Kiszállítási információk Magunkról Kapcsolat

Kereszténység és más vallások

2015. november 18.

A látványos táblázat segítségével áttekintést kaphatunk a biblikus és történelmi kereszténység alapvető tanításairól, összehasonlítva 17 más vallás hitelveivel, mint a júdaizmus, iszlám, bahá’í hit, unitarizmus, Jehova Tanúi, mormon egyház, egyesítő egyház, arany rózsakereszt, szikh vallás, hinduizmus, T.M., Krisna-tudat, buddhizmus, zen buddhizmus, tibeti buddhizmus, New Age és szcientológia.

Az anyagot az Apológia Kutatóközpont adaptálta és kiegészítette a hazánkban is jelentős vallási közösségek ismertetésével.

Közel egy millió eladott példány! Az elsőszámú Keresztyénség és más vallások- összehasonlító táblázat. A Kereszténység és más vallások segít tisztázni, hogy miben hiszel és miért! Ez a füzet, melynek olvasása kevesebb, mint 30 percet vesz igénybe, összehasonlítja a világ 20 vallásának, szektájának és új vallásos csoportjainak hittételeit a következő témákon keresztül: Kicsoda Isten? Kicsoda Jézus Krisztus? Mi történik a halál után? Mi az üdvösség útja és célja?

A brosúra 140*216 mm, a legtöbb Bibliába illeszkedik.

Több vallás megegyező vallási kifejezései sokszor teljesen eltérő hitelveket takarnak. A Kereszténység és más vallások segít megérteni a különbséget a különböző vallások között és erős alapot biztosít a saját vallásodnak.

A Kereszténység és más vallások világos összefoglalást ad a következő vallásokról: Kereszténység, Judaizmus, Iszlám (Szunnita és Síita), Bahá’í hit, Unitarizmus, Jehova Tanúi (Őrtorony Biblia és Traktátus Társulat), Mormon Egyház (Utolsó Napok Szentjei), Egyesítő Egyház, Arany Rózsakereszt, Szikh vallás, Hinduizmus, T.M. (Transzcendentális Meditáció), Krisna- tudat, Buddhizmus, Zen buddhizmus, Tibeti buddhizmus, New Age, Szcientológia.

A téma legnevesebb szakértői által összeállított Kereszténység és más vallások kiváló útmutatóként szolgál azoknak, akik a vallások és hitelvek áttekinthető összefoglalására vágynak. Ez a füzet a fellelhető legfrissebb összehasonlító táblázat, olyan témákat érintve, mint a Szcientológia, Bahá’í hit, illetve az Iszlám, melyek más füzetekben nem szerepelnek. A Kereszténység és más vallások áttekintő összefoglalása a világ 5 legnagyobb és 12 egyéb vallásának. A táblázat az alábbi szempontok alapján hasonlítja ezeket össze:

 • Alapító
 • Az alapítás helye, ideje
 • Legfontosabb iratok (pl. Biblia, Korán, Mormon Könyve, stb.)
 • Kicsoda Isten?
 • Kicsoda Jézus Krisztus?
 • Kicsoda a Szentlélek?
 • Mi az üdvösség útja?
 • Mi történik a halál után?
 • Egyéb sajátságok, érdekességek

A 17 oszlopból álló Kereszténység és más vallások füzet nagyszerű módja a bibliai kereszténység hitelveinek és tanításainak megtanulására, illetve azok más vallások tanításaival való összevetésére. A leporelló tömörségégének köszönhetően egyszerűen átlátható, hogy miben különböznek, illetve miben egyeznek meg a különböző vallások. A füzet nagyszerű alapanyag bármilyen Biblia-tanulmányozó, vagy missziós foglalkozáshoz.

A főszerkesztő, Paul W. Carden az új vallási mozgalmak szakértője, a CFAR ügyvezető igazgatója, a Kereszténység, kultuszok és okkultizmus főszerkesztője, a „Bible Answer Man” című rádióműsor egykori műsorvezetője. Paul életéből csaknem 30 évet szánt a szektákkal kapcsolatos kutatásainak, mely kiterjed Dél- Amerikára, Afrikára, kelet- Európára és a korábbi Szovjetunióra. 1980-ban csatlakozott a Christian Research Institute-hoz (CRI), annak alapítója, Walter Martin alatt. Paul a CRI-nél töltött 15 évből 6 évig misszionáriusként szolgált a brazíliai Sao Paolóban és 6 éven át társ-műsorvezetője volt az élő, nemzetközi „Bible Answer Man” című rádióműsornak Ron Rhodes, Robert M. Bowman, Jr., Kenneth Samples és más ismert apologetikus társaságában. A CRI-nél töltött idő alatt a nemzetközi szolgálat vezetője volt és főszerkesztője a Christian Research Journal nevű lapnak (1989- 1995).

A füzet tartalmazza, hogy hogyan válhatunk kereszténnyé, illetve szószerinti bibliai válaszokat arra, hogy más vallások hogyan vélekednek a kereszténységről.

A Kereszténység és más vallások című leporellóhoz hasonló füzetek:

 • Világnézetek összehasonlítása
 • Kereszténység, kultuszok és okkultizmus

Kapcsolódó termék

-20%
Harmat Kiadó:

Kereszténység és más vallások

Vessük össze a bibliai kereszténységet 17 más vallással! A leporellóban megtaláljuk a fontosabb hitelvek összehasonlító táblázatát, a bibliai tanítások világos összefoglalását és a legújabb kutatási eredményeket.

Részletes adatlap »399 Ft 319 FtKosárba

Még több könyvajánló blog

2016. július 29.

Küzdeni a kapcsolatokért – Pálhegyi Ferenccel beszélget Sz. Kiss Mária

A könyv elolvasásának napján egy újságárus bódé mellett mentem el. A címlapokat olvasgatva ilyen döbbenetes szalagcímek vicsorogtak rám: „Elváltak, mert unalmassá vált a házasságuk.”, vagy „Soha nem bocsátok meg a feleségemnek.”, vagy „Két hét ismeretség után házasság, három hónap után válás”, vagy „Elhagyta a családját egy fiatal nő miatt”. Szívszorító érzés, hogy mennyire értéktelenné váltak a kapcsolatok, mennyire súlytalanná lettek a fogalmak, mennyire kikopott a világból a másik megbecsülése, tisztelete. Éppen ezért csodálatos élmény Sz. Kiss Mária interjúkötetében egy olyan házasságról olvasni, amely kiállta az idő próbáját. Ma, amikor a házasság intézménye nem népszerű, jó egy kis békés, nyugodt szigetre kerülni. Jó lenne, ha tudná és érezné mindenki, hogy a holtomiglan-holtodiglan nem csupán egy fellángolásnyi fogadalom.

 untitled

Elolvasom »

2016. január 19.

Bibliai időutazás Francine Riversszel

Keresztyén romantikus regények? New York Times-bestsellerszerző? – a borító alapján ítélve bizonyos fenntartásokkal fogadtam a nővérem által először hazahozott Francine Rivers könyvet. De mivel ő irodalmár, neki ezt is megbocsátottuk. Ám valahogy kezdett egyre gyanúsabbá válni számomra az ügy, amikor már az egyetemista testvérem is – vizsgaidőszak közepén – harmadik napja olvasott hajnalba nyúlóan. Egy jól titkolni próbált pillanatban végül én is engedtem a kísértésnek, és azóta már több napfelkeltét izgultam át a szerző regényhőseinek társaságában.
Elolvasom »

2016. október 20.

Gyermekeink szeretetnyelve

Múltkor, mikor Gary Chapman könyveit olvastam, elgondolkodtam azon, vajon mi lehet a lányaim elsődleges szeretetnyelve. Nem kellett sokáig töprengenem ezen, hiszen elég, ha ismerem őket, és tudom, milyen szituáció milyen érzelmeket vált ki belőlük. Az is nyilvánvalóvá vált számomra, hogy mindkettejüknek kettő ilyen van. Az egyik az életkori sajátosságoknak megfelelő, ez a három éves lányomnál az ajándékozás (hiszen melyik hároméves ne örülne, ha ajándékot kap?), a kilenc hónaposnál a testi érintés. Emellett pedig már kirajzolódni látszik személyiségük is, a nagynál ugyanis az elismerő szavak számítanak nagyon sokat, a kicsinél pedig a minőségi idő.
Elolvasom »

2015. október 06.

Az ártatlanság gyermeke

Dynah Carey élete a lehető legtökéletesebbnek tűnik: szerető családban nevelkedik, majd a főiskolára jelentkezve találkozik élete szerelmével. Egy sötét és hideg éjszakán azonban erőszak áldozatává válik, melynek következményeként egy nem kívánt terhesség súlya nehezedik a vállára.

Elolvasom »

2015. december 12.

Szerintem, szerinted

Könyvajánló az – andielmenyei.blogspot.hu – ról.

Szerinted milyen az első szerelem? Szerinted milyen érzés egy apró kisfiúnak amikor egy kislány ráakaszkodik? Szerinted milyen, amikor nem szeretnél senkit megbántani, inkább becsapod őt nap, mint nap, hétről-hétre? Szerinted sem gyáva? Szerinted is gyáva? Szerinted is fura a lány, ha foggal-körömmel a kedvenc fáját védi? Elolvasom »

2016. november 23.

Jó éjszakát történetek

A minap utolsó meséjéhez érkeztünk az Állatos mesélőkönyvnek, amely könyv igen közel került a szívünkhöz – az enyémhez is és a hároméves Liliéhez is. Megfogta a kezemet, és azt mondta, keressünk másikat (amit egyébként jó döntésnek tartottam, mert az előzőleg említett könyvben akadt olyan mese, amit már vagy 5-6 alkalommal olvastam neki egymás utáni napokon, és akármennyire tetszett, újítottam volna).
Elolvasom »

Még több könyvajánló blog »