Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

Kereszténység és más vallások

2015. november 18.

A látványos táblázat segítségével áttekintést kaphatunk a biblikus és történelmi kereszténység alapvető tanításairól, összehasonlítva 17 más vallás hitelveivel, mint a júdaizmus, iszlám, bahá’í hit, unitarizmus, Jehova Tanúi, mormon egyház, egyesítő egyház, arany rózsakereszt, szikh vallás, hinduizmus, T.M., Krisna-tudat, buddhizmus, zen buddhizmus, tibeti buddhizmus, New Age és szcientológia.

Az anyagot az Apológia Kutatóközpont adaptálta és kiegészítette a hazánkban is jelentős vallási közösségek ismertetésével.

Közel egy millió eladott példány! Az elsőszámú Keresztyénség és más vallások- összehasonlító táblázat. A Kereszténység és más vallások segít tisztázni, hogy miben hiszel és miért! Ez a füzet, melynek olvasása kevesebb, mint 30 percet vesz igénybe, összehasonlítja a világ 20 vallásának, szektájának és új vallásos csoportjainak hittételeit a következő témákon keresztül: Kicsoda Isten? Kicsoda Jézus Krisztus? Mi történik a halál után? Mi az üdvösség útja és célja?

A brosúra 140*216 mm, a legtöbb Bibliába illeszkedik.

Több vallás megegyező vallási kifejezései sokszor teljesen eltérő hitelveket takarnak. A Kereszténység és más vallások segít megérteni a különbséget a különböző vallások között és erős alapot biztosít a saját vallásodnak.

A Kereszténység és más vallások világos összefoglalást ad a következő vallásokról: Kereszténység, Judaizmus, Iszlám (Szunnita és Síita), Bahá’í hit, Unitarizmus, Jehova Tanúi (Őrtorony Biblia és Traktátus Társulat), Mormon Egyház (Utolsó Napok Szentjei), Egyesítő Egyház, Arany Rózsakereszt, Szikh vallás, Hinduizmus, T.M. (Transzcendentális Meditáció), Krisna- tudat, Buddhizmus, Zen buddhizmus, Tibeti buddhizmus, New Age, Szcientológia.

A téma legnevesebb szakértői által összeállított Kereszténység és más vallások kiváló útmutatóként szolgál azoknak, akik a vallások és hitelvek áttekinthető összefoglalására vágynak. Ez a füzet a fellelhető legfrissebb összehasonlító táblázat, olyan témákat érintve, mint a Szcientológia, Bahá’í hit, illetve az Iszlám, melyek más füzetekben nem szerepelnek. A Kereszténység és más vallások áttekintő összefoglalása a világ 5 legnagyobb és 12 egyéb vallásának. A táblázat az alábbi szempontok alapján hasonlítja ezeket össze:

 • Alapító
 • Az alapítás helye, ideje
 • Legfontosabb iratok (pl. Biblia, Korán, Mormon Könyve, stb.)
 • Kicsoda Isten?
 • Kicsoda Jézus Krisztus?
 • Kicsoda a Szentlélek?
 • Mi az üdvösség útja?
 • Mi történik a halál után?
 • Egyéb sajátságok, érdekességek

A 17 oszlopból álló Kereszténység és más vallások füzet nagyszerű módja a bibliai kereszténység hitelveinek és tanításainak megtanulására, illetve azok más vallások tanításaival való összevetésére. A leporelló tömörségégének köszönhetően egyszerűen átlátható, hogy miben különböznek, illetve miben egyeznek meg a különböző vallások. A füzet nagyszerű alapanyag bármilyen Biblia-tanulmányozó, vagy missziós foglalkozáshoz.

A főszerkesztő, Paul W. Carden az új vallási mozgalmak szakértője, a CFAR ügyvezető igazgatója, a Kereszténység, kultuszok és okkultizmus főszerkesztője, a „Bible Answer Man” című rádióműsor egykori műsorvezetője. Paul életéből csaknem 30 évet szánt a szektákkal kapcsolatos kutatásainak, mely kiterjed Dél- Amerikára, Afrikára, kelet- Európára és a korábbi Szovjetunióra. 1980-ban csatlakozott a Christian Research Institute-hoz (CRI), annak alapítója, Walter Martin alatt. Paul a CRI-nél töltött 15 évből 6 évig misszionáriusként szolgált a brazíliai Sao Paolóban és 6 éven át társ-műsorvezetője volt az élő, nemzetközi „Bible Answer Man” című rádióműsornak Ron Rhodes, Robert M. Bowman, Jr., Kenneth Samples és más ismert apologetikus társaságában. A CRI-nél töltött idő alatt a nemzetközi szolgálat vezetője volt és főszerkesztője a Christian Research Journal nevű lapnak (1989- 1995).

A füzet tartalmazza, hogy hogyan válhatunk kereszténnyé, illetve szószerinti bibliai válaszokat arra, hogy más vallások hogyan vélekednek a kereszténységről.

A Kereszténység és más vallások című leporellóhoz hasonló füzetek:

 • Világnézetek összehasonlítása
 • Kereszténység, kultuszok és okkultizmus

Kapcsolódó termék

-20%
Harmat Kiadó:

Kereszténység és más vallások

Vessük össze a bibliai kereszténységet 17 más vallással! A leporellóban megtaláljuk a fontosabb hitelvek összehasonlító táblázatát, a bibliai tanítások világos összefoglalását és a legújabb kutatási eredményeket.

Részletes adatlap »399 Ft 319 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2015. november 30.

Hang a szélben – szerkesztői ajánló

Munkámból adódóan rengeteg témájú és műfajú könyvet olvasok, egy dolgot viszont megtanultam az évek során: hogy tetszik-e egy könyv, vagy sem, az az egyik legszubjektívebb dolognak tekinthető. Egy különös és számomra is megmagyarázhatatlan dolgot pedig már régen megfigyeltem az olvasási szokásaimon: átrághatok akármilyen teológiai témájú szakkönyvet vagy bibliamagyarázatot, semmi sem tud annyira megragadni, mint egy Jézus korában vagy az őt követő néhány évtizedben játszódó regény.

Elolvasom »

2016. november 21.

Mérgező munkahelyek

Ön is mérgező környezetben dolgozik? Vagy a főnöke mérgező személyiség? Ön nincs egyedül. Manapság a munkavállalók teljesíthetetlen elvárások tömegével és az érzelmi zaklatással szembesülnek, és főnökeik megkövetelik tőlük, hogy kevesebb forrást felhasználva többet teljesítsenek.  Az ilyen helyzetek kezelhetők. Igenis van választási lehetőségünk.
Elolvasom »

2016. július 28.

Francine Rivers – Az utolsó bűnevő

Ez a könyv mindenképpen egyedülálló olvasásélményt jelentett. Még soha nem olvastam ehhez hasonló könyvet, és az igazat megvallva nem is nagyon voltam érdekelt az ilyen témákban eddig, de Az utolsó bűnevő lebontotta ezeket a falakat. :)

Még nem olvastam semmit Francine Riverstől, ám már több regényével is szembetaláltam magam. Egyszer mindent ki kell próbálni, és gondoltam, ha valakinek több regényét is kiadták különböző nyelveken, akkor az csak tudhat valamit. Az utolsó bűnevőt már a megjelenés előtt kinéztem magamnak, és örömmel vetettem bele magamat, mikor kézhez kaptam. A történet nagyon érdekes, mert még soha nem halottam a bűnevő kifejezést, ezért nagyon izgatta a fantáziámat, hogy mi lehet az.

Elolvasom »

2015. október 07.

Esszék a kereszténységről

Clive Staples Lewis nem is ember volt, hanem egy egész világ – fogalmazott Peter Kreeft, a Boston College filozófiaprofesszora. Vonzereje életműve sokoldalúságában rejlik. Közel hatvan különböző műfajú írás fűződik nevéhez, melyek különleges vonása, hogy a hit gondolkodnivalóval is szolgál.

Elolvasom »

2016. szeptember 01.

Rövid hírek Narniából

Két héttel ezelőtt hivatalosan is bejelentették, hogy Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény, a Caspian herceg és A Hajnalvándor útja után Az ezüsttrón megfilmesítése is elkezdődött. A történet középpontjában Eustace, a Pevensie testvérek unokatestvére áll, akivel már az előző filmben megismerkedhettünk. Elolvasom »

2015. október 06.

A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

Sean Covey világsikerű könyve, A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása tizenévesek és fiatal felnőttek milliói számára jelentett iránytűt ahhoz, hogy valóban sikeres legyen az életük. Kézikönyv arról, amit mindenkinek tudnia kell a helyes énképről, az egészséges kapcsolatokról, a csoportnyomásról, az elvek vállalásáról és arról, hogy miképp valósíthatjuk meg a céljainkat.

Elolvasom »

Még több könyvajánló blog »