Kiszállítási információk Magunkról About us Über uns About us Über uns

Chris Fabry, Gary Chapman: Parázs a hó alatt

2016. július 29.

Marlee és Jacob épp szenteste napján indulnak útra, hogy a válási papírok aláírásával örökre búcsút mondjanak egymásnak. Egyetlen rossz mozdulat a hóborította, síkos aszfalton, és egész életük megváltozik. A Parázs a hó alatt egy Charles Dickens ihlette történet az újrakezdésről és a szeretet erejéről.

“Mindazoknak, akik fáznak, akiket megsebzett az élet, akik keményen küzdenek. Töltse el őket ez a történet melegséggel, élettel és mindenekfelett: reménnyel!”

Ez az első Harmat kiadós könyvem, és teljesen elvarázsolt már a borítója is. El sem tudtam képzelni, hogyan férhet ebbe a 120 oldalba egy igazi karácsonyi történet, de belefért! ;)

“Az igazi szeretetet nem lehet előre eltervezni. Nemet sem mondhatsz neki, ha egyszer már megérkezett. Az igazi szeretet akkor sem ér véget, ha esetleg a másik odébbáll…”

Egy pici könyv, egy nagy varázslatról.


Egy aprócska karácsonyi történet egy házaspárról, akik a huszadik házassági évfordulójukon elindulnak aláírni a válási papírokat. Míg három gyermekük mit sem sejtve otthon várják őket, a pár autóbalesetet szenved. Itt kezdődik a történet, amely a hó varázsáról, a reményről és a hitről szól.
Amikor Marlee magához tér a férjét sehol sem találja. A keresésére indul, azonban csak egy házra lel a hófödte dombokon. Egy mélyvörös ajtót talál, rajta magyalból és fenyőágakból készült adventi koszorú, és egy gyűrű formájú kopogtató. Az eredeti amerikai borító (lent) tökéletesen tükrözi mindezt. Egy kedves idős ember nyit neki ajtót, aki behívja a nőt a melegbe, majd három agyagedény története elevenedik meg előttünk. Ezen edények segítségével betekintést nyerhetünk a múltba, a jelenbe és a jövőbe. Persze csak annak, aki erősen hisz benne.
Vajon képes Marlee és Jacob megmenteni a házasságukat? Melyik a fontosabb: a múlt, a jelen, vagy a jövő? Ezekre kapunk választ a regényben.

cfgc002  cfgc001

“Soha nem hallottam még hócunamiról, de ha létezik ilyesmi, akkor én éppen a közepén voltam.”

Jacob egyáltalán nem lett szimpatikus az elején :( Kicsit önzőnek festett, akit már nem érdekel sem a felesége, sem a házassága. De mivel Marlee szemszögéből mutatkozik be a történetet, lehet kicsit túlzásba vittem az ellenszenvem. Ahogy teltek az évek, jöttek a gyerekek, az Ebenezer házaspár egyre távolabb került egymástól. Ez teljesen mindennapos jelenség ma már azt hiszem :( Jacob a munkájának és a hobbijának élt, míg Marlee szíve egyre inkább a gyerekek felé fordult.
Szerethető, jól megírt klasszikus feldolgozás, de lehetett volna hosszabb is. Nem egy romantikus regény, mégis sok benne az érzelem :)))

Megjelent az alábbi blogon

Lapozzon bele

Még több könyvajánló blog

2018. június 05.

Ami a csend mögött van

,,Mindannyian félünk. Van, aki jobban, van, aki kevésbé. Bátorság kell ahhoz, hogy beismerjük.” Minden fiatal életében eljön az a pont, ami fenekestül felfordítja az addigi életét: lehet ez egy új isk...

Elolvasom »

2020. január 21.

Figyelni tanít | Molnár Illés írása Thoma László Füst – Túlélni a traumát című kötetéről

Figyelni tanít Az első mondatoktól kezdve magával ragad a figyelme. Kifelé és befelé is. Az utca arcaira, mondataira, ritmusára és saját érzeteire, emlékeire, érzéseire. Ezen a rendkívül precíz, mégis...

Elolvasom »

2015. október 06.

Hátrahagyottak – gyász az öngyilkosság után

Világszerte évente egy millióan élik át a tragédiát, amikor szeretteik, vagy közeli hozzátartozóik úgy döntenek, hogy véget vetnek az életüknek. Közülük sokak történetével találkozunk a szerző könyvéb...

Elolvasom »

2016. július 28.

A Tűzálló titka

Alig akad olyan keresztény házaskör hazánkban, ahol az elmúlt évek során ne vetítették volna le a Fireproof – magyarul Szerelempróba címen futó – filmet, mely rövid időn belül a házasságmentő, -gondoz...

Elolvasom »

2016. július 29.

Meghökkentően evangelikál kegyelem

Tegnap éjszaka a végére értem Philip Yancey (ejtsd: Filip Jenszí) Meghökkentő kegyelem című könyvének. Bár néhány kritikai észrevételt fogok majd említeni, ami persze alapjaiban határozza meg a könyve...

Elolvasom »

2015. november 28.

Könyvbemutató – Erkölcsi döntések

Scott B. Rae Erkölcsi döntések – Bevezetés az etikába című könyvbemutató és a témában rendezett kerekasztal-beszélgetés....

Elolvasom »
Még több könyvajánló blog »