Kiszállítási információk Magunkról About us Über uns About us Über uns

Kereszténység és más vallások

2015. november 18.

A látványos táblázat segítségével áttekintést kaphatunk a biblikus és történelmi kereszténység alapvető tanításairól, összehasonlítva 17 más vallás hitelveivel, mint a júdaizmus, iszlám, bahá’í hit, unitarizmus, Jehova Tanúi, mormon egyház, egyesítő egyház, arany rózsakereszt, szikh vallás, hinduizmus, T.M., Krisna-tudat, buddhizmus, zen buddhizmus, tibeti buddhizmus, New Age és szcientológia.

Az anyagot az Apológia Kutatóközpont adaptálta és kiegészítette a hazánkban is jelentős vallási közösségek ismertetésével.

Közel egy millió eladott példány! Az elsőszámú Keresztyénség és más vallások- összehasonlító táblázat. A Kereszténység és más vallások segít tisztázni, hogy miben hiszel és miért! Ez a füzet, melynek olvasása kevesebb, mint 30 percet vesz igénybe, összehasonlítja a világ 20 vallásának, szektájának és új vallásos csoportjainak hittételeit a következő témákon keresztül: Kicsoda Isten? Kicsoda Jézus Krisztus? Mi történik a halál után? Mi az üdvösség útja és célja?

A brosúra 140*216 mm, a legtöbb Bibliába illeszkedik.

Több vallás megegyező vallási kifejezései sokszor teljesen eltérő hitelveket takarnak. A Kereszténység és más vallások segít megérteni a különbséget a különböző vallások között és erős alapot biztosít a saját vallásodnak.

A Kereszténység és más vallások világos összefoglalást ad a következő vallásokról: Kereszténység, Judaizmus, Iszlám (Szunnita és Síita), Bahá’í hit, Unitarizmus, Jehova Tanúi (Őrtorony Biblia és Traktátus Társulat), Mormon Egyház (Utolsó Napok Szentjei), Egyesítő Egyház, Arany Rózsakereszt, Szikh vallás, Hinduizmus, T.M. (Transzcendentális Meditáció), Krisna- tudat, Buddhizmus, Zen buddhizmus, Tibeti buddhizmus, New Age, Szcientológia.

A téma legnevesebb szakértői által összeállított Kereszténység és más vallások kiváló útmutatóként szolgál azoknak, akik a vallások és hitelvek áttekinthető összefoglalására vágynak. Ez a füzet a fellelhető legfrissebb összehasonlító táblázat, olyan témákat érintve, mint a Szcientológia, Bahá’í hit, illetve az Iszlám, melyek más füzetekben nem szerepelnek. A Kereszténység és más vallások áttekintő összefoglalása a világ 5 legnagyobb és 12 egyéb vallásának. A táblázat az alábbi szempontok alapján hasonlítja ezeket össze:

 • Alapító
 • Az alapítás helye, ideje
 • Legfontosabb iratok (pl. Biblia, Korán, Mormon Könyve, stb.)
 • Kicsoda Isten?
 • Kicsoda Jézus Krisztus?
 • Kicsoda a Szentlélek?
 • Mi az üdvösség útja?
 • Mi történik a halál után?
 • Egyéb sajátságok, érdekességek

A 17 oszlopból álló Kereszténység és más vallások füzet nagyszerű módja a bibliai kereszténység hitelveinek és tanításainak megtanulására, illetve azok más vallások tanításaival való összevetésére. A leporelló tömörségégének köszönhetően egyszerűen átlátható, hogy miben különböznek, illetve miben egyeznek meg a különböző vallások. A füzet nagyszerű alapanyag bármilyen Biblia-tanulmányozó, vagy missziós foglalkozáshoz.

A főszerkesztő, Paul W. Carden az új vallási mozgalmak szakértője, a CFAR ügyvezető igazgatója, a Kereszténység, kultuszok és okkultizmus főszerkesztője, a „Bible Answer Man” című rádióműsor egykori műsorvezetője. Paul életéből csaknem 30 évet szánt a szektákkal kapcsolatos kutatásainak, mely kiterjed Dél- Amerikára, Afrikára, kelet- Európára és a korábbi Szovjetunióra. 1980-ban csatlakozott a Christian Research Institute-hoz (CRI), annak alapítója, Walter Martin alatt. Paul a CRI-nél töltött 15 évből 6 évig misszionáriusként szolgált a brazíliai Sao Paolóban és 6 éven át társ-műsorvezetője volt az élő, nemzetközi „Bible Answer Man” című rádióműsornak Ron Rhodes, Robert M. Bowman, Jr., Kenneth Samples és más ismert apologetikus társaságában. A CRI-nél töltött idő alatt a nemzetközi szolgálat vezetője volt és főszerkesztője a Christian Research Journal nevű lapnak (1989- 1995).

A füzet tartalmazza, hogy hogyan válhatunk kereszténnyé, illetve szószerinti bibliai válaszokat arra, hogy más vallások hogyan vélekednek a kereszténységről.

A Kereszténység és más vallások című leporellóhoz hasonló füzetek:

 • Világnézetek összehasonlítása
 • Kereszténység, kultuszok és okkultizmus

Kapcsolódó termék

-20%
Harmat Kiadó:

Kereszténység és más vallások

Vessük össze a bibliai kereszténységet 17 más vallással! A leporellóban megtaláljuk a fontosabb hitelvek összehasonlító táblázatát, a bibliai tanítások világos összefoglalását és a legújabb kutatási eredményeket.

Részletes adatlap » 399 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2015. október 06.

A kegyelem harmatja

A szerző az év 365 napjára szolgál lelki elemózsiával, s nagypéntekre, a mennybemenetel napjára, valamint pünkösdre is megfogalmazta hitének és református gyakorlatának megfelelő üzenetét. Célja, hogy...

Elolvasom »

2015. október 06.

Zaklatók, áldozatok, szemlélők: az iskolai erőszak

Micsoda veszélyes kombináció: a társait terrorizáló gyerek, a kiszemelt áldozat, aki nem mer segítséget kérni, a tétlen szemlélők, valamint a felnőttek, akik a gyermekkor velejárójának tekintik az erő...

Elolvasom »

2018. október 18.

Philip Yancey Magyarországon!

Magyarországon járt Philip Yancey, korunk egyik legnépszerűbb keresztény írója...

Elolvasom »

2015. október 06.

3 elmélet a mindenségről

Mi a valóság? Mi az emberi élet értelme? Miért szenvedünk? E rövid kis könyvben Ellis Potter, a nemzetközi előadó három fő világfelfogást elemez, amelyek mindegyike más-más választ ad ezekre az örök k...

Elolvasom »

2020. november 13.

L’Abri-közösség

Körülbelül harminc éve kezdtem el olvasni a Bibliát. Egészen addig csak a hittanos történeteket és az istentiszteleten elhangzó rövid részleteket ismertem belőle. A hatalmas könyv lenyűgözött. Megfogo...

Elolvasom »

2016. október 19.

Harag? Mint a szeretet megnyilvánulása?

Hogyan fejezhetjük ki és vezethetjük le helyesen és hasznosan a haragunkat?...

Elolvasom »
Még több könyvajánló blog »