokást a kivándorlók magukkal vitték Amerikába, és főként az Appalache-hegységben gyakorolták. Francine Rivers regénye egy ilyen emigráns walesi közösségben játszódik, a Nagy Füstös-hegység vadregényes környezetében. Cadi Forbes megrázó és felemelően szép története arról tanúskodik, hogyan jut el egy kislány – és vele együtt egy egész közösség – a babonás hiedelmek világából a valódi megbocsátásig: az igaz Istenhitig.

Részletes adatlap »3 500 Ft 1 750 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2016. október 19.

Philip Yancey ajánlója

Philip Yancey legújabb könyvében tíz embert próbáló helyzetről tudósít, ahol nemcsak újságíróként, hanem a kegyelem üzenetének közvetítőjeként is jelen volt.

2017. szeptember 12.

Megújult látásmód

Bizonyosan állítható, hogy az olvasás élmény. Egy új világot teremt az olvasó elméjében, s akarva-akaratlanul ennek a dimenziónak a részévé válik. Időnként szívesen alakítanánk is ezt a világot, hogy saját igazságérzetünk szerint alakuljanak a benne lezajló események. Egy elképzelt világ erre sokkal több lehetőséget nyújt, mint a sokszor oly kegyetlen valós élet. Azonban sokunkkal megtörtént már bizonyára, hogy valamilyen módon nem mi alakítottuk a könyv által létrehívott életet, hanem az alakított, formált minket. Egy könyv értéke, funkciója az esztétikai élményen túl hatásában is rejlik.

Elolvasom »

2015. október 06.

A gyerekek misztériuma

Mason korábbi könyvében, A házasság misztériumában a házasság és az Istennel való kapcsolat között vont párhuzamot, A gyerekek misztériumában a szülő-gyerek kapcsolattal teszi ugyanezt. Nem szülői kézikönyv, inkább azoknak szól, akik lélekben szeretnének gyermekibbé válni, illetve azoknak, akik szeretnének közelebb kerülni a gyerekeikhez, s mint a könyvből kiderül, ez a két dolog szorosan összefügg.

Elolvasom »

2016. október 17.

Ismertetőjelük a szeretet

Mit tehetünk keresztényként, hogy felfigyeljenek ránk az emberek? Persze pozitív érdeklődéssel. Rendezzünk különleges programokat? Árasszuk el Krisztusról és az evangéliumról szóló szórólapokkal az utca emberét? Vegyük meg a tévécsatornákat? Törjünk az internetes tartalmak feletti uralomra? A mi templomunk legyen a legmagasabb és legkülönlegesebb épület a környéken? Nyerjük meg a celebeket vagy a legfőbb politikusokat a hitnek? Alapítsunk egy mindenkit lehengerlő zenei formációt?
Elolvasom »

2015. október 07.

Transzcendens etűdök – Hegedűs Endre zongoraművésszel beszélget Ferenczi Andrea

A művésznek oda kell ajándékoznia egész életét, hogy a korszak, s a művek életre keljenek, a valóság felmutatásával vallomásként, himnuszként, védő- vagy vádbeszédként megszólítsanak… – vallja az egyedülálló Chopin és Liszt interpretációiról ismert zongoraművész. Melléklet: Hegedűs Endre új, válogatás CD-je.

Elolvasom »

2015. október 07.

Ha nem elég a sajnálom

Gary Chapman és Jennifer Thomas több száz emberrel, egyedülállókkal és házasokkal találkozott tanácsadói munkája során. Közös kutatásuk eredményeként a szeretetnyelvekhez hasonlóan leírták a bocsánatkérés formáit, azaz „nyelveit” is.

Elolvasom »

Még több könyvajánló blog »